|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι το μαζεύω με ένα μικρό δοχείο που το βυθίζω λίγο και σιγά σιγά μαζεύω τη λίγδα.
Ένα λίτρο νερού αφαιρώ και είναι ΟΚ. Είδα ότι έχεις και java mos. Αυτή χρειάζεαι extra φως και CO2; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Συνηθως δημιουργειται απο τις γνωστες τροφες του εμποριου (tetra, sera κλπ.) λογω αυξημενους λιπους. Παντως αν βαλεις την εξοδο του φιλτρου να αναταρασσει λιγο παραπανω την επιφανεια, φευγει αμεσως. Οποτε ελεγχομενο ταισμα, σκουπα βυθου και σωστη ρουτινα αλλαγων νερου δινουν τη λυση. Η java ειναι ενα πολυ ευκολο και ανθεκτικο φυτο. Δε χρειαζεται ουτε λιπασματα ουτε co2 ουτε πολυ φως. Ειναι βεβαια αργης αναπτυξης. Βοηθαει πολυ μαλιστα αν κανεις αναπαραγωγη αφου επανω της αναπτυσσονται διαφοροι μικροοργανισμοι (infusoria κλπ.)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφου κανω μια αλλαγη νερου 40% μιας και τα νιτρικα ηταν 40μγ/λτ τα ριχνω με τον τροπο αυτο στα 15μγ/λτ και ριχνω και λιγες σταγονες ενεμα και μετρω τα φωσφορικα μετα απο μερικες ωρες στα 2,5μγ/λιτρο.Μετα απο 3 μερες τα PO4 ειναι αμεταβλητα σρα 2,5μγ/λτ χωρις να μετρησω νιτρικα(υποθετω οτι εχουν αυξηθει μιας και δεν εχουν απορροφηθει τα φωσφωρικα.αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το ΓΙΑΤΙ???Η αλγη πρασινη-τριχοειδης τις τελευταιες 3-4 μερες εχει αυξηθει!Σε 100λιτρα καθαρα εχω μια λαμπα power compact40 βατ με ευκολα φυτα ,CO2 (μαγια-ζαχαρη)kai de mporv na ejafanisv thn prasinh algh.Γιατι δε μου μειονονται τα PO4!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
κατ'αρχήν τι φυτά έχεις? και 2ον γιατί έριξες φωσφορικά?
νομίζω πως έπρεπε να ανοίξεις καινούργιο ποστ όμως για την περίπτωσή σου |
|
||||
|
||||
![]()
bacopa monieri,5 hygrophila,2 echinodorouw kai 2 cryprocoryne.Ξερω οτι δεν ειναι πολλα αλλα ειχα 0 φωσφορικα γιαυτο εριξα!Μολις μετρησα και τα νιτρικα και ειναι μαλλον σταθερα στα 15
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() -panos84- καλό είναι να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού ώστε να ελλατώσεις ΝΟ3 και ΡΟ4. Σταματάς να προσθέτεις λιπάσματα και έχεις πάντα 'φρέσκο' μίγμα για co2. μετά από τουλάχιστον δύο εβδομάδες βλέπεις την εξέλιξη και πράττεις ανάλογα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί φίλτρανσης και λοιπών θεμάτων. | mad | Φίλτρανση | 151 | 10-03-07 09:00 |
Ερώτηση περί φωτισμού σε φυτεμένο | skippergr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 24-12-06 10:01 |
ερώτηση για ΚΗ και ΡΗ | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 08-10-06 17:08 |
Ερώτηση για λάμπες πυρακτώσεως και UV φίλτρο | Dimopoulos_d | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-02-05 21:20 |
Παρουσίαση και ερώτηση... | yiobi | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 27-05-04 00:42 |