Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lasal
Δεν έφταιγε το χρώμα φυσικά.
Το οτι δυο υλικά μοιάζουν μεταξύ τους αυτό δεν σημαινει οτι ειναι και το ίδιο υλικό.
Πρίν απο χρόνια είχα δει 2 κινητά motorola ολόιδια με την διαφορά οτι το ενα ειχε πρόσθετο βάρος για να μοιάζει και στο βάρος με το γνησιο.
|
Ακριβώς...!
Και το οτι βγαίνουν και μπλε σφουγγάρια καθώς και οτι τα χρησιμοποιούν πολλές μεγάλες εταιρίες στα φίλτρα τους κλπ τα τελευταία χρόνια δε νομίζω να είναι τυχαίο! Και στο κάτω κάτω γιατί βγαίνουν ΚΑΙ
μπλε σφουγγάρια? Γιατί να μη βγαίνουν και καφέ ή κίτρινα? Γιατί όχι και πολύχρωμα? 
Ή γιατί να μην είναι όλα μαύρα? Σίγουρα δεν είναι όλα το ίδιο, στο κείμενο που διάβασα λέει σε ένα σημείο...
Παράθεση:
Το μπλε σφουγγάρι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά φιλτραρίσματος τα τελευταία χρόνια στο χόμπι των ενυδρείων. Το υλικό αυτό (Polyurethane - PUR) έχει πολλούς ανοιχτούς πόρους που επιτυγχάνονται με την χρήση υπερήχων. Έχει μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, περί τα 20 - 25 cm² ανά 1 cm³ πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη επιφάνεια για την εγκατάσταση βακτηριδίων.
|
Δε ξέρω αν με αυτό το τρόπο επιτυγχάνονται και οι πόροι στα υπόλοιπα σφουγκάρια, εννοείτε πως μιλάμε πάντα για
σφουγγάρια και πως οι διαφορές του είναι μικρές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κιόλας, μιλάω βάση της λογικής μου και όσων έχω διαβάσει, αλλά stadar για να δωθούν σαφές απαντήσεις το θέμα πρέπει να ψαχτεί περισσότερο...!