|
|
||||
|
||||
![]()
To αν παιδευεσαι αδικα να κατεβασεις αμμωνια , στο απαντησαν δυστηχως τα ψαρακια σου ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Σωστά, ας κάνουμε κύκλο λοιπόν και βλέπουμε!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ετσι μπραβο , υπομονη ...η κυριοτερη αρετη στον ''θαλασσινο'' κοσμο. |
|
|||
|
|||
![]()
Υπομονή! Υπομονή! Ακόμη δεν έκανα κύκλο, άντε γιατί εξαντλήται η ρημάδα!!! Όλες οι μετρήσεις είναι ίδιες δεν άλλαξε τίποτα,
Αμμωνία= 0,1 Νιτρίτη= 0 Νιτράτ= 40+ PH= 8,3 Πυκνότητα=1023 |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε mad,
Να επαναλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά ή κάτι δεν κάνεις καλά. Για να έχεις Αμμωνία 0,1 ενώ κάνεις κύκλο ή έχεις ήδη βακτηρίδια και απλώς τα ταΐζεις ή δεν ρίχνεις σωστή ποσότητα αμμωνίας για να ξεκινήσει ο κύκλος. Έτσι η λογική λέει (αν δεν έχεις καθόλου βακτηρίδια και ξεκινάς τον κύκλο σου ρίχνοντας αμμωνία) ότι στην αρχή η αμμωνία θα ανέβει πολύ. Σιγά σιγά (θα πολλαπλασιάζονται τα βακτηρίδια) η αμμωνία θα πέφτει και θα ανεβαίνει το Ν02. Έπειτα θα έρθει το δεύτερο «κύμα» βακτηριδίων και θα πέσει και το Νο2 ενώ θα εμφανιστεί το Νο3. Όταν η αμμωνία και το Νο2 μηδενιστούν, ήδη θα έχουν εγκατασταθεί και τα δυο είδη βακτηριδίων στο βιολογικό σου φίλτρο και θα δουλεύουν με την ποσότητα της αμμωνίας που θα ρίχνεις. Η διαδικασία αυτή κρατάει αρκετό καιρό >μήνα. ¶ρα εσύ εφόσον ρίχνεις αμμωνία και αυτή δεν ανεβαίνει, σημαίνει ότι κάποιος την «τρώει»… τα βακτηρίδια. Αυτό πιστεύω λοιπόν ότι συμβαίνει με την περίπτωσή σου. Λογικά θα μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο ψαράκι. Προσοχή θα θέλει στην εισαγωγή των επόμενων ψαριών, δηλ. να αφήνεις να περνάει αρκετός καιρός έτσι ώστε το βιολογικό σου φορτίο να μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα.
|
|||
|
|||
![]()
Επιτέλους βλέπω φως!!!! μετά από σημερινές μετρήσεις, έχει πέσει λίγο η Αμμωνία και έχει ανεβή λίγο το Νιτρίτ,
αυτό σημαίνει ότι αρχίζει ο κύκλος στο ενυδρείο μου!!!! Συνεχίζω μέχρι να μηδενιστούν οι ενδείξεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Υπόψιν ότι με σημερινές μετρήσεις είμαι Αμμωνία=0
Νιτρίτ=0 Νιτράτ=30 P.H.=8,2 Νομίζω ότι μετά από ένα μήνα ο κύκλος ολοκληρώθηκε, όμως θα αφήσω να περάσει μία εβδομάδα ακόμη, εάν είμαι έτσι και από Δευτέρα, λέω να ρίξω το πρώτο ψάρι!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί χρυσόψαρων* | newfish | Χρυσόψαρα | 1 | 15-08-03 19:54 |