|
|
||||
|
||||
![]()
Όσων αφορούν την άλγη (κι εγώ πολύπαθη) έχω να πω μόνο την εμπειρία μου. Από τότε που έβαλα σαλιγκάρια planorbis corneus δεν ξανακαθάρισα τζάμια. Δεν τα αγόρασα, μου τα έδωσαν από το petshop όταν τα ζήτησα. Τώρα αν ταιριάζουν στο δικό σου ενυδρείο δεν ξέρω. Αυτό θα σου το πουν οι έμπειροι.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να ξέρεις πάντως οτι αν βάλεις τα σαλιγκάρια που σου είπε η lucy,μετά δεν θα μπορείς να τα ξεφορτωθείς αμα δεν τα θέλεις...Επίσης από δική μου εμπειρία μαζί τους,ούτε τέλειοι καθαριστές είναι και ενοχλούν και τα φυτά αμα δεν βρίσκουν φαί...
Παρεπιπτόντως,η άλγη δεν είναι ανθυγεινή,απλώς δεν είναι πολύ όμορφη...Οποτε αν θες βάζεις ψάρια που την τρώνε,δεν είναι απαραίτητο...
|
||||
|
||||
![]()
Έχω άλλη μια ερώτηση και είπα να μην ανοίξω νέο thread μιας και αφορά το ίδιο ενυδρείο το οποίο έχω περιγράψει εδώ.
Με δεδομένο ότι το ενυδρείο κλείνει την πρώτη του βδομάδα (με το σκαλάρι μέσα) και υποθέτω ότι τα παλιά βακτηρίδια έπιασαν δουλειά αφού όλα φαίνεται να πηγαίνουν οκ, η ερώτηση είναι να κάνω την πρώτη αλλαγή νερού και πόση; Ο πέτσοπας είπε όχι ακόμα. Τεστ δυστυχώς δεν έχω κάνει ακόμα γιατί δεν μπόρεσα να αγοράσω καθότι το μαγαζί δεν είχε κάνει ακόμα παραλαβές. Μου πρότεινε ένα κιτ με όλα τα test της sera, που από ότι λέει είναι και καλό και συμφέρει (PH, GH, KH, NH4, NO2, NO3) x60 ελέγχους, γύρω στα 30E. Σε λίγο θα πάω να δω και από κοντά και θα σας ενημερώσω σχετικά. Αν στο μεταξύ κάποιος ξέρει κάτι μου το λέει. |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ αλλαγή. Μονο καλό κάνει (οταν γίνεται σωστά...)
Ενα 30% ειναι οτι πρέπει. Φτηνό μου φαινεται 30 ευρω για ΟΛΑ αυτά σε υγρά τεστ. Μηπως σου δινει stick? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φαίνονται καλά και ξηγημένα παιδιά αυτοί που έχουν το μαγαζί. Λένε ότι ξεκίνησαν ως χομπίστες και είπαν εφόσον είχαν γνώσεις και πείρα να κάνουν το χόμπυ επάγγελμα. Τι να πω; Θα δείξει. Και να σημειώσω ότι έχουν μόνο ενυδρεία και ψάρια. Δεν είναι petshop γενικής χρήσης... |
|
||||
|
||||
![]()
Ισχύουν ολα αυτά για τα sticks. Απλά η τιμή ειναι πολυ καλή για υγρά.
Για την χρησιμοτητα των συχνων αλλαγών δεν χρειάζεται να το επαναλαβω, το μονο που ισως να εχει στο μυαλό του ενα πετσοπ ειναι οτι ο τυπικος αρχάριος πελάτης μπορει να μην κανει την αλλαγη νερου σωστά (θερμοκρασια, ποσότητα, αντιχλωριο, διαδικασια) με αποτέλεσμα να στρεσσαριστουν τα ψάρια με ασχημα αποτελεσματα. Από την άλλη, το να σου πει να κανεις αλλαγή κάθε 15 (αφού εχεις ενα ψαρι μόνο, αρα χαμηλή ιχθυοφόρτιση,) είναι επισης σωστό. Το σκεπτικο μου είναι, αφού δεν εχουμε μετρήσεις, ας γινει μια αλλαγή ώστε να είμαστε σίγουροι, αφού κακό ΔΕΝ κάνει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νανοκιχλίδα, αλλά ποια?? | Zorba_The_Freak | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 31-01-07 12:32 |
αλάτι αλλά πόσο ? | crazyio | Bettas | 6 | 06-07-06 00:38 |
Όμορφος αλλά άγριος | hejo | Malawi | 12 | 27-05-05 10:34 |
Καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αλλαγές νερού? | Makis M | Malawi | 2 | 05-05-04 20:07 |