|
|
|||
|
|||
![]()
Χρησιμοποιώ κορμούς αμπελιών στα προσωπικά μου ενυδρεία εδώ και 8 χρόνια και σε διαβεβαιώ πως είναι safe για τα ψάρια. Όσο για τους χυμούς αφ`ενός εννοείται ότι θα γίνει καλό ξέπλυμα και curάρισμα (συγνώμη για το greenglish) πριν μπει στο ενυδρείο και αφ`ετέρου είναι από τα πιο στεγνά ξύλα που υπάρχουν και από τα πιο ευκολοβύθιστα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
Η δική μου εμπειρία: Όντως οι ρίζες και τα κλαδιά δεν βουλιάζουν αλλά τα είχα κρατήσει κάτω δεμένα σε πέτρα και σκεπασμένα με χαλίκι να μην φαίνετε το δέσιμο. Τα ψάρια (10 νέον) δεν έδειχναν να είχαν... δυσαρεστηθεί, και οι μαυριδερές ρίζες ανάμεσα στα φυτά ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα. Οι χυμοί του αμπελιού είναι από τους πιο καθαρούς θα έλεγα. Να φανταστήτε ότι είναι το καλύτερο κολήριο για τον καθαρισμό των ματιών (ανθρώπων). Ίσως το πρόβλημα μαύρης άλγης που είχα να ήταν από τα πολλά θρεπτικά που είχαν οι ρίζες, και ότι δεν έκανα τακτικές αλλαγές νερού (δεν ήξερα την σπουδαιότητά τους). Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε λίγες λεπτομέριες για την προετοιμασία των ξύλων κ ριζών; ΖΩΟΦΙΛΙΑ τους κορμούς τους βάζεις με τον φλοιό; (ευλογημένε βρες ένα άλλο όνομα να σε φωνάζουμε, κάπως άχαρο μου ήρθε το ΖΩΟΦΙΛΙΑ)
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
θα ηθελα και εγω να μαθω τι επεξεργασια πρεπει να γινει πριν μπει ο κορμος του αμπελοιυ μεσα στο ενυδρειο.Οσο πιο αναλυτικα τοσο πιο καλα για εμας που δεν ξερουμε.Ελπιζω να μας βοηθησετε!
|
|
|||
|
|||
![]()
Να και κάτι που είχα ξεχάσει τελείως.
Πριν περίπου 10 χρόνια είχα κάνει μία δοκιμή με κορμό από αμπέλι. Ένας φίλος μου είχε πει την εξής διαδικασία. Βράσιμο για καμιά ώρα και μετά ψήσιμο στο φούρνο για 4-5 ώρες στους 100-120 C. Μούλιασμα σε νερό για καμιά εβδομάδα με αλλαγές νερού κάθε μέρα. Απ' ότι θυμάμαι είχα τον κορμό στο ενυδρείο για πάνω από ένα χρόνο χωρίς πρόβλημα. Μετά απλά έβαλα κάτι άλλο. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα
Κατ`αρχήν Lucy με λένε Ανδρέα αλλά η Ζωοφιλία είναι το κατάστημα που διατηρώ. Όσον αφορά στους κορμούς αμπελιού αυτό που κάνω εγώ και που ανεπιφύλακτα προτείνω είναι να τον αφήσεις σε νερό για λίγες μέρες μέχρι να βουλιάξει. Μετά βγάζεις τις φλοίδες και ξεπλένεις με πιεστικό για να φύγουν και τα υπολείματα. Στη συνέχεια ψεκάζεις καλά με χλωρίνη το αφήνεις για 2-3 ώρες, ξεπλένεις με αύθονο νερό και με μια προσθήκη αντιχλωρίου είναι έτοιμο για το ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξτε και καμμιά φωτό να ξέρουμε για τι μιλάμε και εμείς οι αμαθείς.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν και ονειρευόμουν διαφορετικά το πρώτο μου post δεν σαπίζει έτσι ο κορμός φίλε Αντρέα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ελπίζω τώρα να έγινα σαφής |
|
|||
|
|||
![]()
Για να μιλήσω και ως Δασολόγος που είμαι!!!
Το "ψήσιμο" του ξύλου βοηθάει πολύ στην αντοχή του. Εξατμίζονται πολλές ουσίες που "βοηθάνε" στο σάπισμα. Το μυστικό είναι χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετές ώρες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναμμα και σβήσιμο των λαμπων στο ενυδρείο | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 17-09-06 13:40 |
Ζάχαρη και μαγιά στο ενυδρείο. | Juan | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-03-06 01:17 |
Κλαδιά δέντρων από ποτάμι; | kassianhv | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-10-03 11:43 |
Καινούριοι στο φόρουμ και στο χόμπυ, δείτε αυτό πριν απ'ολα! | Tolis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 13-08-03 21:52 |