|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Προσοχή με τα ρεύματα, απ΄ ότι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις. Καλύτερα να συμβουλεύοσουν κάποιον ηλεκτρολόγο. Η Τ5 απλά είναι άλλο είδος λάμπας με μεγαλύτερη ένταση φωτισμού σε αναλογία με μια ίδια Τ8 (η συνηθισμένη φθορίου) στα ίδα Watt. Ψάξε και άλλο στο forum θα βρεις ακόμα ενδιαφεροντα θέματα...
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δεν έχω γνώσεις ηλεκτρολόγου, αλλά έχω αλλάξει κάποιες φορές σωλήνες φθορίου και έχω δει τα ballast και starter κ.λ.π. . Μέχρι εκεί όμως δεν έχω ψάξει τη συνδεσμολογία τους. Το σχηματάκι δεν είναι δικό μου, κάποιος άλλος τοέίχε παραθέσει σε ένα παρόμοιο θέμα συζήτησης και μου φάνηκε πολύ κατατοπιστικό.
Τέλος πάντων, έχω σκοπό να βάλω μια gro-lux 15 watt (Τ5 υποθέτω) και μια moonlight. Γι'αυτό και τις θέλω να ελέγχονται ανεξάρτητα. Ευχαριστώ! |
|
|||
|
|||
![]()
ΠΡΟΣΟΧΗ Αλλο Τ5 και άλλο Τ8.
Οι Τ5 θέλουν ηλεκτρονικά ballst. Το σχηματάκι είναι μόνο γιά Τ8. |
|
||||
|
||||
![]()
Eγω στη θεση σου θα επαιρνα ετοιμα ballast με στεγανα ακροφυσια...
Εχω βαλει μονος μου 4 λαμπες στο δικο μου και ειδα οτι δεν αξιζε να το φτιαξω μονος μου με τετοιες τιμες ετοιμων που υπαρχουν. Να εχεις στο μυαλο σου οτι πρεπει να τοποθετησεις καπου τα ballast γιατι αναπτυσουν μεγαλες θερμοκρασιες. Για τιμες ετοιμων στειλε πμ στον azores...
|
||||
|
||||
![]()
Αν αντί για λάμπα σωλήνα βάλω μια σφαιρική ή σποτάκια υπάρχει πρόβλημα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως έγραψε και ο vasilakis μία πολύ καλή λύση είναι και τα έτοιμα μπάλαστ με τα στεγανά ακροφύσια.
Το θέμα με το είδος της λάμπας έχει ως εξής (άμα έχω καταλάβει και εγώ καλά ): σε μία λάμπα κοιτάμε τα watt ,τους βαθμούς κέλβιν ,και τέλος το φάσμα της λάμπας. Τα lumen δεν έχω καταλάβει και εγώ τη ρόλο παίζουν (αν και νομίζω έχουν σχέση και με τα watt) ¶ν βρεις τώρα εσύ μία λάμπα σφαιρική, σποτ κτλ κτλ που να πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές κάνεις το πείραμα και τις τοποθετείς και μας μεταφέρεις εντυπώσεις. Οι πλέον όμως δοκιμασμένοι λαμπτήρες είναι οι Τ8 , Τ5 , PC , Metal Halide αλλά διαβάζοντας το άλλο ποστ που έχεις δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη για την δικιά σου περίπτωση ίσως Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Lumen = Μονάδα μέτρησης έντασης
Watt = Κατανάλωση Απλά πολλές φορές επειδή ορισμένες λάμπες έχουν μεγάλη ένταση και μεγάλη κατανάλωση, μπερδευόμαστε.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY skimmer | shadow | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 15-04-07 12:59 |
DIY Ενυδρείο | thanosgr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 35 | 27-02-07 13:29 |
DIY Tank | mellatonin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 17-01-07 11:44 |
Diy Uv | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 17-11-05 17:09 |