Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-03-07, 17:22
Το avatar του χρήστη steady
steady Ο χρήστης steady δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ(ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην steady
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Takis Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλως τον
Οι αλλαγες νερου δεν βοηθανε πουθενα. Καλο φιλτραρισμα θελει και μονιμο.
.
καταρχην συμπατριωτη καλως ηρθες αντε και καποιος απο καλαματα εχουμε πηξει στους βορειοελλαδιτες εδω μεσα<θα μου πεις δε μας λειπει και το υγρο στοιχειο κατω να φτιαχνουμε ενυδεια >! δευτερον τακη με τα νιτρικα τι παιζει και δεν χρειαζονται αλλαγες?ρωταω απο περιεργια
Παλιά 19-03-07, 17:35
Το avatar του χρήστη thanos12345
thanos12345 Ο χρήστης thanos12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: καλαματα
Προεπιλογή

οχι δεν το εχο μετρησι ποτε,αποτι ξερω ειναι μαλακο αλα καπια στηγμι θα το κανω το τεστ.για τα πλεκοστομα τι λετε θα ζουνε ακομα?η γενικοτερα ζουνε σε λιμνες?
Παλιά 19-03-07, 17:45
Member

Προεπιλογή

και κατι αλο,οπου νανε θα αρχισουν να γενανε τα κοι μηπος ξερετε πος να διαμορφοσο καπιο σημιο τις λιμνας για να γενανε?και να μην τρονε και τα αυγα?εγω παντος σκευτομαι να φτιαξω ενα ρηχω σημιο με πετρες και ψευτικα φητα.τι λετε?
Παλιά 19-03-07, 18:28
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanos12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
οχι δεν το εχο μετρησι ποτε,αποτι ξερω ειναι μαλακο αλα καπια στηγμι θα το κανω το τεστ.για τα πλεκοστομα τι λετε θα ζουνε ακομα?η γενικοτερα ζουνε σε λιμνες?
μαλακο ειναι?που ακριβως εισαι?εγω στη βρυση στο σπιτι μεσα καλαματα ειχα νερο με σκληροτητα 22 και γενικα εχουμε σκληρα νερα με τον ταυγετο πανω απο το κεφαλι μας τα πλεκοστομα θελουν ζεστο νερο ειναι τροπικα ψαρια και γενικα δεν νομιζω να την εχουν βγαλει καθαρη με τιποτα οχι μονο απο αποψη θερμοκρασιας αλλα γενικα συνθηκων...απο ποιον ψωνιζεις και σου πε οτι κανουν?να μαντεψω απαυτον τον απατεωνα στον αγιο γεωργιο?ολο μ.....ς λεει αυτος ειναι παντελως ασχετος και ειχα την ατυχια να παρω το πρωτο τανκ απαυτον ουτε αντιχλωριο δε μου δωσε....
Παλιά 19-03-07, 18:50
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

εγω στη δικια μου λιμνη διαμορφωσα φιλτρο περιπου σαν το δικο σου με διαμερισματα και λειτουργω με υπερχειλισεις ή κενο απο κατω και εκτος απο σφουγγαρι αγορασα λαβα απο μαγαζι με πετρες και φυσικα σφουγγαρια απο το ιντερνετ..... Οι Uv ειναι οριακα και επισης πρεπει να ελεγξεις τη κυκλοφορια που εχεις μεσα απο αυτες..... Για να λειτουργησουν σωστα στα λιτρα που θελεις εχουν συγκεκριμενη ροη/ωρα που πρεπει να περνα μεσα απο αυτες...... Εγω παντως ακομα δεν καταφερα να καθαρισω την αλγη .... Δυστυχως πολυ απο τη βρωμια που κατακαθεται στον πυθμενα και λερωνει το νερο ειναι αερομεταφερομενη , οταν φυσαει δηλαδη χωματα και σκουπιδακια παγιδευονται στην επιφανεια του νερου και αρχιζουν να κατακαθονται στον πυθμενα σιγα σιγα..... Για να μειωσεις αυτο το φαινομενο υπαρχουν ειδικα σκιμμερ που επιπλεουν στην επιφανεια του νερου και ρουφουν επιφανειακα νερο , το περνας μετα απο το φιλτρο σου και καπως το μειωνεις...... Τετοια προιοντα θα δεις στο http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ff24c587006201f0182c8537c1e7b870/cl/start/tpl/-/lang/1

στο τμημα gardenponds

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 20:12
Member

Προεπιλογή

steady εγω ειμαι απο μεσσηνη.το ξερο οτι ειναι μ....ς αυτος στον αγιο Γεωργιο μια φορα πιγα και δεν ξαναπατισα.οσο για τα πλεκοστομα τα πηρα απο την κιβοτο και μου ειπαι οτι μεσα σε ενα καλοκαιρι θα γεινουν κοντα 30cm και πιστευι πος θα τον βγαλουν τον χειμονα,το ενα απο αυτα μου ψοφισε κοντα μεσα χειμονα τα αλα ειναι αφαντα.ψαχνω πολυ καιρο να βαλω ηακινθο νερου αλλα δεν βρισκο μηπος ξερετε που θα βρω? οσο για τα uv το καθενα ειναι για 20.000L/h ποσο περναη παντος δεν ξερω.
Παλιά 19-03-07, 21:01
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanos12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
steady εγω ειμαι απο μεσσηνη.το ξερο οτι ειναι μ....ς αυτος στον αγιο Γεωργιο μια φορα πιγα και δεν ξαναπατισα.οσο για τα πλεκοστομα τα πηρα απο την κιβοτο και μου ειπαι οτι μεσα σε ενα καλοκαιρι θα γεινουν κοντα 30cm και πιστευι πος θα τον βγαλουν τον χειμονα,το ενα απο αυτα μου ψοφισε κοντα μεσα χειμονα τα αλα ειναι αφαντα.ψαχνω πολυ καιρο να βαλω ηακινθο νερου αλλα δεν βρισκο μηπος ξερετε που θα βρω? οσο για τα uv το καθενα ειναι για 20.000L/h ποσο περναη παντος δεν ξερω.
η κιβωτος ειναι καπως καλυτερη αλλα και παλι μην εμπιστευεσαι κανεναν παιζει πολυ ασχετοσυνη...παρε απο το aquaristic σφουγγαρια μεγαλα θα σου ρθει πολυ φτηνα...και λαβα που λεει ο πρυτανης εχουν οι μαντρες στη νεα εισοδο....παρε απο κει φτηνη ειναι να φτιαξεις τη βιολογια λιγακι
Παλιά 19-03-07, 21:40
Member

Προεπιλογή

μπηκα στο aquaristic και τα ειδα τα φιλτρα.αλλα δεν καταλαβα τι ειναι η λαβα μηπος υπαρχει καμια foto?
Παλιά 19-03-07, 21:52
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Παντως ειναι ουτοπια να πιστευουμε οτι ευκολα θα καταφερουμε μια λιμνη με τοσα λιτρα και τοσα ψαρια θα ειναι συνεχεια καθαρη και διαυγης.
Και στην φυση το ιδιο γινεται.
Αλλαγες δεν κανουμε γιατι δεν θα βρουμε ακρη με τοσα λιτρα να κανουμε συστηματικες αλλαγες. Υπαρχουν φιλτρα για να πουμε οτι θα εχουμε καθαρο νερο σαν αυτα εδω http://www.teichfilter-filter.de/sho...b7bf287d9af303
που ομως κανουν 700 ευρω και γραφει οτι ειναι για 25.000 νερο, χωρις κοι. Αν εχει μεσα κοι, το ιδιο φιλτρο ειναι για 12.000 λιτρα.
Καταλαβαινετε λοιπον τι σημασια εχει ο πληθυσμος των ψαριων σε σχεση με το καταλληλο φιλτρο.
Η λυση ειναι πολλα φυτα, λιγη τροφη και λιγα ψαρια. Αν εξασφαλισεις σημειο για να ζουν πολλα μικρα, πολυ συντομα το προβλημα θα γινει μεγαλυτερο οσον αφορα το θολο νερο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές