Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > ¶λλα ζώα

¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-01-07, 18:32
Το avatar του χρήστη Xotikouli
Xotikouli Ο χρήστης Xotikouli δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Να πω μια γνώμη κι εγώ αν και δεν είχα ποτέ ιγκουάνα? Δεν βλέπω κάτι κακό στο να αποτρέπεις τον κόσμο να τα αγοράζει. Για να φέρω και ένα ψαροπαράδειγμα, είναι περίπου σαν να αποτρέπεις κάποιον από το να αγοράσει oscar, frontosa & pangasius. Πόσα από αυτά έχουν τελικά τις συνθήκες που τους χρειάζονται?

Όσο για τα χάδια... Πρόσφατα είδαμε και λιοντάρι που ζητάει χάδια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε λιοντάρια στα σπίτια μας?

Κάπου εδώ μπαίνει και ένα ηθικό ερώτημα σχετικά με το κατά πόσο είναι σωστό γενικότερα να έχουμε άγρια ζώα στα σπίτια μας (το οποίο πιθανά θα κατέληγε στο οτι κακώς έχουμε και τα ψάρια, οπότε είναι μεγάλη κουβέντα...)

Για να καταλήξω, δεν είμαι ενάντια σε όσους έχουν τις γνώσεις και την υπευθυνότητα να κρατάνε τα ιγκουάνα σε σωστές συνθήκες. Απλά σκέφτομαι και όλους αυτούς που δεν το κάνουν. Έχετε σκεφτεί πόσα από αυτά που πωλούνται ζούνε και μάλιστα καλά? Μήπως τελικά όντως το καλύτερο θα ήταν απλά να μην είναι διαθέσιμα για κατοικίδια?
20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica

Το ψαρο-φωτο-αλμπουμ μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-07, 18:36
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Xotikouli Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχετε σκεφτεί πόσα από αυτά που πωλούνται ζούνε και μάλιστα καλά? Μήπως τελικά όντως το καλύτερο θα ήταν απλά να μην είναι διαθέσιμα για κατοικίδια?
αυτό προσπαθώ να περάσω κι εγώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-07, 18:53
prodigy Ο χρήστης prodigy δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: thesalonikh
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Strahos Εμφάνιση μηνυμάτων
αυτό προσπαθώ να περάσω κι εγώ
γιατι, πιστευεται οτι ολα τα ζωακια ζουν καλα??οσο και αν προσπαθουμε να αντιγραψουμε τις συνθηκες του φυσικου τους περιβαλλοντος?εμεις οι ιδιοι πιστευετε οτι ζουμε καλα κλεισμενοι μεσα σε 4 ντουβαρια 80 & 100 τετραγωνικων???αναλογιστειται?η ενας μολοσος που θα τον βγαλουμε εχω 2 φορες την ημερα και ασ του προσφερουμε τα καλυτερα φαγητα και την καλυτερη εκπαιδευση....αν το παμε ετσι παει πολυ μακρυα και δεν θα επρεπε να πουλανε κανενα απολυτως ζωακι.....ειτε αυτο ειναι ψαρακι ειτε καρδερινα ειτε καποιο ερπετο(ολα αγρια ειναι ρε παιδια)..το θεμα ειναι οτι εφοσον το κανουμε ,ασ προσπαθησουμες να τους προσφερουμε οτι καλυτερο μπορουμαι!
Παλιά 14-01-07, 18:57
Senior Member

Προεπιλογή

εδώ μιλάμε όμως για την δυσκολιά να κρατήσεις ένα ιγκουάνα απλά υγειές και όχι το πόσο δύκολο είναι να διασκεδάζει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-07, 19:04
Member

Προεπιλογή

τελοσπαντων ,μαρεσε η συζητηση εστω και αν εχουμε τελειως αντιθετες γνωμες....στις συζητησεις αυτο ειναι το ωραιο..και οσο για την δυσκολια να το κρατησεις υγειες δεν νομιζω να ειναι και τοσο τραγικες(γνωμη μου)σωστη ,θερμοκρασια,σωστη υγρασια,σωστος φωτισμος,μεγαλη ποικιλια τροφης(παντα με τα απαραιτητα συμπληρωματα)και σωστη καθαριοτητα...δεν βρισκω κατι το ιδιαιτερα δυσκολο(ουτε και παιχναδακι ομως).το μονο που ευχομαι καθε μερα οταν κοιταω ζωακια ειναι να μπορουσα να ειχα ξανα ενα ιγκουανακι!
παντα φιλικα!
Παλιά 15-01-07, 00:00
andreas K
Guest

Προεπιλογή

Απο τοσα πραγματα ιγκουανα βρηκε να κανει δωρο στην κοπελα του;Αυτη τι λεει; Ημαρτον...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-07, 18:45
Member

Προεπιλογή

τελοσπαντων εγω πιστευω στην σωστη προωθηση των ζωων αυτων μεσα απο εξειδηκευμενα καταστηματα και οχι ετσι ανεξελενκτα(για ολα τα ζωακια )...εγω οταν το ειχα αγορασει δεν ειχα πραγματικα ιδεα και ο "μαγαζατορας"-ο θεος να τον κανει,μου ειχε πει οτι δεν χρειαζονται νερο ουτε θερμανση(φαντασου)Και ειλικρηνα δεν ειναι ακο να λεει καποιος την γνωμη του ,ποιος ειμαι εγω που θα του πω να μην το κανει....αλλα ειναι ηλικρηνα ωραιο να βγαινεις το καλοκαιρακι στα παρκακι της γειτονιας σου οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες και εκτοσ απο σκυλακια να βλεπεις και τυπους που βγαλανε βολτα τα "σαβρακια" τους!!!συγνωμη παντως αν φανηκε σαν κακοπροεραιτη κοντρα ,δεν ειχα τετοιο σκοπο..αλλα οπως υπαρχει η γνωμη του να μην κραταμε τετοια ζωακια ,ετσι υπαρχει και η αντιθετη...ετσι δεν ειναι?
Παλιά 14-01-07, 18:48
Senior Member

Προεπιλογή

να ακούγεται και η αντίθετη άποψη βεβαίως, δημοκρατία έχουμε
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές