|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν παρεις δυο τετοια φυλλα και δυο μεντεσεδες , το κανεις και ντουλαπι (που χρησιμο ειναι).[/quote]
Kι αν τα πορτακια,τα παρεις αλλο χρωμα(μηλια),θα ενισχυθει κι απο αισθητικης πλευρας.Εγω αυτο εκανα και μακαρι να στησω και το ενυδρειο με την ιδια υπομονη και το ιδιο μερακι που εφτιαξα τη βαση. Αληθεια ρε παιδια,το καπακι στο συγκεκριμενο πως ειναι?Το ρωταω επειδη υποψιαζομαι πως κυκλοφορουν και με διαφορετικο καπακι.Αναλογως το υποκαταστημα? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το foam ειναι το αφρολεξ δεν εχει σχεση με φιλτρο αυτο που ειπα. Απλως συνηθιζεται στα ενυδρεια να βαλεις αφρολεξ απο κατω την βαση του ενυδρειιου που καθεται το γυαλι για προλυπτικους λογους μην ραγισει το ενυδρειο. Τωρα αμα θες να βαλεις εξωτερικο φιλτρο δεν ειναι καθολου δυσκολο να κανεις εγγατασταση ειναι πανευκολο. Το μονο που πρπει να κανεις ειναι να βγαλεις το εσωτερικο απο μεσα. Εμενα μου πηρα κανενα μισαωρο. Αρχικα το τραβαγα να ξεκολλησει σιγα σιγα απο το καθε μερος του πλαστικου που ειχε σιλικονη. μετα αφου το εβγαλα το πλαστικο με μια λεπιδα σε γωνια οσο το δυνατον πιο κοντα στο τζαμι (οχι γωνια με το τζαμι διοτι το γρατζουνισες)αφαιρεσα την σιλικονη.να στησεις ενα εξωτερικο φιλτρο θα σου παρει 10 λεπτα. το να βγαλεις την σιλικονη θα σου παρει περισσοτερη ωρα.
Carrefour 120 L 4 Pterophyllum Scalare Cayman 80 Scenic Professional 150 λιτρα Φυτεμενο DIY 5L Co2 DIY moonlight 2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από μένα.
Έχω και εγώ το ιδιο ενυδρείο.Μεχρι στιγμής η βάση του μου φαίνεται αρκετά σταθερή (το ενυδρείο βρήσκεται σε αυτή εδώ και 3 μήνες και έχει μετακινηθεί αρκετές φορές με γεμάτο ενυδρείο). Όσο για φίλτρο εγώ προτίμησα να βάλω το 2215 classic(640λιτρα/ώρα) μαζί με το δικό του εσωτερικό.Το μόνο πρόβλημα που αντιμετόπισα ήταν η εισαγωγή των σωλήνων εισόδου και εξόδου του νερου στο ενυδρείο (μικρά ανοίγματα στο πισω μέρος του καπακιού με αρκετές γωνίες).Για την εισοδο του νερού, τρύπισα σε μια ακρη το καπάκι και απο κεί πέρασα το σωλήνα γιατί από πίσω δεν χωράει.Πρόβλημα:όταν σηκώνεται το καπάκι σηκώνεται και ο σωλήνας (ευτυχώς χωρίς να βγαινει η ακρή του από το νερό).Ο σωλήνας εξόδου του νερού αναγκαστικά έπρεπε να πάει μόνο στην πλάτη του ενυδρείου γιατι στα πλαινά τζάμια δεν χωράει λόγο μάκρους.Πρόβλημα:ο σωλήνας εξόδου ψιλοπνήγεται από τις γωνίες του καπακιού με το τζαμι και θέλει έλεγχο κάθε φορά που ανοίγεται το καπάκι για την σωστή τροφοδοσία. Αν κάποιος έχει να προτήνει κάτι καλύτερο...ο stilαtos περιμένει (μαζί του και εγώ) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spykan2 : 21-01-07 στις 21:33 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
To 2213 αποτι βλεπω στο λινκ ειναι μεχρι 250 λιτρα αρα εισαι κομπλε. Δεν χρειαζεται να εχεις και τα δυο διαλεξε ποιο προτιμας εξωτερικο η εσωτερικο. Κοιτα η το ενα η το αλλο αποτι καταλαβα ειναι μια χαρα απλως στο carrefourisio αποτι διαβασα στο φορουμ θελει λιγο πιο καλυτερο κυκλοφορητη και χωραει να βαλεις κανενα μακαρονι μεσα. Δεν υπαρχει νοημα να εχεις και τα δυο. Παντως εγω οπως ειπα θα προτιμησω εξωτερικο αυτην την φορα για να ειναι πιο ευκολο στην συντηρηση το φιλτρο και να εχω πιο πολυ χωρο στο ενυδρειο.τωρα αμα θες να κρατησεις το μαμα πλαστικο του εσωτερικου φιλτρου και να χρησημοποιεις εξωτερικο φιλτρο δεν θα προτεινα να ειναι μεσα στο εσωτερικο φιλτρο ο θερμοστατης διοτι αλλιως ειναι η κυκλοφορια νερου. Εκτος αμα εννοεις αμα υπαρχει τροπος να χωσεις το θερμοστατη μεσα στο φιλτρο που δεν υπαρχει περιπτωση να γινει. απλως με κλιψακια η βεντουζες που πουλανε τα μαγαζια να στησεις το θερμοστατη μεσα στο ενυδρειο.
Carrefour 120 L 4 Pterophyllum Scalare Cayman 80 Scenic Professional 150 λιτρα Φυτεμενο DIY 5L Co2 DIY moonlight 2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis |
|
||||
|
||||
![]()
Το μαμά φίλτρο έχει ήδη αφαιρεθεί (νομίζω έτσι κέρδισα πολύ χώρο μέσα στο ενυδρείο).Έλεγα να βάλω και ένα δεύτερο εσωτερικό φίλτρο γιατί προσανατολίζομαι σε πυκνοφτεμένο και ξέρω πως χρειάζομαι καλό φιλτράρισμα. Απλά ρώτησα αν υπάρχει τρόπος ο θερμοστάτης να μην είναι μέσα στο ενυδρείο για λόγους καλαισθησίας!!!
Δεν είμαι γυναικολόγος αλλά θα του ρίξω μια ματιά ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MiziGr : 22-01-07 στις 18:19 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρείο carrefour | el00140 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 06-02-08 22:56 |
Γνωμες για την συνεχεια. | Isidoros | Malawi | 13 | 07-09-04 11:39 |