|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον το ιδιο λεμε!κοινος να μην ειναι ασβεστολιθικο ρωτα!
|
||||
|
||||
![]()
Στο πετ μου είπε ότι δεν είναι, αλλά φυσικά θα τσεκαριστεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το χαλαζιακό χαλίκι δεν είναι ασβεστολιθικό.
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το χαλίκι που είπαμε δεν είναι χαλαζιακό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά εκανα το τεστ με το υδροχλωρικο για το χαλικι που εχω ηδη μεσα και μερικα απο τα χαλικια αφριζαν.Οποτε εκτος απο το οτι δν μου αρεσε το χαλικι που ειχα τελικα δν ειναι και καταλληλο για τα ψαρια που θελω να βαλω.Αγορασα σημερα ουδετερο χαλαζιακο.Το χαλικι θα το βαλω την μερα που θα στρωθει το ενυδρειο και θα πρεπει να κανω την μεγαλη αλλαγη του νερου.Πανω σε αυτο θελω να ρωτησω και κατι: αν αντι για 80% αλλαγη οπως ειναι προτινομενο, κανω 100% δηλαδη να το αδειασω τελειως(ετσι ωστε να βαλω και το νεο χαλικι) πειραζει??
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειραζει... Μην ξεχνας οτι το νερο ειναι απλος μεταφορεας βακτηριδιων και ο οχι ο τοπος αποικησης τους (οπως ειναι τα υλικα του φιλτρου). Για αυτο και λεμε οτι στρωνουν τα υλικα του φιλτρου και οχι το νερο. Προσοχη μονο το νερο που θα βαλεις να ειναι αποχλωριωμενο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλύτερα το χαλίκι να μπει από την αρχή, κατά τη διάρκεια του στρωσίματος τα βακτηρίδια αναπτύσονται μέσα στο χαλίκι εκτός από το φίλτρο κλπ... Οπότε καλό είναι να μπει από την αρχή για να έχεις καλύτερη βιολογία όταν θα βάλεις τα ψάρια! Εξάλου θα μπαίνεις σε άλλες διαδικασίες αν το κάνεις με το τρόπο που λες και δεν υπάρχει λόγος. Επίσης το χαλίκι θα έχει "κάτσει" καλά μέχρι να μπουν τα ψάρια, θα έχει φύγει ο αέρας ανάμεσα του και θα είσαι έτοιμος, επιλογή σου είναι το τι θα κάνεις απλά νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι όπως σου λέω, εκτός κι αν έχεις λόγο και θες να το βάλεις μετά...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη | GODLIGHT | Greek Aquarist's Boards | 6 | 25-10-06 13:47 |
αλλαγη χρωματος? | tzimakos | Bettas | 10 | 01-08-06 23:38 |
αλλαγη ωρας | goldmary | Greek Aquarist's Boards | 7 | 29-03-05 06:34 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | CENTAUR | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 17-03-05 11:16 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 03:52 |