|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται ειδικά στην αρχή! Αργότερα βλέπεις πως απαντάνε τα φυτα σου (σε σχέση με την ανάπτυξή τους) και κρίνεις.
|
||||
|
||||
![]()
Οπως σας είπα τα φυτά που σκεφτομαι να βάλω είναι java moss, anubia και κερατοφυλλο.Στο ενυδρείο μου τώρα λειτουργούν δυο εσωτερικα φίλτρα.Μηπως αντιμετωπίσω προβλημα με την ανατάραξη,δηλαδη μήπως χάνεται ολο το co2?Εχω την επιλογή να μειωσω την αναταραξη που δημιουργει το ενα απο τα δυο φιλτρα.Πως μπορω να μαθω αν το co2 ειναι αρκετο η οχι?Ο φωτισμός μου ειναι 25 W.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να πάρεις τεστ και να το μετρήσεις!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πρέπει να σε ανησυχεί το co2 για τα φυτά που θα βάλεις.Μπορούν και αναπτύσοντε χωρίς 'πολλά-πολλά'.
Το ίδιο και τα λιπάσματα (όπως σου είπε ο PascM πριν) Αν έχεις τις μετρήσεις του pH + KH μπορείς να βρεις την τιμή του co2 και από αυτό το πινακάκι. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
|
||||
|
||||
![]()
Επιστρεφω ξανα σ αυτο το post για καποιες ερωτησεις.Τελικα τα φυτα που θα βαλω στο ενυδρειο ειναι τα εξης:hygrofillia polysperma, ceratofyllum, valsineria(μαλλον spiralis),καποιο ειδος κρυπτοκορινας, anubia και java moss.H αρχικη μου ερώτηση είναι μήπως θα χω προβλημα με την hygrofillia και το κερατοφυλλο, τα οποια είναι γρήγορης αναπτυξης σε σχεση με τα αλλα φυτα?Ο συνδυασμος αυτων των φυτων ειναι σωστος?
Δεν θα παρεχω co2, θα βάλω υποστρωμα για φυτα και ο φωτισμός μου ειναι 0,33 watt/lt(μια λαμπα 15w sylvania grolux).O φωτισμος μου ειναι αρκετος γι αυτα τα φυτα? |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον εγω ξεκιναω αναποδα....
ο φωτισμος με 1 και μονο λαμπα θεωρειται σχεδον ακαταλληλος για ενυδρειο φυτεμενο.(εστω και low φυτεμενου).με 2 λαμπες τουλαχιστο μπορει να τρεξει κανονικα..... στη θεση σου για αρχη δεν θα εβαζα ενα απο τα 2 γρηγορα φυτα,για να μην εχω περισσεια απο καποιο στοιχειο,και μου αρχισουν τις επισκεψεις με γλυκα στα χερια οι αλγες...... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ομως βαλω αλλη μια λάμπα,για παραδειγμα αλλη μια 15watt θα εχω 0,68 watt/lt. Ο φωτισμος αυτος δν είναι για φυτεμενα μεσαιων απαιτησεων και ανω?
|
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ SHELL DWELLERS | AFRIKANOFILOS | Tanganyika | 39 | 17-04-04 01:49 |
Ερωτησεις γενικα για haps. | Entreri1221 | Malawi | 11 | 10-07-03 02:09 |