Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-03-07, 23:55
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Strahos Εμφάνιση μηνυμάτων
τα σκαλάρια θέλουν παρέα, είναι κοπαδόψαρα και θέλουν μαλακό νερό, αν σ'αρέσουν πολύ πρέπει να ρυθμίσεις τις συνθήκες του ενυδρείου σου γι'αυτά. το λαμπέο είναι επιθετικό ψάρι κι αργότερα θα σου δημιουργεί προβλήματα. Δεν ξέρω τι γκουράμι έχεις αλλά να ξέρεις ότι δεν ταιριάζει και τόσο με αγγελόψαρα γιατί είναι κι αυτό επιθετικό και θέλει άλλες συνθ'ηκες. Γι'αυτό σε ρώτησα για ποια σύνθεση προορίζεις το ενυδρείο σου. Ανάλογα με τις συνθήκες που θέλεις να πετύχεις υπάρχουν και κατάλληλα ψάρια.

Οι οτόκυνκλοι είναι πολύ καλοί αλλά θέλουν οπωσδήποτε μαλακό νερό, οι πλακόστομοι γίνονται μεγάλοι και θέλουν πάρα πολλά λίτρα, τα άνκιστρους είναι μιά καλή λύση για κοινωνικό ενυδρείο όπως και τα SAE. Αν έχεις καταλήξει για την σύνθεσή σου σίγουρα θα βρούμε πιο εύκολα ποιος καθαριστής ταιριάζει περισσότερο
Αυτο δεν το διαβασες;; στα λεει ολα εσυ αποφασίζεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 00:15
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Ψαρια σε αστρωτο ενυδρειο συνηθως δεν ζουν για πολυ.
Πρεπει να το στρωσεις και μετα να βαλεις ψαρια.
Σε καμια περιπτωση βεβαια μην βαλεις αλλο ψαρι τον επομενο μηνα.
Κανε αλλαγες νερου καθε 3 μερες, το 30 - 40% και θα δουμε τι θα απογινουν αυτα που εχεις μεσα τωρα.
Κοντα στην περιοχη σου μηπως υπαρχει κανενας με ενυδρειο παλιο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 14:52
Το avatar του χρήστη jimfytakis
jimfytakis Ο χρήστης jimfytakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβαλα.....
Προεπιλογή

Παντως εγω θα σου ελεγα ασε τα γκαπι,πλατυ κτλ γιατι ειναι ηρεμα ψαρακια.Θα εχουν προβλημα με τα σκαλαρια πιθανον.Σκεψου για μια εκδοχη:1περλ γκουραμι,1κοκκινο με κυανο,1κιτρινο και 1 γαλαζιο.Ειναι ανθεκτικα ψαρια.Εδω το δικο μου πηδηξε απεξω και δεν επαθε τπτ!!Και φυσικα ομορφα.Στα 230λ 2 γλυφτες καλοι ειναι με τη προυποθεση ο καθενας να εχει τη κρυψωνα του η αν εισαι τυχερος και πετυχεις ζευγαρι....Α!Οι γλυφτες λατρευουν το τσοφλι απο τι καρύδα!!Φαε 1 και κρατα το!!

Α!Βαλε και 3-4 σαλιγκαρακια μα προσεξε μη σου γινουν 300 απο τις αναπαραγωγες.Και οταν αλλαζουν κελυφος,το κελυφος ασπριζει.Τοτε απομονωνε τα για περιπου 1 βδομαδα.Καλο θα ηταν να τους κανεις και 1παροχει σε σταγονες ασβεστιου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 15:15
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Παντως εγω θα σου ελεγα ασε τα γκαπι,πλατυ κτλ γιατι ειναι ηρεμα ψαρακια.Θα εχουν προβλημα με τα σκαλαρια πιθανον.Σκεψου για μια εκδοχη:1περλ γκουραμι,1κοκκινο με κυανο,1κιτρινο και 1 γαλαζιο.Ειναι ανθεκτικα ψαρια.Εδω το δικο μου πηδηξε απεξω και δεν επαθε τπτ!!Και φυσικα ομορφα.Στα 230λ 2 γλυφτες καλοι ειναι με τη προυποθεση ο καθενας να εχει τη κρυψωνα του η αν εισαι τυχερος και πετυχεις ζευγαρι....Α!Οι γλυφτες λατρευουν το τσοφλι απο τι καρύδα!!Φαε 1 και κρατα το!!

Α!Βαλε και 3-4 σαλιγκαρακια μα προσεξε μη σου γινουν 300 απο τις αναπαραγωγες.Και οταν αλλαζουν κελυφος,το κελυφος ασπριζει.Τοτε απομονωνε τα για περιπου 1 βδομαδα.Καλο θα ηταν να τους κανεις και 1παροχει σε σταγονες ασβεστιου.
να προσέχουμε τι λέμε παρακαλώ, οι πληροφορίες σου είναι ελειπείς και μη έγκυρες και μπορούν να προκαλέσουν κακό αυτή τη στιγμή
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 15:32
Member

Προεπιλογή

Δεν θα ελεγα ελειπης με το σκεπτικο οτι τα γκουραμι ειναι ημιαγρια ψαρια.Επιπλεον πλατυ και γκουραμι εχουν εντελως διαφορετικες χωρες προελευσης.Και τελος για τη καρυδα,οταν ειναι 100% βυθισμενη δεν σαπιζει.Ισως να μαλακωνει λιγο το νερο κατι που δεν το θελουμε για τα γκαπι.Αλλα προβλημα δεν δημιουργει.Αυτο για τη καρυδα το διαβασα στο tsamisaquarium που πιστευω εχουν μπολικη πειρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 17:39
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Όλα τα περί προσθήκης ψαριών είναι δευτερέυοντα εκτός του να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις τελικά:το σκαλάρι ή το γκουράμι και το labeo.Αν θες γκάπυ θα πρέπει να τα διώξεις όλα...Αυτό είναι του παρόντος καθώς όσο πιο γρήγορα διώξεις κάποιο από αυτά,τόσο πιο ανώδυνο θα είναι το στρώσσιμο για τα εναπομείναντα ψάρια...Να είσαι επιμελής στις αλλαγές νερού που σου προτάθηκαν για να μην έχεις εμφάνηση ασθενειών ή και απώλειες κατα τη δύσκολη αυτή φάση για τα ψάρια σου αλλά και για εσένα...Καλό στρώσσιμο λοιπόν
Αν θες,ζήτα από το μαγαζί που πήρες το ενυδρείο σου να σε εφοδιάσει με στρωμμένο υλικό φιλτραρίσματος για να στρώσσει πιο γρήγορα το ενυδρείο...Πρόσεξε το ενυδρείο από το οποίο θα σου δώσει υλικό να είναι σε καλή κατάσταση(οχι άρρωστα ή νεκρά ψάρια και αν δεν θέλεις να έχεις άπειρα σαλιγκάρια,και χωρίς μικρά σαλιγκάρια...).
Επίσης,''γλύφτες'' δεν υπάρχουν ,υπάρχουν pleco και άλλα αλγοφάγα ψάρια...Αυτά τα πουλάνε πολλοί ως γλύφτες...Ανάλογα το είδος αυτού μπορεί να γίνονται τεράστιοι ή και πολύ μικροί...Pleco δεν υπάρχουν μόνο μεγάλοι,υπάρχουν και μικρά είδη...¶λλωστε και οι Ancistrus είδος pleco είναι(pleco λέγεται κάθε μέλος της οικογένειας Loricariidae).
Επίσης,τα σαλιγκάρια δεν αλλάζουν ποτέ κέλυφος...Το κέλυφός τους μεγαλώνει μαζί με το σώμα τους από το χείλος του...Το άσπρισμα προκαλείται από ψάρια που προσπαθώντας να το φάνε γρατσουνίζουν το κέλυφος και βγάζουν το εξωτερικό στρώμα που είναι και το έγχρωμο μέρος...Τα μόνα σαλιγκάρια που μπορείς να βάλεις χωρίς να γίνουν άπειρα και εκτός ελέγχου είναι τα μεγάλα είδη που πωλούνται...(apple snails,ramshorn κ.α.)Τα μικρά που πολλές φορές έρχονται μαζί με τα φυτά,πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα...
Αυτό σχετικά με τη καρύδα είναι σωστό,αρέσει στους pleco που τρώνε ξύλα,ιδιαίτερα το εκωτερικό ινώδες μέρος...
Παλιά 19-03-07, 19:20
Member

Προεπιλογή

Thx George!Με βοηθησες και μένα παράλληλα!!Σαλιγκαρια δεν έχω ακομα μα μου είχαν πει οτι αλλάζουν κελυφος.Τελικα ήταν μύθος και καταρίφθηκε!!Βρήκα ένα ειδος σαλιγκαριού και θέλω λίγη βοήθεια να μάθω τι είναι.Θα κάνω σε αλλο ποστ ενα upload!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-07, 19:37
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis Εμφάνιση μηνυμάτων

το να βάλεις όλα αυτά τα είδη γκουράμι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα γιατί θα γίνει απλά χαμός! όλα αυτά που αναφέρεις είναι διαφορετικά είδη και προτείνεις να μπεί ένα από το κάθε ένα. Οι "γλύφτες" είναι εντελώς αόριστη λέξη και δεν αναφέρεται ουσιαστικά σε κανένα συγκεκριμένο είδος. για τα σαλιγκάρια ο Κώστας είπε τα σχετικά. Αυτό με τις σταγόνες ασβεστίου δεν είναι καθόλου καλή ιδέα επίσης για ενυδρεία που θέλουμε να έχουν μαλακό νερό.

Ο tolis13 είναι αρχάριος στον χώρο και θα πρέπει οι πληροφορίες και οι συμβουλές που του δίνονται να είναι πολύ προσεγμένες για να μην κάνει την κατάσταση του ενυδρείου του χειρότερη. Γι'αυτό το λόγο είπα να προσέχουμε τι του λέμε σε αυτή τη φάση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 19-03-07 στις 21:07
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-03-07, 18:20
tolis13 Ο χρήστης tolis13 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: VOLOS
Cool ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ

Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δίνετε Με προβληματίζει το ότι αρκετοί από εσάς μου προτείνετε συχνές αλλαγές νερού,ενώ από το PETSHOP μου δώσανε ένα φάρμακο(sera nitrivec)και μου είπανε να ρίχνω για 10 μέρες συνεχόμενα και μετά από ένα μήνα να κάνω αλλαγή νερού!Τώρα τι να κάνω;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-03-07, 18:23
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Να διαλέξεις ποιον εμπιστεύεσε! Το GAB ή το πετ?

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-03-07, 18:37
tolis13 Ο χρήστης tolis13 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: VOLOS
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Να διαλέξεις ποιον εμπιστεύεσε! Το GAB ή το πετ?
Δηλαδή το φάρμακο είναι άχρηστο,γιατί διαβάζω πάνω στο μπουκάλι ότι είναι κατάλληλο για την αμμωνία και τα νιτρικά άλατα!Και την ίδια διαδικασία που μου είπανε να κάνω από το PETSHOP,τη γράφει και ο κατασκευαστής πάνω στο μπουκάλι!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές