|
|
||||
|
||||
![]()
Το μεγαλυτερο θεμα ειναι τα υψηλα νιτρικά/σκληροτητα, το οποιο με διαδοχικες αλλαγες θα ερθει. (υποψιαζομαι οτι η θερμοκρασια εχει ηδη ανεβει)
Δεν υπαρχει κατι αλλο να κανεις, ειδικοτερα αν τα ψαρια συνεχιζουν να δεχονται τροφη. Η επιστροφη σε νορμαλ συνθηκες μπορει να γινει σχετικα γρηγορα (δλδ σε καμμια βδομαδα..) Το φιλτρο δεν χρειαζεται ξανα στρωσιμο. Απλα λιγο καθαρισμα να φυγει η πολυ βρωμα τουλαχιστον απο το μηχανικο μερος του, να καθαριστει το impeller. Κατα ταλλα λιγο ξεπλυμα με νερο χωρις χλωριο ειναι αρκετο. Υποψιαζομαι οτι αφου προσαρμοστηκαν σε χαμηλες θερμοκρασιες, επεσε πολυ ο μεταβολισμος τους , και ετσι αντεξαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και από εμένα Αντρέα! Με μέτρο οι αλλαγές όπως λεει και ο Σωτήρης (netblues)
|
||||
|
||||
![]()
καλό κουράγιο....
Ο αφρός μου θύμισε έντονα παλιό δικό μου πρόβλημα!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15699). Τότε δεν ήξερα τι είναι και από που προέρχεται. Προφανώς λοιπόν είναι από υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας. Εμένα παρόλο που φρόντιζα το ενυδρείο (ή έτσι νόμιζα τότε) επέμενε ως πρόβλημα. Έφυγε (μάλλον κατά τύχη) μετά από πολλές αλλαγές νερού σχεδόν σε καθημερινή βάση. Θα πρότεινα (έστω και από περιέργεια μόνο) να έκανες τα τεστ σε αυτή την κατάσταση για να δούμε τι παίζει. να μάθουμε εγκυκλοπαιδικά σε τι συνθήκες επιβίωσαν αυτά τα ψάρια. να μάθουμε σε τι συνθήκες εμφανίζεται ο αφρός και όλη αυτή η άλγη (πόση αμμωνία, πόσα νιτρικά, πόσος νιτρίτης κλπ). Γενικά νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να κρατήσεις σημειώσεις με όλη τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της και αν έχεις το κουράγιο και το χρόνο να τα γράψεις κάποια στιγμή εδώ. πιστεύω ότι θα είναι χρησιμότατες πληροφορίες για όλους μιας και (ευτυχώς) κάτι τέτοιο δεν εμφανίζεται κάθε μέρα. μπορούμε να μάθουμε πολλά από την περίπτωση χωρίς να χρειαστεί να πάθουμε... Και πάλι καλό κουράγιο...
|
||||
|
||||
![]()
@PascM,Stav
![]() Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου τους παλιούς συναγωνιστές – συνχομπίστες Παράθεση:
Το έχω σκεφτεί και θα το κάνω. Τα δε αποτελέσματα θα τα δημοσιεύσω εδώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όλες αυτές τις ημέρες διαβάζω διάφορα από όλο τον κόσμο, από τα συμφραζόμενα καταλήγω και εγώ στο συμπέρασμα ότι λόγω θερμοκρασίας και μόνο αντέξανε στο νιτρικό άλας και το νερό. Αυτό που δεν έχω εξηγήσει είναι που βρήκαν ενέργεια για να διατηρηθούν στη ζωή σε τόσο κρύο περιβάλλον … αφού τροφή δεν είχαν ; … άγνωσται αι βουλέ του Κυρίου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια δεν καινε ενεργεια για να κρατησουν τη θερμοκρασια τους σταθερη... Αντιθετα ο μεταβολισμος τους εξαρταται αμεσα απο την θερμοκρασια. Και ειπες οτι καποιος ταιζε μια φορα την εβδομαδα.
Ειναι αρκετο αυτό για να διατηρηθουν στη ζωη ενηλικα ψαρια. Ιδανικο δεν ειναι και δεν το προτινω, αλλα στη φυση δεν ειναι σπανιο να βρισκουν τροφη ανα αραια διαστηματα. Επισης φετος δεν ειχαμε εντονο χειμωνα και αυτό βοηθησε. Δεν ξερω που τα ειχαν, αλλα εντος σπιτιου 11 βαθμοι δεν ειναι καπως λιγοι? Μηπως μιλαμε για 18-19? Οσο για τον αφρό, η αμμωνια δεν προκαλει αφρους, ουτε τα νιτρικά. Μην ξεχνατε οτι εδω το νερο επεφτε συνεχως απο μεγαλο υψος. Οσο για τα υψηλα νιτρικά, κατι οι αλγες, κατι το αραιο ταισμα, σιγουρα βοηθησε. Μην ξεχναμε οτι και στη φυση την περιοδο της ξηρασιας, τα ποταμια αποτραβιουνται αφηνοντας λακους με νερο και παγιδευμενα ψαρια. Εκει μεσα τα νιτρικα κανουν παρτυ, μεχρι που καποια στιγμή, ερχεται η καταιγιδα, πλημμυριζει το ποταμι και καποια επιβιωνουν. Αυτη ακριβως η ικανοτητα προσαρμογης ειναι που μας επιτρεπει να εχουμε ψαρια σε ενυδρεια γενικοτερα... (εξαιρειται το θαλασσινο ενυδρειο γενικως). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με πλαστικό κλεισμένο υπαίθριο χώρο, κάποτε ήταν το έξω μέρος (σε ταράτσα κτιρίου) ενός μπάρ. Οι πληροφορίες που δίνεις νομίζω ότι είναι εξωτερικά χρήσιμες στη κατανόηση της φυσιολογίας των ψαριών. Σε ευχαριστώ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
10 μικρά ψαράκια!... | memy | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 6 | 09-10-06 21:14 |
Μερικά site που χρησιμοποιώ εγώ | nickall13 | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 09-09-05 23:07 |
Μερικά sites για reefs | Ιορδάνης | Παραλία - Beach Bar | 0 | 26-03-05 03:11 |
Πάει το στρώσιμο η θα το σώσουμε? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 15-04-04 01:32 |
Τι ψαράκια να διαλέξω? | rtolemeo | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 31-03-03 19:25 |