|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
για τι σύνθεση προορίζεις το ενυδρείο σου?
|
|
||||
|
||||
![]()
σαλιαρες γλυφτες και τα ρεστα.....χεχεχε......κανουμε και λιγη πλακιτσα......
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αυτή τη στιγμή έχω μέσα ένα gourami,ένα lampeo και ένα skalari.Πές τη γνώμη σου για αυτά τα ψάρια αν γνωρίζεις κάτι!Επίσεις τι άλλο θα μπορούσα να βάλω μέσα;Έχω παρατηρήσει ότι το gourami πηγαίνει συνέχεια και πειράζει το skalari,μήπως δε κάνει να είναι μαζί;
|
|
||||
|
||||
![]()
τα σκαλάρια θέλουν παρέα, είναι κοπαδόψαρα και θέλουν μαλακό νερό, αν σ'αρέσουν πολύ πρέπει να ρυθμίσεις τις συνθήκες του ενυδρείου σου γι'αυτά. το λαμπέο είναι επιθετικό ψάρι κι αργότερα θα σου δημιουργεί προβλήματα. Δεν ξέρω τι γκουράμι έχεις αλλά να ξέρεις ότι δεν ταιριάζει και τόσο με αγγελόψαρα γιατί είναι κι αυτό επιθετικό και θέλει άλλες συνθ'ηκες. Γι'αυτό σε ρώτησα για ποια σύνθεση προορίζεις το ενυδρείο σου. Ανάλογα με τις συνθήκες που θέλεις να πετύχεις υπάρχουν και κατάλληλα ψάρια.
Οι οτόκυνκλοι είναι πολύ καλοί αλλά θέλουν οπωσδήποτε μαλακό νερό, οι πλακόστομοι γίνονται μεγάλοι και θέλουν πάρα πολλά λίτρα, τα άνκιστρους είναι μιά καλή λύση για κοινωνικό ενυδρείο όπως και τα SAE. Αν έχεις καταλήξει για την σύνθεσή σου σίγουρα θα βρούμε πιο εύκολα ποιος καθαριστής ταιριάζει περισσότερο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τωρα γκαπι και σκαλαρια ; τα μεν σκληρο και τα δε μαλακο νερο ;;;;;;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Να μην το επιχειρήσω λες;Δεν ξέρω και πολλά πράγματα γιατί τώρα άρχισα να ασχολούμαι.4 μέρες το έχω το ενυδρείο!Τι προτείνεις εσύ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν σου αρεσουν τα σκαλαρια βαλε αλλα χωρις ζωοτοκα τα ζωοτοκα (γκαπισ μολις πλατις κλπ.) θελουν σκληρο νερο με τα σκαλαρια μονο ψαρια που θελουν μαλακο νερο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ψαρια σε αστρωτο ενυδρειο συνηθως δεν ζουν για πολυ.
Πρεπει να το στρωσεις και μετα να βαλεις ψαρια. Σε καμια περιπτωση βεβαια μην βαλεις αλλο ψαρι τον επομενο μηνα. Κανε αλλαγες νερου καθε 3 μερες, το 30 - 40% και θα δουμε τι θα απογινουν αυτα που εχεις μεσα τωρα. Κοντα στην περιοχη σου μηπως υπαρχει κανενας με ενυδρειο παλιο? |
|
||||
|
||||
![]()
Παντως εγω θα σου ελεγα ασε τα γκαπι,πλατυ κτλ γιατι ειναι ηρεμα ψαρακια.Θα εχουν προβλημα με τα σκαλαρια πιθανον.Σκεψου για μια εκδοχη:1περλ γκουραμι,1κοκκινο με κυανο,1κιτρινο και 1 γαλαζιο.Ειναι ανθεκτικα ψαρια.Εδω το δικο μου πηδηξε απεξω και δεν επαθε τπτ!!Και φυσικα ομορφα.Στα 230λ 2 γλυφτες καλοι ειναι με τη προυποθεση ο καθενας να εχει τη κρυψωνα του η αν εισαι τυχερος και πετυχεις ζευγαρι....Α!Οι γλυφτες λατρευουν το τσοφλι απο τι καρύδα!!Φαε 1 και κρατα το!!
Α!Βαλε και 3-4 σαλιγκαρακια μα προσεξε μη σου γινουν 300 απο τις αναπαραγωγες.Και οταν αλλαζουν κελυφος,το κελυφος ασπριζει.Τοτε απομονωνε τα για περιπου 1 βδομαδα.Καλο θα ηταν να τους κανεις και 1παροχει σε σταγονες ασβεστιου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο tolis13 είναι αρχάριος στον χώρο και θα πρέπει οι πληροφορίες και οι συμβουλές που του δίνονται να είναι πολύ προσεγμένες για να μην κάνει την κατάσταση του ενυδρείου του χειρότερη. Γι'αυτό το λόγο είπα να προσέχουμε τι του λέμε σε αυτή τη φάση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 19-03-07 στις 21:07 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γλύφτες για κρύο νερό | sakis1976 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 31-01-06 19:21 |