|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικά πιθανό η freshwater να είναι καλύτερη από aquarelle,aquastar.
Πρακτικά πιστεύω ότι η διαφορά είναι από μηδαμινή ως μη παρατηρίσιμη μεταξύ τους (ως προς την ανάπτυξη των φυτών). Οπτικά-αισθητικά η διαφορά είναι πολύ μεγάλη με το χρωματισμό που βγάζει η πρώτη να είναι χάλια σε σχέση με τις άλλες 2(κατα τη γνώμη μου) Οι φωτογραφίες ενυδρείων εδώ http://saurama.aqua-web.org/ απέχουν αρκετά απ την πραγματικότητα (σε όσες έχω δοκιμάσει ή δει σε ενυδρεία) |
|
||||
|
||||
![]()
Χαλια ο χρωματισμος της freshwater? Μονη της οντως μπορει να μην καθεται καλα στο ματι. Σε συνδιασμο ομως με τη gro lux και για το ματι αλλα κυριως για τα φυτα ειναι νομιζω οτι καλυτερο... Εχω δοκιμασει πολλους συνδιασμους και εχω κανει χιλιαδες συζητησεις για τ8 και ολα καταληγουν εκει...
(Τα παραπανω τα αναφερω για να μη θεωρηθει οτι λεω απλα για να λεω...) Τωρα, για την aquastar, ποτε δε μου αρεσε αυτο το ξεθωριασμενο χρωμα της, και απο οτι καταλαβα δεν αρεσει και ιδιαιτερα στα φυτα (απ' οτι θυμαμαι εχει και σχετικα χαμηλο par). Υπαρχει βεβαια και η θεωρεια "φως να ναι και οτι να ναι" αλλα εμενα τουλαχιστον, αυτο δε με ικανοποιει...
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ρε παιδιά τί να κάνω τελικά;;;;
|
||||
|
||||
![]()
Πάρε την philips aquarelle, γι αυτήν απ οτι φαίνεται ως τώρα δεν υπάρχουν διαφωνίες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά με μπερδέψατε τώρα με τις λάμπες αλλά κάτι θα γίνει!!! Μάλλον θα προχωρήσω στον αρχικό σχεδιασμό μου
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα παρακάτω να αποφασίσεις:
Μάρκα - θερμοκρασία - φωτεινότητα - χρωματική απόδοση --------------------------------------------------------------------- sylvania aquastar - 10000k - 1700lm sylvania daylightstar - 5000k - 2350lm - Ra 80 philips aquarelle - 10000k - 1820lm - Ra 70 jbl solar nature - 9000k - Ra 85 sera daylight brilliant - 6000k - 2250lm - Ra 80 arcadia freshwater - 7500k Δυστυχώς δεν έχω όλα τα στοιχεία, αλλά έχω τα πιο πολλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ!!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
setup νερου | kosa11 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 16-01-06 10:02 |
Προτάσεις για setup ενυδρείου | rockulas | Malawi | 11 | 02-11-05 21:36 |
Υφαλμυρο setup | Pritanis | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 5 | 21-08-05 01:21 |
Setup φίλτρου | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 31-08-04 22:59 |
sxetika me to setup.. | inser | Malawi | 22 | 21-04-04 01:20 |