|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χρηστο, μολις πριν λιγες μερες αντιμετωπισα τη bga... Με το που ειδα οτι αρχισε να εξαπλωνεται, χτυπησα μια συσκοτηση (μαλιστα την εκανα διημερη και οχι τριημερη, αν και η τελευταια ειναι η σωστη) και οταν ανοιξα το ενυδρειο δεν υπηρχε bga ουτε για δειγμα... Επανω της λοιπον...
|
||||
|
||||
![]()
Ναί απο ότι διάβασα και σε ξένα forum,όλοι προτείνουν πλήρης συσκότιση για 72 ώρες,θα το κάνω και θα σας πώ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενυδρεια που δεν υπαρχουν φυτά η συσκότιση ειναι μια χαρά λύση.
Οταν λεμε συσκοτιση ομως εννοουμε ΠΛΗΡΗ συσκοτιση.. Τυλιγμα των τζαμιων με αδιαφανες υλικο. Αλλιως με λιγη ερυθρομικηνη εξαφανιζεται ευκολα και γρήγορα... Παντως τα περι χαμηλων νιτρικων ειναι μυθος. Την εχω δει να σχηματιζεται συχνά σε ενυδρείο μεγαλωματος ψαριων, που οπως και να το κανουμε τα νιτρικα δεν ειναι ποτε μηδενικά.... |
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομιζω οτι τα φυτα εχουν προβλημα με μια τριημερη συσκοτιση... Ξαναλεω οτι εγω εκανα διημερη, οποτε δε λεω κατι που εχω δει με τα ματια μου, απλα αν σκεφτει κανεις οτι τα φυτα κανουν ετσι και αλλιως τρεις μερες κλεισμενα σε ενα κουτι μεχρι να φτασουν απο τον παραγωγο στο καταστημα λιανικης, λογικα δεν παιρνουν χαμπαρι...
|
||||
|
||||
![]()
Και να ρωτήσω,αυτό το πράγμα ήρθε απο έξω η υπάρχει περίπτωση να γεννιέται στα ενυδρεία μας?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σιγουρα μεταφερεται αν δεν το προσεξεις, αλλα εμφανιζεται και απο το πουθενα....
Παντως στη μεταφορα, με λιγο ξεπλυμα φευγει, σε αντιθεση με αλλες αλγες... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω πάρα πολλά φυτά ,και πολλά από αυτά κόκκινα (που έχουν -αν τα ξέρω καλα- αυξημένη ανάγκη για φως). Θα'θελα να ξέρω αν με παίρνει για συσκότιση ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ξαναλεω, οτι εγω εκανα διημερη αντι της τριημερης συσκοτισης που προτεινεται συνηθως... Κανενα προβλημα σε κανενα απο τα φυτα... Ενδεικτικα αναφερω τα φυτα που φιλοξενει το ανυδρειο μου: Limnophila Sessiliflora, Cabomba Caroliana, Myriophyllum Brasiliensis, Ludwigia Glandulosa, Ludwigia Mullerti, Hygrophila Polysperma, Hygrophila Polysperma "Rosa", Cryptocoryne Wendttii "Brown", Echinodorus (υβριδιο κατι κοντα σε bleheri), Heteranthera Zosterifolia, Heteranthera Dubia, Bacopa Monnireri, Lilaeopsis Mauritiana, Alternanthera Reineicki...
Βλεπεις δηλαδη οτι μεταξυ αυτων υπαρχουν αρκετα κοκκινα, μωβ κλπ... Παντως αυτο που γραφω παραπανω για τη μεταφορα των φυτων απο τον παραγωγο στο pet shop, ισχυει 100%
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως λίγο που σήκωσα το κάλυμα για να δώ τι παίζει,το bga έχει μετατραπεί σε μία άσπρη-κρέμ μάζα.
Καλά πάμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ότι έχεις κι εσύ κόκκινα, με ησυχάζει ακόμα περισσότερο !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Να και η παρουσιαση σου!!! http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...eis/parZ_X.htm) |
|
||||
|
||||
![]()
Χρηστο απ' οτι βλεπω στην παρουσιαση σου, εχεις τη daylight της osram -αν με τον ορο λευκη εννοεις τη συγκεκριμενη λαμπα-
Απο δικη μου εμπειρια, η παραπανω λαμπα ειναι υπευθυνη για τη bga σε συνδιασμο με το οτι καποια στιγμη το ενυδρειο μπορει να βρεθηκε χωρις η με λιγα νιτρικα η αυτα ηταν σε ασυναρτησια με τα φωσφορικα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τελικά έκανα μία αλλαγή 40% και σκέπασα το ενυδρείο με χοντρό κάλυμμα. Θάνο την λάμπα την έβαλα την πέμτη,πρίν είχα την fluora της osram. Απο ότι κατάλαβα είναι ένας συνδιασμός πολλών πραγμάτων,λίγο τα λίγα νιτρικά,λίγο το φαι που έμενε στον πάτο(έριχνα φαι μία εβδομάδα πρίν κάνω την εισαγωγή και για δύο εβδομάδες μετά τα ψαράκια δέν το τρώγανε όλο με συνέπεια να μένει),λίγο η λάμπα που ευνοούσε την εξάπλωση και λίγο την εισαγωγή κοχυλιών με άλγη. Λίγο με προβληματίζει η υγεία των ψαριών αλλά νομίζω οτί δέν θα έχω πρόβλημα. Νέα σε 71 ώρες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα απο την bga. Οπτικο ειναι το θεμα. Ξερω παντως μερικους που τους αρεσει κιολλας..
Τωρα αυτο με τα ξενα fora γιατι μας το λες? ![]() (χωρις να θελω να τα ισοπεδωσω ολα, εχω δει παμπολα λαθη και ανακριβειες γενικοτερα, αχταρμας ψαριων απο αφρικανικες λιμνες + κεντρικης αμερικης, δισκους με παπαγαλοψαρα και αλλα τετοια ευμορφα...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και είδα ότι ένα 80% έχει λύση το πρόβλημα με την συσκότιση,ετσι στατιστικά έβγαλα και το αποτέλεσμα. Η πληροφορία του διαδυκτίου πάντως είναι ένα ωραίο θέμα προς συζήτηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα το ειδα το θεμα....
BGA πολυ σωστα αποφανθηκαν οι συναδελφοι. Κατ'αρχην οι συμβουλες μου προς τη συσκοτιση, μην ανοιξεις τα φωτα ή τα καλυματα για κανενα λογω, δε χρειαζεται να ταισεις, το μοναδικο προβλημα θα ηταν αν υπηρχαν μωρα μεσα. ποσες ωρες εχεις φωτισμο? Εγω στο δικο μου εχω οπως και εσυ μια 15w λαμπα για 12 ωρες, ομως ειναι παλιο στησιμο και εχω μεσα και 2 zebra snails "Algae patrol" που το γυαλιζουν συνεχως.Ειναι σιγουρο οτι ηρθε απο τα κοχυλια η bga.Μειωσε τις ωρες φωτισμου και ανεβασε τες παλι σταδιακα σε μεγαλο διαστημα στο 12ωρο. Εγω αν ημουν στη θεση θα ειχα ως σκοπο να πιασω αλγη σποτ για να εχω αποτελεσμα φυσικου τοπιου αλλα αυτο γινεται πολυ αργα. Μην ανησυχεις παντως, αφου το ενυδρειο δεν ειναι φυτεμενο, παρα μονο κανα δυο ριζουλες, μικρο το κακο.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Τετοια λες και μετα αναρωτιεσαι γιατι σου βγαζει το ονομα ο pritanis..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβληματάκι με BGA | Theokyr | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 21-11-05 14:53 |
blue-green algea ειναι προβλημα? | nick tsel | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 10 | 01-12-04 20:52 |
BGA | antonis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 26-11-03 18:03 |
BGA | antonis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 22-11-03 01:30 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |