|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
σωστα μιλαει ο φιλος .....εγω ανεφερα για την περιπτωση που δεν ειναι σκουλικι αλλα αυτο δεν το γνωριζουμε αρα κρατα εκει που την εχεις....πως τα παει το ψαρακι........
|
|||
|
|||
![]()
Εγω παντως απο ολα τα παρπανω που διαβασα τεινω να συμφωνησω με την αντιμετώπιση με oktozin. Περα απο αυτο εχω καποια γενικοτερα σχολια:
1)Το σκορδο περα του οτι ειναι ομοιοπαθητικο φαρμακο ειναι αμφιβόλου αποτελέσματος. 2) ΘΕρμοκρασια ανεβάζουμε όταν θέλουμε να μειώσουμε τον κυκλο ζωης π.χ. καποιων πρωτοζωων οπως το ich. Όταν εχουμε σκουληκια δεν βοηθαει καθολου αλλα αντιθετα επιβαρυνει διοτι μειωνει το ωφελιμο οξυγονο. 3) Δεν κανουμε ποτε προληπτικες θεραπειες. Απλα φροντιζουμε να διατηρουμε τις σωστες συνθηκες στα ενυδρεια μας. Ο πρυτανης ποναει ακομα απο τους δισκους που εχασε με τις προληπτικες θεραπεις για κεστωδη και τριματωδη σκουληκια.
|
|||
|
|||
![]()
To protazol το έχω δοκιμάσει σε Δίσκους με παράσιτα και έκανε δουλειά.
Όταν ξεκίνησα με Δίσκους διαβάζοντας φοβόμουν να χρησιμοποιήσω φάρμακα. Στην προκειμένη αν δεν κάνει κάποιες θεραπείες στο δισκάκι με αλλαγές νερού ενδιάμεσα θα το χάσει. Όσο αφορά τα μεγάλα ενυδρεία, όταν παίρνεις νέα ψάρια χρειάζεται καραντίνα και προληπτική φαρμακευτική αγωγή γιατί την έχω πατήσει με ένα ενυδρείο γεμάτο παράσιτα βραγχίων. Δεν παύει ο καθένας να καταθέτει την άποψή του!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειπαμε οτι δεν ειναι σιγουρο οτι εχει σκουλικια .............αλλα πριν γραψουμε παραπανω ας περιμενουμε νεα απο τον αλαν και νεες φωτο.....μακαρι να εχει καποια βελτιωση....
|
||||
|
||||
![]()
ιατρικο ανακοινοθεν
παιδια το δισκακι ψιλοτσιμπαει την τροφη (κατεψυγμενη) αλλα διχνει σαν να θελει να φαει και κατι το κραταει.ειναι η τροφη μπροστα του και με κοπο την τσιμπαει αλλα δε νομιζω να εχει καταφερει να φαει.παντως οταν δεν ειμαι μπροστα ψιλοκολυμπαει παντα με το κεφαλι κατω και λιγο στραβα. τωρα τι κανω?3μερες του εριχνα χαπια οκτοζιν και σημερα ειναι η 4η. αλαγη νερου δεν εχω κανει αν και εχω ετοιμο νερο,απλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω. για φωτο ειναι οπως ηταν και εκτος απο ολα αυτα εχω και αυγα 3η μερα σημερα στο μεγαλο ενυδρειο.τα μπουζουκια εβγαλα το τσουκαλι και πηγαν και γεννησαν πανω στο μικτη co2 της ferplast. |
|
||||
|
||||
![]()
κεφαλι κατω και λιγο στραβα.
..?????? δηλαδη δεν κολυμπαει σωστα και δυσκολευεται.?????? ποτε τελειωνει η θεραπεια.......???
|
||||
|
||||
![]()
to οκτοζιν γραφει επανω 3 μερες θεραπια και μετα απο 8 μερες νομιζω 50% αλαγη νερου.
τωρα περιμενω τις γνωμες σας |
|
||||
|
||||
![]()
απαντησε μου στο τροπο που ανεφερες οτι τρωει ειναι και γενικα ο τροπος που κολυμπαει.....??? κολυμπαει σωστα...??
ρε φιλε δεν με τηλεφωνεις καλυτερα να μου τα πεις.....??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 25-02-07 στις 15:18 |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα εμενα μου μοιαζει σα να εχει παθει εγγεφαλικο.
κολυμπαει με το καφαλι κατω.να φαει εχτες πηρε ενα κοκο tetra στο στομα αλλα το εφτυσε |
|
||||
|
||||
![]()
εγω σου λεω εφοσον τελειωσε η θεραπεια για σκουλικι ασε 2 μερες ακομα (εκτος αν χειροτερεψει την πρωτη) κανε αλαγη 50% και αν δεν δεις βελτιωση αρα δεν εχεις σκουλικι να ξεκινησεις θεραπεια direct της σερα σε χαπια για βακτυριακες εσωτερικες μολυνσεις ...ειναι δοκιμασμενη προσωπικα και εχει φερει ψαρι πισω απο τον "αλλο κοσμο"......δες πως θα παει αυριο και μεθαυριο και μιλαμε...αν θελεις παρε με τηλ να σου πω τροποποιηση της θεραπειας ....κανε κουραγιο...
|
||||
|
||||
![]()
Το οτι κολυμπαει με το κεφαλι κατω ειναι προβλημα μολυνσης της νυκτικης κυστης, πιθανοτατα δευτερογενους απο τα παράσιτα... η το stress.
Συμφωνα με την waterlife: OCTOZIN is active for up to 3 days after the last day of use. Although internal parasites are destroyed instantly, external signs of improvement to the fish may take up to 7 days. Θα ελεγα να κανεις μια καλη αλλαγη νερου η/και να βαλεις ανθρακα να το μαζεψεις. Αμεσως μετά η χορηγηση αντιβιοτικου ειναι ενδεδειγμενη μηπως και το προλαβεις. Επισης σκεπασε τις πλευρες του ενυδρειου με χαρτονι και σβυσε τυχον φωτα. Αεραντλια και ανεβασμα θερμοκρασιας μαζι με την αντιβιωση. Ειναι δυσκολα τα πραγματα παντως. |
|
||||
|
||||
![]()
εχτες εκανα αλαγη νερου περιπου 20 λιτρα.
για να μη σας μπερδεψω δεν κολυμπαει με τερμα κατω το κεφαλι απλα με μια μικρη κλιση.παντως σημερα το πρωι δεν ηταν κρυμενο.το εριξα λιγο φαι αλλα δεν εδωσε σημασια. |
|
||||
|
||||
![]()
αλαν πως παει το ψαρακι......??????
![]()
|
||||
|
||||
![]()
φιλε τιποτα.
το ψαρι ειναι οπως ηταν.δεν μπορω να πω οτι αλλαξε κατι. περιμενω να περασουν 8 μερες οπως ελεγε το φαρμακο. με το ζορι τρωει εως καθολου |
|
||||
|
||||
![]()
η προταση μου παραμενει η ιδια....κανε μια αλλαγη 50% και ξεκινα direct θεραπεια.....
|
||||
|
||||
![]()
δυστηχως μετα απο πολλα βραδια στην εντατικη και ισχυρη φαρμακευτικη περιθαλψη ο ασθενης δεν αντεξε την ταλαιπωρια και χτες το βραδυ κατεληξε στο ενυδρειο καραντινα
![]() ευχαριστω οσους συμπαρασταθηκαν σε αυτες τις δυσκολες στιγμες... |
|
||||
|
||||
![]()
αρε κριμα και ποτε ξανα μη συμβει σε κανενα.......
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δινεται δισκακι | mikele | Δίσκοι | 5 | 08-10-06 21:55 |
Προβλημα!!! | ΠΟΠΟ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 30-05-06 20:08 |
προβλημα | dim | Bettas | 8 | 31-03-06 00:02 |
Προβλημα με Τ4. | Pritanis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 17-10-05 14:55 |
προβλημα με r/o | Vasilis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 24-10-04 02:34 |