|
||||
|
||||
![]()
Θέλεις Leporacanthicus εε;
![]() Πες μου μόνο τον λόγο γιατι μπορεί να απογοητευτείς...Σου αρέσουν εμφανησιακά ή λόγω των όσον έγραψα για αυτούς;(χάιδεμα,κτλ...) Οι Leporacanthicus να ξέρεις είναι λιγο δύσκολοι και απρόβλεπτοι pleco...Απαιτούν οπωσδήποτε χαμηλά νιτρικά και σωστή διατροφή...Επίσης προσβάλονται από μια περίεργη ασθένεια της οποίας δεν είναι γνωστή κάποια σίγουρη θεραπεία μέχρι στιγμής κατα την οποία το ψάρι αρχίζει να αναπνέει υπερβολικά γρήγορα και έχει φουσκωμένη κοιλιά και συνεχώς ανεβαίνει και κάθεται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια,μέχρι και που την φτάνει και βγάζει και λίγο έξω το στόμα...Το ψάρι πεθαίνει σε 24 ώρες από τότε που βλέπεις τα πρώτα συμπτώματα...Έτσι έχω χάσει 2 Leporacanthicus και ξέρω πολλούς που έχασαν ολόκληρες ομάδες Leporacanthicus από αυτήν την βρώμοαρρώστεια ![]() Σχετικά με την αναπαραγωγή,μπορεί να γίνει αν και αρκετά δύσκολα...Επίσης το φύλο ξεχωρίζει πολύ δύσκολα αν δεν είχες ποτέ ξανα Leporacanthicus...Εγώ π.χ. πριν τους πάρω μου ήταν αδύνατον...Τώρα όμως,3,5 χρόνια μετά το θεωρώ εύκολο... Για αναπαραγωγή απαιτούν ροή κάτι που πιστεύω δεν θα αρέσει και πολύ στα αγγελόψαρά σου...Πάντως αν θες να πάρεις γκρουπάκι,πάρε L. joselimai...Οι μεγαλύτεροι Leporacanthicus για να πάρεις πάνω από έναν πρέπει να είσαι σίγουρος για το φύλο γιατι αν πάρεις 2 αρσενικά,κάποια στιγμή θα χάσεις το ένα...είτε από stress είτε από χτυπήματα...
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
rio 400-παρουσιαση | rockxk | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 19-09-07 15:35 |
το καινουργιο RIO 400 μου. | billy | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 69 | 31-01-07 00:06 |
rio 400 | koko | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 25-04-06 13:04 |
νέο ενυδρείο rio 400 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Malawi | 5 | 17-03-06 22:54 |
Καί άλλο ενυδρείο? RIO 400 | Makis M | Malawi | 46 | 16-10-04 00:25 |