|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω κάτι...
Το "βρώμικο" νερό της ΑΟ τη διαφορά έχει από της βρύσης? Έχει πχ μικρότερη σκληρότητα ή κάτι τελως πάντων? Δηλαδή αν αναμίξω 50% ΑΟ + 50 % "βρώμικο" πέρνω νερό βρύσης? |
|
||||
|
||||
![]()
25+75 μαλλον....
Απλα τα απονερα της ΑΟ εχουν ηδη περασει απο το φιλτρο ενεργου ανθρακα οποτε δεν εχουν χλωριο, σε αντιθεση με το νερο της βρυσης.. |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σίγουρος γι'αυτό?
Στο "βρώμικο" δεν καταλήγουν και τα άλατα που κρατάει η μεμβράνη? |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου πει στην περίπτωση που δεν θέλω να βάλω νερό δικτύου, ποια προϊόντα πρέπει να πάρω?
Ζητάω ονομασία προϊόντος όπως λέμε για φίλτρα “EHEIM 2217” όπως λέμε για αντιχλώρια “seachem prime” και πάει λέγοντας. Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Προς Zorba The Freak
![]() Ο netblues άμα διαβάσεις ξανά είπε για το χλώριο που κρατάει το φίλτρο άνθρακα και όχι για την σκληρότητα του νερού (άλατα) που κατά την γνώμη μου θα είναι περισσότερα στα απόνερα από ότι στο νερού του δικτύου Χωρίς να έχω γνώσεις περαιτέρω αλλά η λογική μου λέει το φίλτρο άνθρακα εκτός από το χλώριο πολύ πιθανόν να κρατάει και άλλα στοιχεία που περιέχονται στο νερό Προς dimitris21 ![]() μετά από μία μικρή αναζήτηση βρήκα αυτό το ποστ που σου παραθέτω http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E9%F7%E5%DF%E1 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chris the trik : 31-01-07 στις 15:20 |
|
||||
|
||||
![]()
Η αρχή διατηρησης των... αλατων λεει το εξης.
Καταρχας εχουμε νερο με αλατα + χλωριο. Το περναμε απο φιλτρο ανθρακα, κατακραταται το χλωριο και διαφορα αλλα που κανονικα δεν υπαρχουν σε ποσιμο νερό, και στη συνεχεια τα περναμε απο μια μεμβρανη αντιστροφης οσμωσης η οποια διαχωριζει ενα μεγαλο ποσοστο από τα αλατα και τα πεταει με το βρωμικο νερο και μενει το (σχεδον) καθαρό, με αναλογια 25/75 . Προφανως αν ξανανακατεψουμε ΚΑΛΑ την εξοδο της οσμωσης μαζι με τα απονερα της μεμβρανης θα παρουμε νερο ιδιο με την αρχική σκληροτητα. Η μεμβράνη σε αντίθεση με τις ρητινες δεν κατακραταει αλατα. (για την ακριβεια μετα απο πολλες ωρες λειτουργιας μπορει να πιασει λιγο πουρι γιαυτό και υπαρχει το βαλβιδακι flush για να καθαριζει... αλλα αυτό δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν κατακρατει αλατα η μεμβρανη..) Τωρα για αναπληρωση αλατων, υπάρχει το seachem equilibrium για ενυδρεια με φυτά (με σιδηρο και K2So4) και απο κει και περα υπαρχει το Seachem Discus Trace σε υγρη μορφή, καθώς και Preis Discus Minerals Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 01-02-07 στις 10:06 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προετοιμασία ξύλου | fighterfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 16-06-07 22:01 |
Προετοιμασία νερού | didymos | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 18-11-06 10:34 |
Προετοιμασία ζευγαρώματος ?? | ΒΑΣΙΛΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 03-03-06 19:55 |
Νερό βρύσης εναντίον νερού από Α/Ο | lasal | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 09-02-06 00:48 |
Θάνατος ψαριών μετά από αλλαγή νερού -SOS | Αλεξ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-04-04 10:16 |