|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και όχι ....και συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα
![]() Λοιπόν πριν αρκετά χρόνια-20 περίπου- ένας φίλος μου ζήτησε βοήθεια για την συγκόλληση ενός ενυδρείου με μήκος αν θυμάμαι καλά 1,5 μέτρο και πάχος 10-12 χιλ. Όχι ότι ήξερα από ενυδρεία τότε αλλά έπιαναν τα χέρια μου ![]() και ο αδελφός μου που ζούσε Αθήνα είχε 2 ενυδρεία οπότε εξ αντανακλάσεως ήμουν ποιο ενημερωμένως ![]() Αφού το κολλήσαμε το σκουπίσαμε έφτασε η ώρα της δοκιμής. Την δεύτερη ημέρα με νερό άρχισε η διαρροή που εξελίχθηκε σε πλημμύρα. Άντε να το ξαναφτιάξουμε. Μικρύναμε λίγο τις 2 απέναντι πλευρές για να πάρει 1-1.5 χιλιοστό σιλικόνη το αφήσαμε να στεγνώσει καμιά εβδομάδα - όποιος καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι - κάτι μας έφταιγε και δεν ξέραμε τι. Το γεμίσαμε το αφήσαμε με νερό καμιά 10αριά μέρες και αφού δεν είδαμε διαρροές το αδειάσαμε και το στήσαμε στο σαλόνι του. Ένα μήνα μετά πάλι τα ίδια - που να ήσουν εκεί και να έβλεπες την κυρά Γιωργία ![]() ![]() Άντε πάλι. Τότε ζήτησα βοήθεια από τον αδελφό μου που μου έστειλε κάποια Γερμανικά βιβλία-δεν υπήρχε ιντερνετ-και εκεί είδα τα σχεδιαγράμματα που σας εστειλα. Τα βιβλία δυστυχώς έχουν χαθεί και δεν ξέρω ποια είναι τώρα. Έτσι για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ και φαρμακερή κολλήσαμε το ενυδρείο κάτω από τις οδηγίες του βιβλίου. ![]() Το ενυδρείο μέχρι πριν τέσσερα χρόνια δούλευε σαν ενυδρείο σαν χώρος για φίδια μμπππππρρρρρρρρρ σαν χώρος αποθήκης με αρκετές μετακομίσεις και τέλος βρέθηκε κάπου στην Ιπποκράτους να φιλοξενεί μάλλον κιχλιδες. Από τότε κράτησα ευλαβικά αυτόν τον κανόνα σε όποιο και αν κόλλησα. Τώρα αν έφταιγε το κόλλημα ή η σιλικόνη ή η υγρασία ή κάτι άλλο δεν ξέρω. Το ωραίο είναι ότι ο φίλος δεν κατάφερε ποτέ την μητέρα του - κυρά Γεωργία - να το βάλει στο σπίτι του και το έκανε δώρο . Η εμπειρία μου αυτή είναι και ελπίζω ο Γερμανός που έγραψε το βιβλίο -αν είναι Γερμανός - να έχει δίκιο. Πάντα μιλάμε για ενυδρεία εξ ολοκλήρου από γυαλί άνω των 80 πόντων μήκους χωρίς εξωτερικό πλαίσιο στις γωνίες. Τον συγκεκριμένο τρόπο συγκόλλησης τον έχω ξαναδεί σε βιβλίο γραμμένο στα Ελληνικά αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που. Ελπίζω να σε κάλυψα και ότι θες στέλνεις ένα πμ για να μην πολυλογούμε στο φόρουμ ![]()
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοστολογιο Τζαμιων Ενυδρειου. | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 12-02-10 00:22 |
Αντοχη τζαμιων | smoof | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-10 22:57 |
ειναι δυσκολο;κολληση τζαμιων | fishme | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 23-10-04 10:01 |