|
|
||||
|
||||
![]()
Όλες αυτές τις ημέρες διαβάζω διάφορα από όλο τον κόσμο, από τα συμφραζόμενα καταλήγω και εγώ στο συμπέρασμα ότι λόγω θερμοκρασίας και μόνο αντέξανε στο νιτρικό άλας και το νερό. Αυτό που δεν έχω εξηγήσει είναι που βρήκαν ενέργεια για να διατηρηθούν στη ζωή σε τόσο κρύο περιβάλλον … αφού τροφή δεν είχαν ; … άγνωσται αι βουλέ του Κυρίου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια δεν καινε ενεργεια για να κρατησουν τη θερμοκρασια τους σταθερη... Αντιθετα ο μεταβολισμος τους εξαρταται αμεσα απο την θερμοκρασια. Και ειπες οτι καποιος ταιζε μια φορα την εβδομαδα.
Ειναι αρκετο αυτό για να διατηρηθουν στη ζωη ενηλικα ψαρια. Ιδανικο δεν ειναι και δεν το προτινω, αλλα στη φυση δεν ειναι σπανιο να βρισκουν τροφη ανα αραια διαστηματα. Επισης φετος δεν ειχαμε εντονο χειμωνα και αυτό βοηθησε. Δεν ξερω που τα ειχαν, αλλα εντος σπιτιου 11 βαθμοι δεν ειναι καπως λιγοι? Μηπως μιλαμε για 18-19? Οσο για τον αφρό, η αμμωνια δεν προκαλει αφρους, ουτε τα νιτρικά. Μην ξεχνατε οτι εδω το νερο επεφτε συνεχως απο μεγαλο υψος. Οσο για τα υψηλα νιτρικά, κατι οι αλγες, κατι το αραιο ταισμα, σιγουρα βοηθησε. Μην ξεχναμε οτι και στη φυση την περιοδο της ξηρασιας, τα ποταμια αποτραβιουνται αφηνοντας λακους με νερο και παγιδευμενα ψαρια. Εκει μεσα τα νιτρικα κανουν παρτυ, μεχρι που καποια στιγμή, ερχεται η καταιγιδα, πλημμυριζει το ποταμι και καποια επιβιωνουν. Αυτη ακριβως η ικανοτητα προσαρμογης ειναι που μας επιτρεπει να εχουμε ψαρια σε ενυδρεια γενικοτερα... (εξαιρειται το θαλασσινο ενυδρειο γενικως). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με πλαστικό κλεισμένο υπαίθριο χώρο, κάποτε ήταν το έξω μέρος (σε ταράτσα κτιρίου) ενός μπάρ. Οι πληροφορίες που δίνεις νομίζω ότι είναι εξωτερικά χρήσιμες στη κατανόηση της φυσιολογίας των ψαριών. Σε ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σας είχα πει απόψε (Δευτέρα βράδυ) πήγα από το μαγαζί για να δω και να ταΐσω το ενυδρείο … παράλληλα έκανα μετρήσεις τα αποτελέσματα ακολουθούν :
Θερμοκρασία : 15C (σήμερα, λόγω διακοπής ρεύματος) PH : 8.3 NH4/NH3 : 0.3 – 0.8 No2 : 0.4 No3 : 60 Το ενοχλητικό ήταν ότι είχε πέσει η ασφάλεια του ρεύματος και δεν είχε θερμανθεί το νερό …. Κρίμα τώρα θα το ελέγξω πάλι τη Τετάρτη. Θεωρώ ότι το φίλτρο δε λειτουργεί σωστά ; τι πρέπει να κάνω ; καθάρισμα και αναδιάταξη ; γιατί δεν λειτουργεί ; @PascM το μάτιαξες το heater (σε άλλο forum)… είναι σπασμένος δεν έχει διαρροή αλλά ζεσταίνει ακόμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χαμηλη θερμοκρασια. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα το κάνω τη Τετάρτη γιατί μόνο Δευτέρα και Τετάρτη έχω πρόσβαση…
Σταύρο, ποιος είναι ο κίνδυνος και λες να τον βγάλω ; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τον μάτιαξα ο άνθρωπος αλλά όταν βγουν εκτός νερού οι θερμοστάτες δεδομένου οτι δεν είναι φτιαγμένοι από κάποιο άλλο υλικό αλλά από γυαλί η διαφορά θερμοκρασίας (εφόσον ήταν σε λειτουργία όπως μας είχες πει) δυστυχώς προκαλεί θραύση στο γυαλί. Ορισμένοι δουλεύουν για κάποιο διάστημα ενώ κάποιοι άλλοι καταστρέφονται σχεδόν αμέσως. Το κακό είναι με το ρεύμα το οποίο δεν επηρεάζει τα ψάρια αλλά εσένα μόλις βάλεις τα χέρια σου μέσα.
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν ειναι να παιζουμε με τα ρευματα, συνηθως οταν παρει νερο ο θερμοστατης τοτε κανει βραχυκυκλωμα πολυ γρηγορα...
Θα ελεγα οτι το ολο project δεν παει πολυ καλα.. Φιλτρο που δεν λειτουργει καλά, ασφάλειες που πεφτουν , θερμοστατες που δεν λειτουργουν. Θα προτεινα να το μεταφερεις αμεσα. Οι κινδυνοι απο την μεταφορα ειναι λιγοτεροι. Και η τυχη δεν κραταει για παντα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
10 μικρά ψαράκια!... | memy | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 6 | 09-10-06 21:14 |
Μερικά site που χρησιμοποιώ εγώ | nickall13 | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 09-09-05 23:07 |
Μερικά sites για reefs | Ιορδάνης | Παραλία - Beach Bar | 0 | 26-03-05 03:11 |
Πάει το στρώσιμο η θα το σώσουμε? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 15-04-04 01:32 |
Τι ψαράκια να διαλέξω? | rtolemeo | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 31-03-03 19:25 |