|
|
|||
|
|||
![]()
Να μπω και εγώ στο στοίχημα????
![]() Αν με θέλετε…. παίρνω το μέρος του Βασίλη (Sorry Γιώργο ![]() /3 τα έξοδα της άμμου, αφού ξέρετε ότι τρελαίνομαι για πειράματα….. ![]() Υ.Γ. sorry nickman που σου «χαλάσαμε» το Post, αλλά εδώ μπορούν να βγουν διάφορα συμπεράσματα. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω συμφωνω
![]() ![]() ![]() Οπως και να 'ναι , θα την παρω την αμμο μεσα στο ΣΚ ...αλατι υπαρχει μπολικο οποτε θα ξεκινησει το πειραμα αμεσα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν προκειτε για στοιχημα αλλα για πειραμα...
![]() Τα τσιπουρα τα πινουμε ουτως η αλλως οποτε δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα σαν στοιχημα.
|
||||
|
||||
![]()
Θα το χάσεις ...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι πολύ που ένα ερώτημα δεν απαντάται μονολεκτικά αλλά ανοίγει μια ολόκληρη συζήτηση με επιχειρήματα και αποδείξεις.
Απαντώ σε κάποια ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις παραμέτρους του ενυδρείου μου. Λοιπόν το ph κυμαίνεται από 7.70 μέχρι 8.20 κατά τη διάρκεια της μέρας, μετρημένο με phμετρο της pinnin που το έχω βουτηγμένο μόνιμα στο νερό. Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει τη μέτρηση. Έχω προσθέσει 2-3 φορές (από δύο κουταλάκια τη κάθε φορά) το buffer της Seachem. Φωσφορικά δεν ξέρω αν έχω. Πήγα προχθές Ηράκλειο και πήρα ένα πολύποδα, ένα σαρκώφυτο και 3-4 μανιταράκια σε μια πέτρα. Το σαρκώφυτο δεν έχει ανοίξει ακόμα και έχει βγάλει κάτι σα χνούδι περιμετρικά το οποίο φεύγει με λίγο περισσότερη κυκλοφορία. Ψάρια δε βρήκα. Εξακολουθώ να ρίχνω σκέτη τροφή καθημερινά για διατήρηση της βιολογίας. Ακόμα αγόρασα συμπλήρωμα ασβεστίου της Reef Evolution το coral san και στρόντιο Reef evolution το strontium concentrate. Πήρα κι ένα τεστ για ασβέστιο και ένα μπουκαλάκι πλανκτόν (έγραφε plancto). Αυτά, τώρα θάθελα να συμμετέχω κι εγώ στο προβληματισμό σας σχετικά με τα κοπήποδα αλλά δεν ξέρω τι είναι, το μέγεθος τους, με τι τρέφονται, ποιους εχθρούς έχουν, τι αντοχές έχουν… |
|
|||
|
|||
![]()
Τα κοπήποδα είναι διάφορα «ζωύφια» που έρχονται με τον βράχο στα ενυδρεία μας ή ακόμα και με κοράλλια. Το μέγεθός τους είναι αρκετά μικρό, αλλά με παρατήρηση μπορεί να τα δει κανείς να τρέχουν στην άμμο ή στα τζάμια. Οι εχθροί τους είναι τα ψάρια (ορισμένα) και είναι μια καλής ποιότητας ζωντανής τροφής. Ιδίως για «δύσκολα» ψάρια όπως ο μανδαρίνος. Αντοχές έχουν μεγάλες…
![]() Βιάζεσαι λίγο με τα κοράλλια… ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ok θα κάνω μια στάση εδώ με τα κοράλλια, άλλωστε γιαυτό κάνουμε τις ερωτήσεις, για να μη γίνονται βασικά λάθη χάνοντας χρόνο και χρήμα.
Τώρα στη φάση που είμαι ποιες παραμέτρους να παρακολουθώ εκτός από ph; O αλκαλινίτης τι είναι; κάτι σαν το KH (ανθρακική σκληρότητα) του γλυκού και πόσο πρέπει να είναι; Αν προσθέσω ασβέστιο και στρόντιο σε αυτή τη φάση θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της κοραλλίνης; |
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκίνα λες και έχεις κοράλλια (αφου θα βάλεις) και μέτρα (εκτός του Ph) Κh, Ca, Mg.
Παράθεση:
|
|