|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το Νο2 φαντασου κατι σαν πλαφιονιερα ωστε να μην περναει η υγρασια στις λαμπες.Τωρα για τις βιδες σκεφτομαι οντως να τις αλλαξω οσο ειναι νωρις με ανωξειδωτες μιας και ακομη το ενυδρειο δεν λειτουργει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν απομονωσεις την επιφανεια του νερου απο τις λαμπες, πως θα δουλευει η ψυξη με τα ανεμστηρακια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Aνεβαζω μια φωτο για να καταλαβετε πως θα μπει το πλεξι που σκεφτομαι.Αναμεσα στους ανεμηστηρες και στις λαμπες
|
|
||||
|
||||
![]()
¶ρα λογικά θα παίξει! Μήπως όμως το plexi θολώνει πολύ σύντομα και χάνεις φως?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως σαν πρωταρης στον χωρο των φυτεμενων περιμενω ιδεες απο εμπειρους χομπιστες για το τι να βαλω ωστε να χω εντυπωσιακο θεαμα Σιγουρα θα βαλω ξυλα αλλα με το aquascaping εχω λιγο μπερδευτει.Eσεις πως θα αρχιζατε?? |
|
||||
|
||||
![]()
Απλά το plexi όταν θα αφαιρείς τα άλατα λογικά θα χαλάσει πολύ ποιο γρήγορα από τζάμι!
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου πρότεινα να ξαναδείς τα ηλεκτρολογικά σου.
Βλέπω αρκετά προβλήματα. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο φιλε νικ.ευχαριστω για την ενημερωση.
μια ερωτηση ομως,δεν μπορω να καταλαβω κ ανησυχω.στο θεμα λαμπες το θερμοσυστελλομενο ειναι αρκετο για τη στεγανοτητα? σκεφτομαι μες στο καπακι να κανω ειδικο θαλαμο απο γυαλι κ να βαλω μεσα τις λαμπες ωστε οι υδρατμοι να ερχονται σε επαφη με το γυαλι. θα ταν καλη ιδεα? |
|
||||
|
||||
![]()
Kαταρχας καλησπερα συνχομπιστα και ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Το θεμα δημιουργιας κουτιου απο γυαλι σκεψου το για 3 λογους που με προβληματισαν και μενα.
1ον Το γυαλι ειναι πολυ βαρυ και θα προσθεει βαρος στο καπακι ,κατι που δεν ειναι και τοσο καλο.Ασε που ειναι και πολυ αβολο στο ανοιξε κλεισε. 2ον.Σε περιπτωση που καμια φορα χτυπα ξυλο σου γλιστρησει το καπακι στο ανοιξε κλεισε το τζαμι θα γινει θρυψαλα.Στην καλυτερη θα ψαχνεις το ενυδρειο για να μαζεψεις ολα τα κομματακια στην χειροτερη θα τραυματιστεις. 3ον.Για να ειναι τελειως στεγανο θα πρεπει να το κολλησεις πανω στο καπακι απο μεσα ,με αποτελεσμα να μην μπορεις να αντικαταστησεις τις λαμπες σου. Τελος σου λεω οτι το θερμοσυστελομενο λαστιχο αφου ψυχραθει μετα το ζεσταμα γινετε σκληρο σαν πεντρα και γινετε ενα σωμα με οτι πιανει!. Το ενυδρειο τρεχει κοντα 3 βδομαδες τωρα χωρις προβληματα υγρασιας. Βεβαια αυτη ειναι μια προσωρινη λυση.Μολις στηθει για τα καλα το ενυδρειο και μολις αλλαξω αυτες τις λαμπες μετα απο κανα 6μηνο θα βαλω στεγανα ντουι με 3,5 ευρω το ενα.Απλα τωρα ηθελα να τα κανω ολα DIY! ![]() Βεβαια λαθακια εκανα και γω αλλα να ναι καλα τα παιδια εδω μεσα που μου επισημαναν καποια κεραια πραγματα σχετικα με την ασφαλεια μου και τωρα ολα λειτουργουν φυσιολογικα.Επισης αν βαλεις συστημα ψυξης με δυνατα ανεμηστηρακια καθε φορα που θα ενεργοποιουνται αυτα εξατμιζουν αμεσως τυχον υγρασιες.Ελπιζω να βοηθησα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Για το πλεξιγκλας μονο κατι, αν το βαλεις τοσο κοντα στις πεντε λαμπες μετα απο λιγο καιρο (πολυ καιρο βεβαια) δε θα παρει καποιο χρωμα καμενου υλικου; Δε λεω οτι θα λιωσει αλλα απο οτι εχω δει ψιλοκαιγεται η επιφανεια. Οποτε τοτε θα εχεις προβλημα με το σωστο φωτισμο που χρειαζεσαι. ![]() Σιγουρα να κανεις μια πατεντα να κρυψεις το φιλτρο. Ισως με καποιο κομματι ξυλου που να μπορεις να το κουμπωνεις η να το ανοιγεις σαν πορτακι (για να βλεπεις αν θες τη κατασταση μεσα). ![]() Καλο Πασχα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Γιαυτο προχωρα το.!!!Οποιος θελει μπορω να ανεβασω και ενα excelακι με το συνολικο κοστος αναλυτικα. |
|
|||
|
|||
![]()
O sensoras θα μπει όπως είναι μέσα στο νερό;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι οπως ειναι μπλουμ!Γινανε αρκετες αλλαγες στα ηλεκτρολογικα ωστε να μονωθουν οποιες επαφες ηταν εκτεθημενες στην υγρασια.Θα ακολουθησουν φωτο αναλυτικοτερα,απο αυριο..
|
|
|||
|
|||
![]()
Μα δεν θα πάρει υγρασία; Δεν θα σκουριάσει; Συγνώμη για τις ερωτήσεις μου, αλλά έχω το ίδιο και δεν το βάζω γι' αυτούς τους λόγους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο σενσορας? Ειναι σχεδιασμενος να βρισκεται μεσα σε υγρά....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο | perka | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 19 | 02-02-07 00:26 |
Νέο ενυδρείο; | memy | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 29-09-06 10:00 |
Νέο ενυδρείο | passenger | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 15-05-06 11:52 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |