|
|
||||
|
||||
![]()
Πράγματι θα χρειαστείς το διπλάσιο φιλτράρισμα αν θες και pleco...Καλό είναι γύρω στις 10+ φορές ανα ώρα τα λίτρα του ενυδρείου...
Όταν λες για να πάρεις ζευγάρι pleco,θέλεις αυτός να αναπαράγεται εύκολα ή είσαι διατεθειμμένος να προσφέρεις και ροή γύρω από τη σπηλιά του;Χωρίς ροή,η πλειοψηφία των pleco δεν θα αναπαραχθεί,μόνο οι Ancistrus και κάποια whiptail θα αναπαραχθούν,αλλά τα whiptail δεν θα τα πάνε καλά με labeo πιθανώς... Μια άλλη ερώτηση,σε πειράζει η ξυλόσκονη ή όχι;Σε ρωτάω για να συμπεριλάβω και κάποιους όμορφους ξυλοφάγους pleco ή όχι...Και αυτοί βέβαια απαιτούν ροή αν θες αναπαραγωγή και είναι επίσης αρκετά δύσκολη στην αναπαραγωγή,με μερικά είδη να μην έχουν αναπαραχθεί ποτέ στην αιχμαλωσία.
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα,
το ενυδρειο μου ειναι αυτο:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15863 οποτε μου λες τι πρεπει να προσθεσω για πλεκο. οσο αφορα για τη ξυλοσκονη μαλλον θα μου αρεσει διοτι τωρα εκει που καταληγει το σωληνακι επιστροφης του νερου προκαλει αναταραχη και γεμιζει το ενυδρειο απο τα φυλλαρακια του ceratophyllum demersum...γινετε χαμος!!! οποτε γραψε μου τους πλεκο και τι ξυλο ή σπηλια(πιθαρι) θα πρεπει να προσθεσω. οσον αφορα την αναπαραγωγη μεχρι το καλοκαιρι θα αγορασω ακομα ενα 2217. περα απο αυτο συμφωνα με τα υπολοιπα ψαρια που εχω θα μπορεσουν να αναπαραχθουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Οι pleco,επειδή αναπαραγωνται σε σπηλιές,μπορούν και προστατεύουν αποτελεσματικότατα τα αυγά τους και οπότε τα άλλα ψάρια δεν αποτελούν πρόβλημα...Βέβαια τα μωρά μπορεί να φαγωθούν αλλά αν μετακινήσεις την σπηλιά μαζί με τον αρσενικό σε ένα προστατευμένο μέρος(π.χ. άλλη δεξαμενή) αμέσως μόλις σκασουν τα αυγά,θα μπορέσει να τα σώσεις.
Γενικά,οι μικρότεροι pleco είναι αυτοί που αναπαραγωνται ευκολότερα...Στα μεγέθη που λες,ελάχιστοι μπορούν να αναπαραχθούν με σχετική ευκολία...Οπότε πρέπει να θέσεις προτεραιότητες:ή ένα ζευγάρι πολύ όμορφων και ενδιαφέροντων μεγάλων pleco οι οποίοι όμως είναι πολύ αμφίβολο το αν θα πετύχεις αναπαραγωγή και θα πρέπει να το δεις σαν ένα μακροχρόνιο project αν τη θες,ή ένα-δυο ζευγάρια μικρότερων όμορφων και πιο εύκολων στην αναπαραγωγή pleco...Τους δεύτερους θα τους βλέπεις λιγότερο και θα είναι γενικά πιο δειλοί και θα ασχολούνται λιγότερο με εσένα...Οι πρώτοι θα γίνουν με τον καιρό καλοί χαρακτρήρες,θα είναι έξω την περισσότερη ώρα,θα είναι λιγότερο δειλοί και θα έχουν πιο ενδιαφέρουσα συμπεριφορά καθώς θα ασχολούνται και με εσένα... Τι προτιμάς;
|
|||
|
|||
![]()
μαλλον προτιμω ενα ζευγαρι μεγαλους.βεβαια θα τους αγορασω απο μικρους οπως εξαλλου ειναι ολα τα ψαρια μου.
οποτε ποιο ζευγαρι μου κανει? υποθετω τελικο μεγεθος γυρω στα 20-25εκ ετσι? για δες και το ενυδρειο μου και πες μου τι πρεπει να προσθεσω για τους πλεκο? |
|
||||
|
||||
![]()
Σου προτείνω τους εξής:
Panaque L351 Panaque L191Με αυτούς θα χρειαστείς να μεγαλύτερη δεξαμενή σε 5-7 χρόνια καθώς γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι,αλλά μεγαλώνουν πολύ αργά,περί τα 2,5εκ. το χρόνο... Leporacanthicus joselimai,αν προσέξεις αυτά σου είπα για αυτούς... Baryancistrus demantoides Hemiancistrus subviridis Hypostomus L50 Hypostomus cochiodon Peckoltia sabaji Hypostomus hemicochliodon Pseudacanthicus spinosus Pseudacanthicus L097 Pseudacanthicus L065 Όλοι αυτοι οι pleco είναι δύσκολοι και αμφίβολοι στο διαχωρισμό του φύλλου,ιδιαίτερα όταν είναι ακόμα μικροί...Γιαυτό,καλύτερα να πάρεις 3 από το είδος που θες και όχι μόνο 2 για να περιοριστούν οι τσακωμοί αν έχεις 2 αρσενικούς...Ιδιαίτερα οι Pseudacanthicus που είναι πολύ επιθετικοί,θέλει προσοχή και να δεις να τα πάνε καλά μαζί όταν μεγαλώσουν...Όσο είναι μικροί θα τα πάνε μια χαρά,αλλά όταν μεγαλώσουν πρέπει αν προσέχεις και να βλέπεις οτι δεν υπάρχουν σοβαροί τσακωμοί...Μπορεί ακόμα και να χρειαστεί να δώσεις τον έναν στο μέλλον...Είναι όμως θαυμάσια ψάρια,και αυτοί και οι Panaque και οι Hypostomus...Τέλειοι χαρακτήρες...
|
|||
|
|||
![]()
οκ ευχαριστω.
θα τους μελετησω και θα σου γραψω σε ποιους καταληγω. αποριες: 1.σιγουρα αν παρω 3 δε θαχω προβλημα χωρου? αποκλειονται αυτοι που λες οτι σε 5-7 χρονια θα θελω μεγαλυτερη δεξαμενη διοτι εκει που εχω το ενυδρειο ειναι οριακα... 2.δε μου ειπες τι ξυλα-σπηλιες θα πρεπει να προσθεσω. τα 2 ηδη υπαρχον ξυλα να τα ''ριξω'' κατω η να τα αφησω ψηλα ''χιαστη'' οπως τα εχω? |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα θα πρέπει να μου πεις ποιούς θες και μετά θα σου πω για τη διακόσμηση,ανάλογα το είδος και το μέρος που ζει...Αυτό που είναι σίγουρο είναι οτι θα χρειαστείς 2-3 μεγάλα κομμάτια ξύλο,γύρω στο μέτρο σε μήκος ή πολλά 60-80εκ. ώστε να δημιουργήσεις ένα μέρος με πολλά ξύλα οπου οι pleco θα κρύβονται όταν θέλουν αλλά και που θα κυκλοφορούν συχνά...Περισσότερα όταν καταλήξεις στο είδος...
Τα ξύλα που ήδη έχεις άστα έτσι προς το παρόν και βλέπεις όταν βάλεις και τα υπόλοιπα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
rio 400-παρουσιαση | rockxk | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 19-09-07 15:35 |
το καινουργιο RIO 400 μου. | billy | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 69 | 31-01-07 00:06 |
rio 400 | koko | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 25-04-06 13:04 |
νέο ενυδρείο rio 400 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Malawi | 5 | 17-03-06 22:54 |
Καί άλλο ενυδρείο? RIO 400 | Makis M | Malawi | 46 | 16-10-04 00:25 |