Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 07-02-07, 15:56
gewre Ο χρήστης gewre δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-01-2007
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 60
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gewre Send a message via Skype™ to gewre
Προεπιλογή

Να και κάτι που είχα ξεχάσει τελείως.

Πριν περίπου 10 χρόνια είχα κάνει μία δοκιμή με κορμό από αμπέλι.

Ένας φίλος μου είχε πει την εξής διαδικασία.

Βράσιμο για καμιά ώρα και μετά ψήσιμο στο φούρνο για 4-5 ώρες στους 100-120 C. Μούλιασμα σε νερό για καμιά εβδομάδα με αλλαγές νερού κάθε μέρα.

Απ' ότι θυμάμαι είχα τον κορμό στο ενυδρείο για πάνω από ένα χρόνο χωρίς πρόβλημα. Μετά απλά έβαλα κάτι άλλο.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 07-02-07, 18:50
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου Ο χρήστης ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-01-2007
Περιοχή: Aγ. Στέφανος
Μηνύματα: 192
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Κατ`αρχήν Lucy με λένε Ανδρέα αλλά η Ζωοφιλία είναι το κατάστημα που διατηρώ.
Όσον αφορά στους κορμούς αμπελιού αυτό που κάνω εγώ και που ανεπιφύλακτα προτείνω είναι να τον αφήσεις σε νερό για λίγες μέρες μέχρι να βουλιάξει. Μετά βγάζεις τις φλοίδες και ξεπλένεις με πιεστικό για να φύγουν και τα υπολείματα. Στη συνέχεια ψεκάζεις καλά με χλωρίνη το αφήνεις για 2-3 ώρες, ξεπλένεις με αύθονο νερό και με μια προσθήκη αντιχλωρίου είναι έτοιμο για το ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 07-02-07, 18:54
Το avatar του χρήστη msigouros
msigouros Ο χρήστης msigouros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 30-10-2006
Περιοχή: ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Μηνύματα: 510
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην msigouros
Προεπιλογή

Ρίξτε και καμμιά φωτό να ξέρουμε για τι μιλάμε και εμείς οι αμαθείς.
__________________
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 07-02-07, 19:17
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Αν και ονειρευόμουν διαφορετικά το πρώτο μου post δεν σαπίζει έτσι ο κορμός φίλε Αντρέα
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 07-02-07, 19:23
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου Ο χρήστης ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-01-2007
Περιοχή: Aγ. Στέφανος
Μηνύματα: 192
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες φίλε Γιάννη,
Πώς ονειρευόσουν το πρώτο σου post?
Απόψεις και εμπειρίες ανταλλασουμε για να βοηθηθούμε, πώς σαπίζει ο κορμός?
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 07-02-07, 19:30
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Να πω κανένα για σας παιδιά και τα σχετικά η ερώτηση είναι με αυτή την επεξεργασία δεν σαπίζει αργότερα ο κορμός και αν ναι σε πόσο
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 07-02-07, 19:46
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου Ο χρήστης ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-01-2007
Περιοχή: Aγ. Στέφανος
Μηνύματα: 192
Προεπιλογή

Φίλε Γιάννη συγνώμη αλλά δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις, δεν τα ξαναγράφεις λίγο?
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 07-02-07, 19:53
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΖΩΟΦΙΛΙΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα
Κατ`αρχήν Lucy με λένε Ανδρέα αλλά η Ζωοφιλία είναι το κατάστημα που διατηρώ.
Όσον αφορά στους κορμούς αμπελιού αυτό που κάνω εγώ και που ανεπιφύλακτα προτείνω είναι να τον αφήσεις σε νερό για λίγες μέρες μέχρι να βουλιάξει. Μετά βγάζεις τις φλοίδες και ξεπλένεις με πιεστικό για να φύγουν και τα υπολείματα. Στη συνέχεια ψεκάζεις καλά με χλωρίνη το αφήνεις για 2-3 ώρες, ξεπλένεις με αύθονο νερό και με μια προσθήκη αντιχλωρίου είναι έτοιμο για το ενυδρείο.
Αν επεξεργαστώ έτσι τον κορμό μέσα στο ενυδρείο σαπίζει και σε πόσο
ελπίζω τώρα να έγινα σαφής
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 07-02-07, 20:05
gewre Ο χρήστης gewre δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-01-2007
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 60
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gewre Send a message via Skype™ to gewre
Προεπιλογή

Για να μιλήσω και ως Δασολόγος που είμαι!!!

Το "ψήσιμο" του ξύλου βοηθάει πολύ στην αντοχή του. Εξατμίζονται πολλές ουσίες που "βοηθάνε" στο σάπισμα. Το μυστικό είναι χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετές ώρες.
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 07-02-07, 20:32
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Δοκίμασε κανείς μικροκύματα έτσι μια ιδέα για ψήσιμο θεωρητικά ψήνει από μέσα προς τα έξω δίνοντας κίνηση στα μόρια της υγρασίας
Καλά μην βαρατε μια ιδεα ηταν
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 07-02-07, 20:34
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 16-10-2005
Περιοχή: 127.0.0.1
Μηνύματα: 6.632
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Κανείς δεν βαράει εδώ φίλε! Απλά με τα μικροκύματα νομίζω οτι είναι ποιο δύσκολο από πρακτικής απόψεως λόγω του οτι οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μικρότεροι επομένως μιλάμε για μικρότερο ξύλο! Τώρα αν κάνει δουλειά δεν γνωρίζω.
__________________
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη!
Όλα για το χόμπι!

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 07-02-07, 20:38
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Είναι ο φόβος του νέου που θα πάει θα προσαρμοστώ
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 07-02-07, 20:38
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου Ο χρήστης ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-01-2007
Περιοχή: Aγ. Στέφανος
Μηνύματα: 192
Προεπιλογή

Gewre αν εννοείς ψήσιμο στο φούρνο, πού κολλάνε οι χαμήλές θερμοκρασίες??? Γιάννη η μόνη επεξεργασία που στην ουσία προτείνω είναι η χλωρίνη για να ψοφίσουν όλα τα μικρόβια και οι μύκητες, αυτό δεν συντελεί στο σάπισμά του. Εγώ έχω μερικά κομμάτια που δεν έχουν σαπίσει εδώ και τρία χρόνια!!!!

Τα μικροκύματα ζεσταίνουν (με την παλμική κίνηση που προκαλούν στα μόρια του νερού), ούτε βράζουν ούτε απολυμαίνουν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 08-02-07 στις 11:25
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 07-02-07, 20:48
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 13-12-2002
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 990
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Ερωτηση κανει ο Γιαννης, απλα δεν βαζει ερωτηματικο...

Παντος, εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι δυσκολο. Αν αυτος ο τροπος ειναι καλος, τοτε θα ισχυει για ολα τα ξυλα.
Ομως το σαπισμα δεν γινεται σε 1-2 μηνες υποχρεωτικα. Μπορει να παρει πιο πολυ καιρο. Μου ετυχε να σαπισει ξυλο, να πιασει σκουληκια στο κατω μερος και να το διαπιστωσω μετα απο πολυ καιρο, αφου ειδα τα σκουληκια να κανουν βολτες...
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 07-02-07, 20:52
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 07-02-2007
Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Μηνύματα: 1.440
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Takis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ερωτηση κανει ο Γιαννης, απλα δεν βαζει ερωτηματικο...
Σωστός δεν ξέρω που βρισκετε το ριμαδι στο πλικτρολογιο οταν το πατώ μου βαζει τόνους
Απάντηση με παράθεση
  #16  
Παλιά 07-02-07, 21:38
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.930
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστός δεν ξέρω που βρισκετε το ριμαδι στο πλικτρολογιο οταν το πατώ μου βαζει τόνους
το ελληνικό ερωτηματικό είναι το γράμμα Q αλλά μπορείς να βάζεις και το κλασικό "?"
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αναμμα και σβήσιμο των λαμπων στο ενυδρείο Carebean pirate Γλυκό νερό - Γενικά 3 17-09-06 13:40
Ζάχαρη και μαγιά στο ενυδρείο. Juan Γλυκό νερό - Γενικά 5 10-03-06 01:17
Κλαδιά δέντρων από ποτάμι; kassianhv Γλυκό νερό - Γενικά 4 03-10-03 11:43
Καινούριοι στο φόρουμ και στο χόμπυ, δείτε αυτό πριν απ'ολα! Tolis Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 0 13-08-03 21:52

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:38.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05660 seconds with 13 queries