|
|
|||
|
|||
![]()
Να και κάτι που είχα ξεχάσει τελείως.
Πριν περίπου 10 χρόνια είχα κάνει μία δοκιμή με κορμό από αμπέλι. Ένας φίλος μου είχε πει την εξής διαδικασία. Βράσιμο για καμιά ώρα και μετά ψήσιμο στο φούρνο για 4-5 ώρες στους 100-120 C. Μούλιασμα σε νερό για καμιά εβδομάδα με αλλαγές νερού κάθε μέρα. Απ' ότι θυμάμαι είχα τον κορμό στο ενυδρείο για πάνω από ένα χρόνο χωρίς πρόβλημα. Μετά απλά έβαλα κάτι άλλο. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα
Κατ`αρχήν Lucy με λένε Ανδρέα αλλά η Ζωοφιλία είναι το κατάστημα που διατηρώ. Όσον αφορά στους κορμούς αμπελιού αυτό που κάνω εγώ και που ανεπιφύλακτα προτείνω είναι να τον αφήσεις σε νερό για λίγες μέρες μέχρι να βουλιάξει. Μετά βγάζεις τις φλοίδες και ξεπλένεις με πιεστικό για να φύγουν και τα υπολείματα. Στη συνέχεια ψεκάζεις καλά με χλωρίνη το αφήνεις για 2-3 ώρες, ξεπλένεις με αύθονο νερό και με μια προσθήκη αντιχλωρίου είναι έτοιμο για το ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξτε και καμμιά φωτό να ξέρουμε για τι μιλάμε και εμείς οι αμαθείς.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν και ονειρευόμουν διαφορετικά το πρώτο μου post δεν σαπίζει έτσι ο κορμός φίλε Αντρέα
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς ήρθες φίλε Γιάννη,
Πώς ονειρευόσουν το πρώτο σου post? Απόψεις και εμπειρίες ανταλλασουμε για να βοηθηθούμε, πώς σαπίζει ο κορμός? |
|
||||
|
||||
![]()
Να πω κανένα για σας παιδιά και τα σχετικά η ερώτηση είναι με αυτή την επεξεργασία δεν σαπίζει αργότερα ο κορμός και αν ναι σε πόσο
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Γιάννη συγνώμη αλλά δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις, δεν τα ξαναγράφεις λίγο?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ελπίζω τώρα να έγινα σαφής |
|
|||
|
|||
![]()
Για να μιλήσω και ως Δασολόγος που είμαι!!!
Το "ψήσιμο" του ξύλου βοηθάει πολύ στην αντοχή του. Εξατμίζονται πολλές ουσίες που "βοηθάνε" στο σάπισμα. Το μυστικό είναι χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετές ώρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε κανείς μικροκύματα έτσι μια ιδέα για ψήσιμο θεωρητικά ψήνει από μέσα προς τα έξω δίνοντας κίνηση στα μόρια της υγρασίας
Καλά μην βαρατε μια ιδεα ηταν |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ο φόβος του νέου που θα πάει θα προσαρμοστώ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Gewre αν εννοείς ψήσιμο στο φούρνο, πού κολλάνε οι χαμήλές θερμοκρασίες??? Γιάννη η μόνη επεξεργασία που στην ουσία προτείνω είναι η χλωρίνη για να ψοφίσουν όλα τα μικρόβια και οι μύκητες, αυτό δεν συντελεί στο σάπισμά του. Εγώ έχω μερικά κομμάτια που δεν έχουν σαπίσει εδώ και τρία χρόνια!!!!
Τα μικροκύματα ζεσταίνουν (με την παλμική κίνηση που προκαλούν στα μόρια του νερού), ούτε βράζουν ούτε απολυμαίνουν. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 08-02-07 στις 11:25 |
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτηση κανει ο Γιαννης, απλα δεν βαζει ερωτηματικο...
Παντος, εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι δυσκολο. Αν αυτος ο τροπος ειναι καλος, τοτε θα ισχυει για ολα τα ξυλα. Ομως το σαπισμα δεν γινεται σε 1-2 μηνες υποχρεωτικα. Μπορει να παρει πιο πολυ καιρο. Μου ετυχε να σαπισει ξυλο, να πιασει σκουληκια στο κατω μερος και να το διαπιστωσω μετα απο πολυ καιρο, αφου ειδα τα σκουληκια να κανουν βολτες... |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστός δεν ξέρω που βρισκετε το ριμαδι στο πλικτρολογιο οταν το πατώ μου βαζει τόνους
|
|
||||
|
||||
![]()
το ελληνικό ερωτηματικό είναι το γράμμα Q αλλά μπορείς να βάζεις και το κλασικό "?"
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναμμα και σβήσιμο των λαμπων στο ενυδρείο | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 17-09-06 13:40 |
Ζάχαρη και μαγιά στο ενυδρείο. | Juan | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-03-06 01:17 |
Κλαδιά δέντρων από ποτάμι; | kassianhv | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-10-03 11:43 |
Καινούριοι στο φόρουμ και στο χόμπυ, δείτε αυτό πριν απ'ολα! | Tolis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 13-08-03 21:52 |