|
|
||||
|
||||
![]()
καλώς ήρθες κι από εμένα,
ο liolios σου τα είπε όλα, εγώ θα προσθέσω: η δοσολογία του sera aqutan είναι 5ml για 20λίτρα νερού που προσθέτεις, οπότε για κάθε αλλαγή σου χρειάζεσαι 8-9 περίπου ml (πριν έγραψα 15, λάθος! το διόρθωσα, συγγνώμη, κεκτημένη ταχύτητα) Θα πρέπει να αγοράσεις υγρά τεστ για NO2 (νιτρίτης) και κυρίως για ΝΟ3 (νιτρικά άλατα/νιτράτης) αφού το ενυδρείο προφανώς θα έχει στρωθεί μετά από 3 μήνες χρήση. επίσης θα χρειαστεί να κάνεις κάτι με την σύνθεσή σου και θα σου τα πουν πιο λεπτομερώς αφού ανεβάσεις φώτο για να φανεί ποια ψάρια ακριβώς έχεις Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 25-01-07 στις 20:14 Αιτία: λάθος |
|
|||
|
|||
![]()
Ελα σε επαφη με καποιο απο τα παιδια που γραφουν εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=10867 για αμεση βοηθεια, ο συνδυασμος ψαριων που εχεις ειναι καταστροφικος...
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα προσπαθησω να το πω οσο πιο ευγενικά γινεται...
Μηπως πρεπει να το ξαναπαμε απο την αρχη το ενυδρειο καθοτι ουτε το φιλτρο ειναι καταλληλο απο οσο βλεπω, ουτε το χαλικι, ουτε τα ψαρια... Για το decor θα το αφησω απλα ασχολιαστο... Απο οτι εχω καταλαβει βεβαια ειχες "καλο" καθοδηγητη, αλλα ριξε και καμμια ματια στο internet να δεις τι κανει ο υπολοιπος κοσμος βρε παιδι μου.... |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ελεγα την Αφροδιτη να την παρεις κατω απο τον κιονα... θα πεσει να την πλακωσει..
|
||||
|
||||
![]()
Για το νερο που προσθετεις,οχι για το συνολικο ογκο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 26-01-07 στις 17:57 |
|
||||
|
||||
![]()
φυσικά και για τον όγκο του φρέσκου νερού προσθέτουμε αντιχλώριο! το παλιό έχει αποχλωριωθεί βέβαια, γιατί να το υπολογίσεις?
και καλύτερα πάρε seachem prime αν βρεις, είναι πάρα πολύ πιο οικονομικό ...άλλος ένας μαγαζάτορας που ποτέ δεν έψαξε και δεν ασχολήθηκε με το αντικείμενο της δουλειάς του... |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα!
μίλησα το πρωι με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον ενημερωσα (για αλλη μια φορα) για τα προβλήματα, και του είπα οτι αφενως θέλω να ξαναστήσω το ενυδρείο, αφετέρου οτι πρέπει να φύγουν τα ψάρια απο μέσα. Τον ενημέρωσα οτι αυτά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, ενώ λέγωντας του οτι θέλω να βάλω φυτά μέσα, μου είπε οτι τα ψάρια αυτά δεν μπορούν να μπούν με φυτα... τελος πάντων, δευτέρα μεσημέρι το ενυδρείο δεν θα έχει ψάρια. Ερωτήσεις: 1) να αδειάσω το ενυδρείο και να βάλω φρέσκο-καθαρό νερό, η να στρώσω το ήδη υπάρχον? 2) Η αντλία με το φίλτρο, επαρκούν η όχι?απο ότι διάβασα, η αντλία πρέπει να ανακυκλώνει τουλάχιστον 3 φορές το νερό σε μία ώρα, οπότε με καλύπτει.το φίλτρο όμως? 3) Να πλύνω το φίλτρο και να ξεκινήσω απο το μηδέν, η να το κρατήσω ως έχει? 4) το χαλίκι έχει πάνω άλγη.να το καθαρίσω η να το αφήσω έτσι?Υπόψιν, αφού το ενυδρείο δούλευε πάνω απο 2 μήνες, σίγουρα υπάρχουν ακαθαρσίες κάτω απο το χαλίκι... 5) Σχετικά με τα φυτά, πρέπει να μπούν απο την αρχή, η να στρώσω πρώτα το νερό?Κάνει το χαλίκι που έχω, η να βάλω απο κάτω άλλο υπόστρωμα?σκέφτηκα να αγοράσω και το θερμαινόμενο "δάπεδο", για να γίνεται μια ανακύκλωση στο νερό, αφού θα βοηθήσει τα φυτά. 6) Να κρατήσω τον μικρο algae killer, αφού βλέπω οτι κάνει πολυ καλή δουλεία, θα βοηθήσει σε κάτι όσον αφορά τα στρώσιμο? Για τους χανιώτες, σε ποιό μαγαζί θα βρώ καλά τέστς για το νερό? αργότερα θα θυμηθώ και άλλα, σιγά σιγά διαβάζω και γεννιούνται οι απορίες...γενικά προτίμησα να το πάρω απο την αρχή, πάει 1 μήνα πίσω, αρκεί να γινει σωστά η δουλείά, γιατι μετά το θάνατο του oscar,συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος Επίσης ένα τελευταίο, το νερό της περιοχής μου δέν κάνει για ενυδρείο(κάτι μου ανέφερε για σκληρότητα >14) οπότε παίρνω νερό από γειτονική περιοχή, του οποίου το νερό μου είχε πεί οτι είναι ιδανικό (απο την Αγυιά για όσους ξέρουν...) αντε και καλή αρχή!(πάλι...) αποριών συνέχεια! απο οτι κατάλαβα (2 μέρες τώρα δεν κάνω τιποτα άλλο παρα να διαβάζω οσα περισσότερα γίνεται, εχω διαβάσει όλο το tsamisaquarium.gr) ,πρέπει πρώτα να αποφασίσω για τα ψάράκια που θα βάλω, και στην συνέχεια να ξεκινήσω το στρώσιμο. Ρωτάω γιατί, θέλω να βάλω μέσα και φυτά, τα οποία μπαίνουν ανάλογα με τα ψαράκια που θα ζούν μέσα (ωστε να ταιριάζει στο φυσικό περιβάλλον), τα οποία φυτά μπαίνουν πρίν γεμίσει το ενυδρείο.Επίσης, επειδή θέλω να βάλω και πέτρες, κάνουν αυτές που βρίσκονται σε ποταμούς?πώς μπορώ να τις δοκιμάσω?κοντά υπάρχει ποταμός με πεντακάθαρο νερό... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 28-01-07 στις 16:21 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Εδω πρεπει να τσεκαρεις το αν ειναι η οχι ασβεστολιθικες οι πετρες. Ριχνεις λιγο ακουαφορτε πανω στην πετρα και αν αυτη αφρισει τοτε ειναι ασβεστιλιθικη... Μια ασβεστολιθικη πετρα μπορει να ανεβασει στα υψη τη σκληροτητα του νερου σου, οποτε καταλαβαινεις οτι και αυτο επηρεαζει τις επιλογες που εχεις οσων αφορα τη συνθεση των ψαριων σου. Εχω την εντυπωση οτι οι πετρες απο τα ποταμια δεν ειναι στην πλειοψηφια τους ασβεστολικες αλλα καλυτερα περιμενε και αλλες απαντησεις γι αυτο. Μετα το τεστ με το ακουαφορτε, λοιπον, τις βραζεις, τις ξεπλενεις καλα και τις βαζεις στο ενυδρειο...
|
|||
|
|||
![]()
τα φυτά μπαίνουν πριν γεμίσει με νερό, η δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει και μετά?(εννοείται πρίν μπούν τα ψάρια, ουσιαστικά θα έχω περίπου ένα μήνα απο οτι κατάλαβα απο την αρχή ως το τέλος του στρωσίματος, για να αποφασίσω)
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο σου πρεπει να ειναι στρωμενο ηδη.
Φυτα ειναι ευκολοτερο να βαλουμε εχοντας 5 ποντους νερο μεσα στο ενυδρειο παρα μετα. Αλλα και μετα γινεται. |
|
||||
|
||||
![]()
Θάνο μήπως έχεις κάποιο link που να λέει περισσότερα για ασβεστολυθικές πέτρες και γενικά πληροφορίες για το τι πέτρες πρέπει να μπούν σε ένα ενυδρείο ανάλογα και με τα ψάρια που θα μπούν... ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τον ιδιο ακριβως λογο δεν μπορουμε να βαλουμε μια ασβεστολιθικη πετρα σε ενυδρεια που φιλοξενουν ψαρια που απαιτουν χαμηλες σκληροτητες (π.χ. κιχλιδες αμερικης, τετρα, δισκοι κλπ.) Μια πετρα η ειναι ασβεστολιθικη η δεν ειναι, οποτε αν δεν ειναι μπορεις να τη χρησιμοποιησεις σε ενυδρειο της δευτερης περιπτωσης...
|
||||
|
||||
![]()
1. Δεν στρωνει το νερο αλλα το φιλτρο. Βαλε φρεσκο/καθαρό σε ομοια θερμοκρασια και αφου του εχεις ριξει αντιχλωριο μεσα.
2. Δεν εχω καταλαβει τι φιλτρο εχεις τωρα. 3. Να το κρατησεις ως εχει. 4. Το χαλικι σου ειναι χοντρό. Καλυτερα να βαλεις καποιο πολυ πιο λεπτο, 1-2μμ 5. Υποστρωμα για φυτα, και μετα ψιλο χαλικι. Το καλωδιο αν και δεν ειναι κακό, ανεβαζει το κοστος, και προηγειται ο φωτισμος και το διοξειδιο. Κανε πρωτα τη συνολικη σουμα και βλεπεις. 6. Ο algae killer ειναι killer γενικοτερα.. οποτε ΟΧΙ 7. Tests που κυκλοφορου γενικα Tetra, Sera και Aquarium Pharma. Το φτηνοτερο μαγαζι στα χανια ειναι το Internet. 8. Αν δεν το μετρησεις το νερο της Αγιας μην το εμπιστευεσαι. 9. Τις πετρες απο το ποταμι αφου τις πλυνεις καλα τις δοκιμαζεις με aquaforte. Αν αφριζουν τοτε σκληραινον το νερό, και δεν ειναι καταλληλες για κοινωνικό ενυδρειο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΕΤΑρχάριος.... | Carebean pirate | Bettas | 26 | 30-08-06 18:54 |
Aρχάριος με τα ενυδρεία | celica192tsport | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-05 12:51 |
Προβληματάκια στο στρώσημο | DJK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-10-05 14:21 |
Προβληματάκια με Dtail Bettas. | soza | Bettas | 8 | 03-05-05 15:59 |
Δύο προβληματάκια | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 19-09-03 18:35 |