|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα σε ευχαριστώ για τον cordifolius, τη hydrocotyle leucocephala την έχεις..? Πίστεψέ με θα προτιμούσα εντελώς αυτόχθονα φυτά, αλλά αναγκαστικά "γλυκοκοιτάζω" κάποια βόρειας Αμερικής, κάποια κεντρικής Αμερικής όπως επίσης κάποια "κλωνοποιημένα", cosmopolitan και pantropic...
Και αυτό για 2 λόγους: Καταρχήν οι τελικές επιλογές μου είναι ελάχιστες και κατά δεύτερον προσπαθώ να φτιάξω ένα βιοτοπικό Rio Negro φυτεμένο και δε μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες για φυτά του ποταμού...Έστω τα λίγα που ίσως να ζουν εκεί...! Το cristmas moss, πήρα κλάδεμα από το 120άρι μου και έβαλα, αλλά δεν έπιασε... Η lilaeopsis επίσης ένας φίλος μου είπε ότι σε άμμο δεν πιάνει, γιατί σαπίζουν οι ρίζες... Ισχύει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 21-02-07 στις 09:11 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://fish.mongabay.com/biotope.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Η hydrocotyle leucocephala είναι από τα φυτά που δεν θα σε δυσκολέψουν καθόλου.
Μπορεί να αναπτυχθεί όπου και όπως θέλεις (σχεδόν) ακόμα και χωρίς να είναι φυτεμένη. Το lilaeopsis macloviana το έχω δοκιμάσει, αλλά ενώ είναι 'εύκολο και γρήγορο' δεν κατάφερα να το διατηρήσω, αν και το δοκίμασα σε δύο διαφορετικά ενυδρεία που υπήρχε ανάπτυξη από πιο δύσκολα φυτά ![]() Αυτό απλά υπήρχε....., πάντως εξακολουθεί να μου αρέσει ![]() Τώρα για όλο το πλάνο που ετοιμάζεις θα σου πρότεινα να βάλεις αρχικά λίγα είδη φυτών και στην πορεία κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται (ή θέλεις). Χωρίς να έχω γνώσεις (για βιοτοπικό) τα πολλά είδη φυτών παραπέμπουν σε άλλου τύπου ενυδρείο και το κάνουν να δείχνει πιο "ψέυτικο". Οι τιμές του νερού είναι πολύ καλές για αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά δεν ξέρω αν θα 'αντέξεις' να το συντηρείς (400Λ) ετοιμάζοντας το νερό με τύρφη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 21-02-07 στις 13:08 |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα αυτό το link:Natural catfish aquarium Part 1
Επίσης,μια και έχω διαβάσει μια εργασία πολύ μεγάλη σχετικά με τα Νοτιοαμερικάνικα ποτάμια και την βλάστηση(επίγεια κυρίως) των Lowlands,που περιλαμβάνουν κυρίως παραποτάμια βλάστηση,ήθελα σου πω να σου πω και κατι που είναι αρκετά ενδιαφέρον:οι blackwater ποταμοί ρέουν σε πλήρως αμμώδη εδάφη,που δεν έχουν καθόλου ''κανονικό'' και πλούσιο χώμα...Είναι σε εδάφη ξεπλυμμένα χωρίς λάσπη.Όλο το χώμα στο οποίο αναπτύσσονται τα δέντρα εκεί προέρχεται από αποσυνθεώμενα φύλλα και άλλα οργανικά κατάλοιπα...Έτσι,μόλις έρχεται η εποχή των βροχών,το νερό της φιλράρεται μέσα από τις οργανικές ουσίες που βρίσκονται σε αποσύνθεση και επιστρέφει κατευθείαν στο ποτάμι καθώς το έδαφος είναι άμμος και δεν κρατά νερό.Έτσι,το νερό επιστρέφει στο ποτάμι πολύ όξινο,γεμάτο χουμικά οξέα και ταννίνες και δημιουργεί το γνωστό blackwater... Απλά σκέφτηκα πως ίσως σε ενδιέφερε... Για ακόμα πιο βιοτοπικό ενυδρείο,η Ada πουλάει άμμο από τον Rio Negro ![]() Προσωπικά δεν βρίσκω το λόγω να γλυκοκοιτάς Βορειο και κεντρο Αμερικάνικα φυτά ![]() Σχετικά με το Hydrocotyle και το μαλακό νερό,δεν έχει πρόβλημα,απλά θέλει καλύτερη λίπανση.Εγώ είχα πολύ καιρό κάτω από όχι και πολύ καλες συνθήκες και τα πήγαινε μια χαρά...Αν δεις την παρουσίαση του ενυδρείου μου στις Παρουσιάσεις ενυδρείων,θα πάρεις μια ιδέα για το πόσο υγειής ήταν...Θα δεις επίσης και άλλα εύκολα φυτά Ν. Αμερικής που είχα... Σχετικά με τη Christmass,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα πήγε καλά...Εμένα θάβεται συχνά κάτω από ξυλόσκονη και παρόλα αυτά αναπτύσσεται αρκετά καλά και φυσικά δεν χαλάει... Σχετικά με τον Lilaeopsis και την άμμο δεν μπορεί να ισχύει...Όλα τα υδρόβια φυτά τα πάνε μια χαρά και στην άμμο...Οι ρίζες σαπίζουν μόνο αν έχεις πολλές αναερόβιες περιοχές,κάτι που έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να έχεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιστεύω πάντως ότι το βασικότερο πρόβλημά μου είναι στο "χαλί"... Η μόνη επιλογή που βλέπω είναι eleocharis parvula... |
|
||||
|
||||
![]()
Χαλί και βιοτοπικό ενυδρείο Rio Negro δεν πάει με τίποτα...
![]() Η ADA είναι μια εταιρία,η Aqua Design Amano.Την άμμο από τον Rio Negro μπορείς να την δεις εδώ.Για παραγγελεία της νομίζω πως μπορείς να απευθυνθείς και στον Αμαζόνιο(pet shop της Θεσσαλονίκης) που είχε βάλει ανακοίνωση πριν λίγο καιρό οτι δέχεται παραγγελείες για υποστρώμματα Ada. Σχετικά με τα άλλα φυτά,δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμμένο κατάστημα για να σου πω,πρέπει πρώτα να κάνεις την έρευνά σου και να ξέρεις ποιο Ν. Αμερικάνικο φυτό ψάχνεις και τότε απλά κάνεις μια αναζήτηση και βλέπεις που μπορείς να το βρεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ζητούνται Εθελοντές!! | gwgw | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 11-02-07 02:47 |
Ζητούνται κλαδέματα… | yannis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 06-10-05 15:19 |
Ζητούνται συμβουλές | Καυκάς Γιάννης | Χρυσόψαρα | 7 | 17-03-05 11:39 |
Μαζεμένα πτερύγια& νωχελικότητα& ανορεξία. | Konstantinos | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 43 | 11-03-05 09:05 |