|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και απο εμένα ...Η συμβουλή μου είναι να ακούσεις τα παιδιά και να στρώσεις το ενυδρείο με αμωνιά. Δεν θέλεις να βασανίσεις κανένα ψαράκι , είμαι σίγουρος. Για να περάσει ο "βασανιστικός" καιρός μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο και να βαλεις ψαράκια προτείνω να ασχοληθείς με το στήσιμο του ενυδρείου για να το βλέπεις κάθε μέρα να αλλάζει και να γουστάρεις πολύ. Επομένως προτείνω ανεπιφύλακτα να βάλεις απο την αρχή "ζωντανό" υπόστρωμα για να φυτέψεις αληθινά φυτά.Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και να ξέρεις οτι αυτά μπορείς απο τώρα να τα τοποθετείς .Έτσι ,θα έχεις να ασχολείσαι με ένα ζωντανό και όμορφο ενυδρείο απο την αρχή και θα το απολαμβάνεις και θα το χαίρεσαι μέχρι να μπούν και τα πρώτα ψάρια, δεν θα είναι ένα κουτί με νερό που "στρώνει".
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε aaaooll, καλώς ήλθες στην παρέα. Σου εύχομαι υπομονή και καλό διάβασμα. Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είσαι στην σωστή παρέα και γιΆαυτό μην αμφισβητείς τίποτα από αυτά που διαβάζεις εδώ. Είναι σίγουρα σωστά!!
Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα με τα καινούργια ενυδρεία το οποίο λέγεται ΣΤΡΏΣΙΜΟ. Διάβασε εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/aquastart.htm και εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters3.htm επίσης θα σε συμβούλευα να αγοράσεις τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά, έτσι ώστε να παρακολουθείς τις τιμές του ενυδρείου σου κατά το στρώσιμο (και όχι μόνο). Καλή αρχή. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisgiannoulakis : 17-03-07 στις 12:31 |
|
||||
|
||||
![]()
εχετε δικιο. θα ποσπαθησψω να περιμενω. οι φυσαλιδεσ εχουν φυγει οι περισσοτερες. αλλα πριν λιγο παρατηρισα οτι θολοσε λιγο το νερο.
τον θερμοστατη πρεπει να τον εχω στο τερμα πλιν... και το νερο ειναι καπου αναμεσα απο 26-27. πιο ενονο ειναι το 27. παιδια με τον θερμοστατη ειναι καλα, η θα εχω προβλημα? πηρα τωρα τεστ τησ tetra για no2 kai no3 το ενα εχει 2 μπουκαλακια και το αλλο 3. πως το κανω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 18-03-07 στις 12:26 |
|
||||
|
||||
![]()
Το πιο σημαντικό δεν πήρες. Αμμωνία.
Τα τεστ δεν έχουν οδηγίες? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα aaaooll...
¶φησε αυτά τα τεστ, δε θα τα χρειαστείς ακόμα μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχεις νιτρώδη(no2) και νιτρικά(no3). Αγόρασε υγρά τεστ αμμωνίας, της API είναι από τα καλύτερα, όσο για τη χρήση τους, υπάρχουν οδηγίες στα αγγλικά, αν δυσκολεύεσαι μπορείς να κάνεις μετάφραση σε αυτό το site-> http://babelfish.altavista.com/ Ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε, καλή συνέχεια... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ποτε θα κανω αυτα τα τεστ που πηρα? ειναι και πανακρηβα...
για τον θερμοστατη δεν μου ειπατε τιποτα και εχω αγχοσ ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) και Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου ...θα καταλάβεις πότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς κάθε τεστ. Τα τεστ που πήρες θα σου χρησιμέψουν μην στεναχωριέσαι. Στο πινακάκι του 2ου λινκ θα δεις πως αυξομειώνονται τα ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3 κατά το στρώσιμο οπότε θα ξέρεις πότε να αρχίσεις να μετράς για το καθένα. ο Θερμαντήρας σου αν είναι τέρμα μείον και έχεις 27 τότε κάτι δεν πάει καλά. Κλείσε τον τελείως και παρακολούθησε την θερμοκρασία. Αν πάλι δεν πέφτει κάποιος άλλος παράγοντας φταίει (ίσως κάποιο καλοριφέρ ή κάτι άλλο). Τσέκαρέ το και πες μας αύριο τι ένδειξη έχεις. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπων η θερμοκρασια τελικα σταθεροποιηθηκε 24-25 βαθμους. πιστευω ειναι καλα ε?
και ειπα αφου πηρα και τα τεστ να τα κανω. λοιπων no3 εχει 12.5 mg/l και no2 εχει <0.1 ειναι καλα αυτα? |
|
||||
|
||||
![]()
Κατά το στρώσιμο είναι καλό η θερμοκρασία να είναι υψηλή (περίπου 30) έτσι το νερό σου θα στρώσει γρηγορότερα.
Το ενυδρείο είναι σαν την τέχνη (ουσιαστικά τέχνη είναι) Και η τέχνη θέλει θυσίες…! Για αυτούς που ασχολούνται με ταχυδρομικά περιστέρια Τυχαίες συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. - Κλιμάκιο Πελοποννήσου Είσαστε όλοι καλεσμένοι. Περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!! |
|
||||
|
||||
![]()
τελικα εκανα θερμοκρασια 26.
οι μετρισεις που ειπα πιο πανω ειναι καλες? τωρα τι θα πρεπει να κανω? |
|
||||
|
||||
![]()
α. Χρειαζομαστε μετρησεις αμμωνιας. Ειναι οι πιο κρισιμες.
β. Μετρα το νερο της βρυσης και γραψε μας τι Νο3 εχει.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για τεστ αμμωνιας ειναι κλειστα τα petshop σημερα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μερικές νέες φωτογραφίες... | Maverick | Bettas | 8 | 06-02-07 09:57 |
Μερικές ερωτήσεις για φυτεμένο... | filoxenos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 01-06-06 08:32 |
Μερικές φωτογραφίες... | Maverick | Bettas | 7 | 16-01-06 00:31 |
Μερικές σαφείς ερωτήσεις | pepe | Χρυσόψαρα | 7 | 13-11-05 10:05 |
Μερικές Ερωτήσεις | NTABOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 11-03-03 11:02 |