Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-01-07, 16:13
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stilatos Εμφάνιση μηνυμάτων
hmm στο μεταξυ δεν μπορω να βρω τα διαφορα μοντελα με ποσα λιτρα ειναι για το καθενα στην σελιδα της εheim...
δες εδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 16:21
Το avatar του χρήστη Stilatos
Stilatos Ο χρήστης Stilatos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: glyfada
Προεπιλογή

σωστοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς αρα βλεπω απο τα professional μονο το 1 εχει μικρο για το δικο μου ενυδρειο που ειναι για 120 λιτρα αλλα δεν βλεπω self priming. αρα αποτι βλεπω παμε για την σειρα ecco
DIY 5L Co2
DIY moonlight
2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 23:51
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

θελω να ρωτησω τι καλυτερο προσφερει ενα εξωτερικο φιλτρο απο ενα εσωτερικο;

γιατι καποιος να καθησει να αφαιρεσει το πλαστικο καπακι που εχει μεσα το ενυδρειο και να βαλει ενα εξωτερικο;

οκ καταλαβαινω οτι καθαριζεται πιο ευκολα, εχεις μεγαλυτερο χωρο στο ενυδρειο, δεν φαινεται κλπ

αλλα αν και τα δυο φιλτρα εχουν ιδια αντλια και ιδιο βιολογικο υλικο και σφουγγαρια υπαρχει διαφορα στην αποδοση τους;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 23:54
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
θελω να ρωτησω τι καλυτερο προσφερει ενα εξωτερικο φιλτρο απο ενα εσωτερικο;

γιατι καποιος να καθησει να αφαιρεσει το πλαστικο καπακι που εχει μεσα το ενυδρειο και να βαλει ενα εξωτερικο;

οκ καταλαβαινω οτι καθαριζεται πιο ευκολα, εχεις μεγαλυτερο χωρο στο ενυδρειο, δεν φαινεται κλπ

αλλα αν και τα δυο φιλτρα εχουν ιδια αντλια και ιδιο βιολογικο υλικο και σφουγγαρια υπαρχει διαφορα στην αποδοση τους;
αν έχουν τον ίδιο όγκο βιολογίας, τα ίδια υλικά και προκαλούν την ίδια ροή τότε οι μόνες διαφορές είναι όλα τα άλλα που έγραψες (και δεν είναι και λίγα )
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-07, 23:57
Το avatar του χρήστη Stilatos
Stilatos Ο χρήστης Stilatos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: glyfada
Προεπιλογή

κοιτα στο πρωτο που εχω το ενυδρειο εχω εσωτερικο αλλα να σου πω την αληθεια περνει αρκετο χωρο και ειδικα το carrefour που ειναι πιο μακρυ με το που ξυλωσα το εσωτερικο βρηκα πιο πολυ χωρο. Βεβαια μου βγηκε η πιστη να βγει η σηλικονη αλλα με μια λεπιδα οσο πιο κοντα στο τζαμι γωνια η λεπιδα και βγηκε.

Λοιπον σημερα που εστησα την βαση και εβαλα το ενυδρειο πανω (εννοειται αναμεσα στο ενυδρειο και την ξυλινη βαση εβαλα foam που πηρα απο Pet city για ενυδρεια). ΑΥτο που δεν μου αρεσε ειναι η πλαστικη βαση που καθεται το ενυδρειο δεν αγκαλιαζει το ενυδρειο σφιχτα μιλαμε ενα κανενα εκατοστο διαφορα δηλαδη τωρα που δεν εχει νερο η τιποτα παει ευκολα περα δωθε. Μηπως να βγαλω την πλαστικη του βαση και να το αφησω πανω στο foam που εβαλα πανω στην ξυλινη βαση?

Επισης προσεξα η ξυλινη βαση εχει απο την μανα του ηδη κολλημενα σε διαφορα σημεια ποδαρακια (πρεπει να ειχε καμια 5-6) αλλα και παλι παει περα δωθε λιγο σκεφτομαι να βιδωση μια ξυλινη προεκταση (ισως 10-15 εκατοστα κομματι) μπροσ και πισω ωστε να μη ειναι επιρρεπης να πεσει μπροστα η πισω ( που δεν ειναι δυσκολο καποιος αποτι μου φαινεται να γινει)
DIY 5L Co2
DIY moonlight
2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 22-01-07 στις 07:09
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-07, 08:10
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stilatos Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπον σημερα που εστησα την βαση και εβαλα το ενυδρειο πανω (εννοειται αναμεσα στο ενυδρειο και την ξυλινη βαση εβαλα foam που πηρα απο Pet city για ενυδρεια). ΑΥτο που δεν μου αρεσε ειναι η πλαστικη βαση που καθεται το ενυδρειο δεν αγκαλιαζει το ενυδρειο σφιχτα μιλαμε ενα κανενα εκατοστο διαφορα δηλαδη τωρα που δεν εχει νερο η τιποτα παει ευκολα περα δωθε. Μηπως να βγαλω την πλαστικη του βαση και να το αφησω πανω στο foam που εβαλα πανω στην ξυλινη βαση?

Επισης προσεξα η ξυλινη βαση εχει απο την μανα του ηδη κολλημενα σε διαφορα σημεια ποδαρακια (πρεπει να ειχε καμια 5-6) αλλα και παλι παει περα δωθε λιγο σκεφτομαι να βιδωση μια ξυλινη προεκταση (ισως 10-15 εκατοστα κομματι) μπρος και πισω ωστε να μη ειναι επιρρεπης να πεσει μπροστα η πισω ( που δεν ειναι δυσκολο καποιος αποτι μου φαινεται να γινει)
Εννοειται οτι σε εργοστασιακες κατασκευες βασης και ενυδρειου δεν χρειαζεται κανενα foam. Η πλαστικη βαση που ερχεται μαζί ειναι μια χαρά. Ειναι οντως λιγο χαλαρο το πλαστικό, αλλά αμα γεμισει το ενυδρειο δεν παει πουθενα. Αν τη βγαλεις, θα φαινονται τα τελειωματα και θα ειναι μαλλον πιο ασχημο.

Τωρα αν θες να ενισχυσεις τη βαση, τοτε βαλε απο πισω καταρχας μια τετραγωνη πλατη, θα το δεσει παρα πολύ. Αν παρεις δυο τετοια φυλλα και δυο μεντεσεδες , το κανεις και ντουλαπι (που χρησιμο ειναι).
Αν εσωτερικα τωρα στο ντουλαπι προσθεσεις και 4 (η και 6 με το πισω μερος) μεταλλικες γωνιες, βιδωνοντας τα καθετα ξυλα στη βαση, τοτε θα γινει ακομα πιο σταθερό, και δεν θα φαινεται και τιποτε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-07, 10:13
Το avatar του χρήστη MiziGr
MiziGr Ο χρήστης MiziGr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παιδιά τι ακριβώς σημαίνει η λέξη foam;;; Επειδή και εγώ θα πάρω 120 απο Carrefour και το σκέφτομαι για εξωτερικό πόσο δύσκολο θα είναι να το εγκαταστήσω και πόσο περίπου θα μου κοστίσει;;;

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-07, 23:06
Το avatar του χρήστη s-vitzi
s-vitzi Ο χρήστης s-vitzi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα-Αγιοι Αναργυροι
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην s-vitzi
Προεπιλογή

Αν παρεις δυο τετοια φυλλα και δυο μεντεσεδες , το κανεις και ντουλαπι (που χρησιμο ειναι).[/quote]

Kι αν τα πορτακια,τα παρεις αλλο χρωμα(μηλια),θα ενισχυθει κι απο αισθητικης πλευρας.Εγω αυτο εκανα και μακαρι να στησω και το ενυδρειο με την ιδια υπομονη και το ιδιο μερακι που εφτιαξα τη βαση.
Αληθεια ρε παιδια,το καπακι στο συγκεκριμενο πως ειναι?Το ρωταω επειδη υποψιαζομαι πως κυκλοφορουν και με διαφορετικο καπακι.Αναλογως το υποκαταστημα?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές