|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μαριλένα, τριήμερη συσκότιση έχω κάνει εγώ στο ενυδρείο μου και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τα φυτά. Στο ενυδρείο μέσα έχω διάφορα είδη εχινόδορων, κρυπτοκορίνες και βαλισνέριες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Είχες αποτέλεσμα με την άλγη? Τη λίπανση τη σταματάω αυτές τις τρείς μέρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Στην bga, για την οποία είχα κάνει και τη συσκότιση, είχα τέλειο αποτέλεσμα. Δεν έμεινε τίποτα! Κατά τη διάρκεια της συσκότισης κλείνεις το διόξειδιο, σταματάς την όποια λίπανση και δεν ταϊζεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχει πολλη σημασια το αν θα κοψεις τη λιπανση κατα τη διαρκεια της συσκοτισης τοσο για την ιδια τη bga, οσο για τον απλο λογο οτι δε θα δουλευουν τα φυτα (χωρις φως), οποτε δε χρειαζονται. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι μια μετρηση νιτρικων, για να δουμε αν η ελειψη τους οδηγησε στην εμμφανιση της bga. Αν οντως δεν εχεις νιτρικα η εχεις λιγα, τοτε προσθεσε πριν τη συσκοτιση. Αν μαλιστα το προβλημα δεν ειναι σε ολα τα μηκη και πλατη του ενυδρειου, μπορεις να τα ριχνεις (τα νιτρικα) κατευθειαν επανω στα σημεια που εχουν προσβληθει απο αυτην...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα με τα νιτρικά, μου ανοίγεις άλλο κεφάλαιο ![]() ![]() Τα νιτρικά μου είναι κάτω από 10 (δηλαδή στο τεστ, είναι λίγο πιο σκούρο από το χρώμα του 5 και λίγο πιο ανοιχτό από το 10) Νομίζω ότι έχω λίγα για φυτεμένο. Λέγοντας όμως ότι πρέπει να προσθέσω νιτρικά τι ακριβώς εννοούμε??? (εδώ είναι το κεφάλαιο που μου ανοίγεις ![]() ![]() Μέχρι στιγμής το πρόβλημα που εχω αντιμετωπίσει, είναι να μειώσω νιτρικά. Πρώτη φορά χρειάζεται να βάλω. Πως αυξάνεις τα νιτρικά σου? Δηλαδή, τι προσθέτεις, που το βρίσκεις και σε τι μορφή είναι???? Α .... και πόσο? |
|
||||
|
||||
![]()
Μια μεθοδος ειναι να ριξεις flourish nitrogen, εκτος αν θες να μπεις στη λογικη του KNO3.... Νομιζω ομως οτι το flourish ειναι πιο ευκολο για την ωρα...
Οντως εχεις χαμηλα νιτρικα και ναι πρεπει να τα αυξησεις... Μπορει η συσκοτιση να κανει δουλεια (αν και εγω προτεινω να προσθεσεις νιτρικα πριν τη συσκοτιση) αλλα αργα η γρηγορα με μειωμενα νιτρικ, η bga θα επιστρεψει δριμυτερη!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θάνο δεν καταλαβαίνω γιατί να ρίξουμε νιτρικά πάνω στην BGA όπως κάνουμε με το οξυζενέ σε κάποια είδη άλγης. Δεν "φαρμακώνουμε" την άλγη ούτε με τα νιτρικά , ούτε με τα φωσφωρικά - co2 - flourish excel κλπ "απλά" προσπαθούμε να έχουν τα φυτά απ' όλα αυτά σε ένα ισορροπημένο επίπεδο χωρίς υπερβολικές συγκεντρώσεις ώστε να έχουμε φυτά με υγιή ανάπτυξη και την άλγη στο περιθώριο. Η λογική δηλ. είναι <<ικανή μάζα ευτυχισμένων φυτών νικάει την άλγη>> και όχι <<νιτρικά ή φωσφορικά ή floyrish excel κλπ νικάνε την άλγη>>. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβληματάκι με BGA | Theokyr | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 21-11-05 14:53 |
blue-green algea ειναι προβλημα? | nick tsel | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 10 | 01-12-04 20:52 |
BGA | antonis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 26-11-03 18:03 |
BGA | antonis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 22-11-03 01:30 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |