Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-03-07, 12:29
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Το μεγαλυτερο θεμα ειναι τα υψηλα νιτρικά/σκληροτητα, το οποιο με διαδοχικες αλλαγες θα ερθει. (υποψιαζομαι οτι η θερμοκρασια εχει ηδη ανεβει)
Δεν υπαρχει κατι αλλο να κανεις, ειδικοτερα αν τα ψαρια συνεχιζουν να δεχονται τροφη.
Η επιστροφη σε νορμαλ συνθηκες μπορει να γινει σχετικα γρηγορα (δλδ σε καμμια βδομαδα..)
Το φιλτρο δεν χρειαζεται ξανα στρωσιμο. Απλα λιγο καθαρισμα να φυγει η πολυ βρωμα τουλαχιστον απο το μηχανικο μερος του, να καθαριστει το impeller. Κατα ταλλα λιγο ξεπλυμα με νερο χωρις χλωριο ειναι αρκετο.

Υποψιαζομαι οτι αφου προσαρμοστηκαν σε χαμηλες θερμοκρασιες, επεσε πολυ ο μεταβολισμος τους , και ετσι αντεξαν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-07, 12:38
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες και από εμένα Αντρέα! Με μέτρο οι αλλαγές όπως λεει και ο Σωτήρης (netblues)

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-07, 13:56
Το avatar του χρήστη KwstasV
KwstasV Ο χρήστης KwstasV δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Βόλος
Προεπιλογή

καλό κουράγιο....
Ο αφρός μου θύμισε έντονα παλιό δικό μου πρόβλημα!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15699). Τότε δεν ήξερα τι είναι και από που προέρχεται. Προφανώς λοιπόν είναι από υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας. Εμένα παρόλο που φρόντιζα το ενυδρείο (ή έτσι νόμιζα τότε) επέμενε ως πρόβλημα. Έφυγε (μάλλον κατά τύχη) μετά από πολλές αλλαγές νερού σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Θα πρότεινα (έστω και από περιέργεια μόνο) να έκανες τα τεστ σε αυτή την κατάσταση για να δούμε τι παίζει. να μάθουμε εγκυκλοπαιδικά σε τι συνθήκες επιβίωσαν αυτά τα ψάρια. να μάθουμε σε τι συνθήκες εμφανίζεται ο αφρός και όλη αυτή η άλγη (πόση αμμωνία, πόσα νιτρικά, πόσος νιτρίτης κλπ).
Γενικά νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις σημειώσεις με όλη τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της και αν έχεις το κουράγιο και το χρόνο να τα γράψεις κάποια στιγμή εδώ. πιστεύω ότι θα είναι χρησιμότατες πληροφορίες για όλους μιας και (ευτυχώς) κάτι τέτοιο δεν εμφανίζεται κάθε μέρα. μπορούμε να μάθουμε πολλά από την περίπτωση χωρίς να χρειαστεί να πάθουμε...

Και πάλι καλό κουράγιο...
Παλιά 02-03-07, 15:58
Το avatar του χρήστη aafent
aafent Ο χρήστης aafent δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

@PascM,Stav
Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου τους παλιούς συναγωνιστές – συνχομπίστες

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KwstasV Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα πρότεινα (έστω και από περιέργεια μόνο) να έκανες τα τεστ σε αυτή την κατάσταση για να δούμε τι παίζει. να μάθουμε εγκυκλοπαιδικά σε τι συνθήκες επιβίωσαν αυτά τα ψάρια. να μάθουμε σε τι συνθήκες εμφανίζεται ο αφρός και όλη αυτή η άλγη (πόση αμμωνία, πόσα νιτρικά, πόσος νιτρίτης κλπ).
Γενικά νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις σημειώσεις με όλη τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της ...

Το έχω σκεφτεί και θα το κάνω. Τα δε αποτελέσματα θα τα δημοσιεύσω εδώ.
Παλιά 02-03-07, 17:25
Το avatar του χρήστη GhostShip
GhostShip Ο χρήστης GhostShip δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην GhostShip
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KwstasV Εμφάνιση μηνυμάτων
καλό κουράγιο....
Ο αφρός μου θύμισε έντονα παλιό δικό μου πρόβλημα!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15699). Τότε δεν ήξερα τι είναι και από που προέρχεται. Προφανώς λοιπόν είναι από υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας.
Εγώ αντιθέτως νομίζω πως ο αφρός προέρχεται απο τις υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών(co3) αλλάτων και την κακή ποιότητα του νερού... Αν οι συγκεντρώσεις της αμμωνίας ήταν υψηλές τα ψάρια δε θα την είχαν βγάλει με τίποτα τόσο πολύ καιρό. Εγώ πάντως απορώ πως κατάφεραν να επιβιώσουν αυτά τα ψάρια εκεί μέσα, η σκέψη του Σωτήρη είναι πολύ καλή και μάλλον...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Υποψιαζομαι οτι αφου προσαρμοστηκαν σε χαμηλες θερμοκρασιες, επεσε πολυ ο μεταβολισμος τους , και ετσι αντεξαν.
...αυτό έγινε!

http://www.zoofilia.gr/newsletters/stopviolence.html

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-07, 22:35
Member

Προεπιλογή

Όλες αυτές τις ημέρες διαβάζω διάφορα από όλο τον κόσμο, από τα συμφραζόμενα καταλήγω και εγώ στο συμπέρασμα ότι λόγω θερμοκρασίας και μόνο αντέξανε στο νιτρικό άλας και το νερό. Αυτό που δεν έχω εξηγήσει είναι που βρήκαν ενέργεια για να διατηρηθούν στη ζωή σε τόσο κρύο περιβάλλον … αφού τροφή δεν είχαν ; … άγνωσται αι βουλέ του Κυρίου.
Παλιά 03-03-07, 09:33
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Τα ψαρια δεν καινε ενεργεια για να κρατησουν τη θερμοκρασια τους σταθερη... Αντιθετα ο μεταβολισμος τους εξαρταται αμεσα απο την θερμοκρασια. Και ειπες οτι καποιος ταιζε μια φορα την εβδομαδα.
Ειναι αρκετο αυτό για να διατηρηθουν στη ζωη ενηλικα ψαρια.
Ιδανικο δεν ειναι και δεν το προτινω, αλλα στη φυση δεν ειναι σπανιο να βρισκουν τροφη ανα αραια διαστηματα.

Επισης φετος δεν ειχαμε εντονο χειμωνα και αυτό βοηθησε. Δεν ξερω που τα ειχαν, αλλα εντος σπιτιου 11 βαθμοι δεν ειναι καπως λιγοι? Μηπως μιλαμε για 18-19?

Οσο για τον αφρό, η αμμωνια δεν προκαλει αφρους, ουτε τα νιτρικά.
Μην ξεχνατε οτι εδω το νερο επεφτε συνεχως απο μεγαλο υψος.
Οσο για τα υψηλα νιτρικά, κατι οι αλγες, κατι το αραιο ταισμα, σιγουρα βοηθησε.
Μην ξεχναμε οτι και στη φυση την περιοδο της ξηρασιας, τα ποταμια αποτραβιουνται αφηνοντας λακους με νερο και παγιδευμενα ψαρια.
Εκει μεσα τα νιτρικα κανουν παρτυ, μεχρι που καποια στιγμή, ερχεται η καταιγιδα, πλημμυριζει το ποταμι και καποια επιβιωνουν.

Αυτη ακριβως η ικανοτητα προσαρμογης ειναι που μας επιτρεπει να εχουμε ψαρια σε ενυδρεια γενικοτερα... (εξαιρειται το θαλασσινο ενυδρειο γενικως).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-07, 02:09
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
Επισης φετος δεν ειχαμε εντονο χειμωνα και αυτό βοηθησε. Δεν ξερω που τα ειχαν, αλλα εντος σπιτιου 11 βαθμοι δεν ειναι καπως λιγοι? Μηπως μιλαμε για 18-19?
Μιλάμε για 11 μετρημένους είναι τοποθετημένα σε
με πλαστικό κλεισμένο υπαίθριο χώρο, κάποτε ήταν το έξω μέρος (σε ταράτσα κτιρίου) ενός μπάρ.

Οι πληροφορίες που δίνεις νομίζω ότι είναι εξωτερικά χρήσιμες στη κατανόηση της φυσιολογίας των ψαριών. Σε ευχαριστώ.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές