|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα 2-3 πέτρες, που σύμφωνα με τη γνώμη μου και με με τα λίγα που ξέρω είπα ότι δεν είναι ασβεστολιθικές, αλλά όταν έριξα υδροχλωρικό οξύ, άφρισαν για 3 δευτερόπλεπτα και μετά σταμάτησε.
Βέβαια, δεν έπλυνα τις πέτρες και ίσως είχαν χώμα-άλατα κτλ. Θα δοκιμάσω πάντως πάλι αφού τις πλύνω πρώτα. Η απορία μου είναι: -> Δεν πρέπει να αφρίσει καθόλου το υγρό όταν το ρίχνεις;; Το λέω γιατί έκανα δοκιμή με άλλα υλικά και όλα άφριζαν έστω και λίγο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stat : 08-01-07 στις 17:16 |
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να είναι καθαρές οι πέτρες ή τουλάχιστον το σημείο που ρίχνεις το οξύ.
Και ναι, δεν πρέπει να αφρίσει αν είναι μη ασβεστολιθικές. |
|
||||
|
||||
![]()
OK,θα δοκιμάσω πάλι, αφού τις καθαρίσω πρώτα.
Πάντως φαίνεται σαν γρανίτης και θα δείξει η δοκιμή! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.
Κατ`αρχήν όπου και να ρίξεις υδροχλωρικό οξύ (εκτός από νερό και το χέρι σου...) έστω και για λίγο θα αφρίσει. Αν θες δοκίμασε και σε ξύλο!!!!!! (κι απ`ό,τι ξέρω δεν υπάρχουν ασβεστολιθικά ξύλα...... Κι αν σε νοιάζει τόσο πολύ που θα ανέβει η γενική σκληρότητα κατά 1% γιατί δεν πας σε ένα μαγαζί να πάρεις δυο πέτρες να κάνεις την δουλειά σου, παρά κάθεσαι και κοιτάς ποια πέτρα θα αφρίσει, ποια θα βράσεις και ποια θα ψήσεις.....??? Και ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!! μην τολμήσει κανείς και βάλει πέτρα στο φούρνο γιατί έτσι κι έχει στο εσωτερικό της έστω και λίγο νερό θα γίνει θέμα ο φούρνος!!!! κι ας την έχεις τυλίξει με αλουμινόχαρτο.................... Όσο για το ειδικό βάρος της πέτρας δεν νομίζω να επιρεάζεται και τόσο από την υγρασία που έχει στους πόρους της. |
|
||||
|
||||
![]()
Με κάποια συμφωνώ, αλλά όχι και να αγοράσω πέτρες από pet shop!!
Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά όλη η διαδικασία. Η βόλτα, η εξερεύνηση, η χαρά ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το πρώτο είναι λάθος. το διάλυμα υδροχλωρικού οξέως αφρίζει μόνο στις ασβεστολιθικές πέτρες και όχι στις μη. το δεύτερο: το ειδικό βάρος μιας πέτρας δεν αφορά τους ενυδρειόφιλους αλλά κάποιους επιστημονικούς κλάδους. το ανέφερα γιατί το έχω κάνει πολλές φορές στα ΤΕΙ στο εργαστήριο χημικής τεχνολογίας (σε ΠΟΛΥ περισσότερους βαθμούς) και ΝΑΙ επιρεάζει πολύ το ειδικό βάρος η υγρασία μέσα σε μία πέτρα. Αν απλά "νομίζουμε" κάποια πράγματα καλύτερα να μην γράφουμε με τόση σιγουριά γιατί μπορεί να παραπληροφορίσουμε οκ μην τις βάζεται τις πέτρες στον φούρνο είπαμε, απλά βράστε τες ή ζεματίστε τες με καυτό νερό Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 10-01-07 στις 22:11 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασβεστολιθικες πετρες!! | satking | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 20-05-05 21:24 |
πετρες απο θαλασσα | tolis_1234 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-01-05 12:03 |
ερευνα για τις πετρες | jovanis | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 24-02-04 01:28 |
ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 19:10 |