|
|
||||
|
||||
![]()
πάντος κακή ανατάραξη του νερού είναι σίγουρα ...
βγάλε το φιλτράκι σου λίγο προς τα έξω ... και εξασφάλισε ότι δεν θα εμποδίζει τίποτα την ανατάραξη όλης της επιφάνειας .. (φύλα κτλ) κάνε μαι μία αλλαγή νερού που θα τραβήξεις απο την επηφάνια με ένα κυπελάκι ... και μετά βλέπουμε !! |
|
|||
|
|||
![]()
Οταν λες κακή ανατάραξη του νερού τι εννοείς???
Γιατι έχω βάλει χαμηλή ροή για να μην ενοχλεί τον μονομάχο |
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε να βγάλεις την έξοδο του φίλτρου ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια του νερού … και να εξασφαλίσεις ότι δεν θα υπάρχει τίποτα που να ακουμπά στην επιφάνεια (φύλα κτλ ) ώστε να εμποδίζει την σωστή ανατάραξη από άκρη σε άκρη …
Δυνάμωσε και λίγο ακόμα το φίλτρο … και λογικά θα φύγει … Και μετά βλέπουμε. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα μας τα πουν οι Bettades .. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο μονομαχος δεν θελει αναταραξη της επιφανειας του νερου,ουτε δυνατη ροη.Εγω θα προτεινα το φιλτρο σου να το πας ακομα ποιο κατω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
bettas δεν είμαι .. αμα ξέρεις σίγουρα τότε πάσο .. απλά μου κάνει εντύπωση ... γιατί όχι αναταραξη = κακή οξυγόνοση ... |
|
||||
|
||||
![]()
Στα ενυδρεια για μονομαχους αφηνουμε τουλαχιστον 5cm κενο απο το καπακι του ενυδρειου για να μπορει να αναπνεει.Ο μονομαχος εχει ενα οργανο που λεγεται λαβυρινθος και αναπνεει απευθειας απο την επιφανεια του νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να τα ενοχλεί η ανατάραξη.
Αρκεί να μην ενοχλεί τον μονομάχο στην κολύμβηση. Και εκεί που ζούνε υπάρχει πολύ χαμηλή ροή νερού. Τα σφουγγάρια-ρι στο φίλτρο τα-το καθαρίζεις καθόλου??? Όσον αφορά τον λαβύρινθο (από http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm): Αυτό το όργανο βρίσκεται πάνω από τα βράγχια τους και είναι μόνιμα γεμάτο αέρα. Οι μονομάχοι μπορούν να αναπνέουν με τον λαβύρινθο και τα βράγχια, αλλά αν πρέπει να αναπνέουν μόνο με τα βράγχια σύντομα θα έχουν πρόβλημα ασφυξίας. Θα παρατηρήσουμε ότι ανεβαίνουν συχνά στην επιφάνεια του νερού για να πάρουν αέρα. Ο αέρας που αναπνέουν πρέπει να έχει την θερμοκρασία του νερού γιατί αλλιώς τους δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στάσιμο νερό... | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 17-02-06 16:53 |
Τι είναι το νερό RO ? | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 16-11-05 20:11 |
Πρόβλημα στο νερό? | dimitris | Malawi | 3 | 15-09-05 14:19 |
Εμφιαλομένο νερό | ksaderfos | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 10-09-04 15:29 |
Νερό από A/C | torto | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 07-08-04 21:33 |