|
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε οπωσδηποτε θερμαντικο σωμα,ειναι απαραιτητο για τους μονομαχους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Χθες μου έκαναν δώρο οι φίλοι μου ένα μικρό ενυδρείο 8 περίπου lt με φίλτρο και θερμοστάτη (25wt) για τον νεο μονομάχο που αγόρασα!!! Δεν είχα ποτέ τέτοιο εξοπλισμό είμαι ενθουσιασμένος .....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φροντισε το φιλτρο να εχει χαμηλη ροη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Ρύθμισα την ροή ώστε να μην ενοχλεί το ψάρι γιατί στην αρχή δεν μπορούσε να κολυμπήσει λόγω της δυνατής ροής του φίλτρου. Υπάρχει κάποιο άλλο στοιχέιο που θα πρέπει να προσέξω? Μου είπανε να αλλάζω το νερό κάθε 15 ημέρες! Σας ακούγεται λογικό? Γνωρίζει κάποιος κάθε πότε θα πρέπει να αντικαθιστώ το φίλτρο? Τον θερμοστάτη τον έχω ρυθμίσει στους 25 βαθμούς και μου φαίνεται μια χαρά.
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Την θερμοκρασια βαλτην να ειναι στους 26 βαθμους,το φιλτρο δεν το αλλαζουμε απλα πλενουμε το σφουγγαρι οταν βλεπουμε οτι μειωνεται η ροη
του φιλτρου με νερο του ενυδρειου που αλλαζουμε.Αλλαγες νερου κανε καθε εβδομαδα περιπου τρια λιτρα αφου το ενυδρειο σου ειναι 8 λιτρα. Στην αλλαγη του νερου να προσθετεις αντιχλωριο την ποσοτητα που αναλογει στα τρια λιτρα. |
|
||||
|
||||
![]()
STAV απ' ότι κατάλαβα εννοείς να ανανεώνω περίπου το 1/3 του νερού κάθε 1 εβδομάδα? Στον πάτο υπάρχουν πέτρες. Έχω κατά καιρούς διαβάσει σε διάφορα topic ότι καθαρίζουμε τον πάτο καλά (για υπολείματα τροφής, ακαθαρσίες κλπ). Αυτό ισχύει μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει φίλτρο ή θα πρέπει να το κάνω και εγώ?Αν ναι, γνωρίζείς την συχνότητα? Και κάτι ακόμη. Αν και έχω μειώσει την ροή του φίλτρου στο ελάχιστο και πάλι είναι κάποια σημεία στα οποία ο μονομάχος δυσκολευέται να κολυμπήσει και αφήνεται στο ρεύμα. Είναι αυτό κάτι για το οποίο θα πρέπει μακροπρόθεσμα να ανησυχώ?
Συγνώμη εαν οι απορίες μου είναι αφελείς και κουραστικές αλλά είναι η πρώτη φορά που έχω ενυδρείο (έστω και μικρό) !!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εννοω να αλλαζεις το 1/3 του νερου πολυ πρεσεχτικα μ' ενα πλαστικο
ποτηρι που θα εχεις για τις αλλαγες και οταν θα συμπληρωνεις νερο θα ριχνεις πολυ απαλα το νερο στο ενυδρειο και θα βαζεις αντιχλωριο.Μια φορα τον μηνα αναμοχλευε τον βυθο πολυ απαλα και αυτα που θα σηκωθουν βγαλτα με το νερο που θα κανεις αλλαγη.Αυτα ολα γινονται πολυ προσεχτικα γιατι οι μονομαχοι στρεσαρονται ευκολα.Οσον αφορα την μειωση της ροης του φιλτρου δες bettas BETTA επιτελους του georgetax oπου υπαρχει παντετα μειωσης της ροης του φιλτρου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρρωστος μονομαχος!! τι κανουμε? | notos | Bettas | 121 | 09-11-15 15:44 |
Μονομαχος με dropsy | notos | Bettas | 41 | 01-11-06 12:50 |
Μονομαχος σε βαζο?? | silver | Bettas | 11 | 06-11-04 00:02 |
Αρρωστος Μονομαχος... | Lary80 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-10-04 16:38 |
Αρρωστος μονομαχος | ANEMOS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 09-09-04 01:57 |