|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αγοράζεις την φιάλη και την πας εκεί και ζητάς σωληνάκι...ηλεκτροβάνα και τον μειωτή και τα εξαρτήματα για να τα συνδέσεις.
Μετά λίγη ταινία τεφλόν...κλειδιά και κάβουρα...και το κάνεις μόνος σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Την μπουκαλα την παω γεματη???Δεν υπαρχει κινδυνος ετσι για τα περαστικα?Επισης ηθελα να ρωτησω ποσο επικινδυνο ειναι να χεις στο δωματιο που κοιμασαι μια φιαλη CO2?Απο θεμα διαρροων εννοω
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαρροες? Τι διαρροες? Για να υπαρξει προβλημα θα πρεπει να ειναι κλειστες πορτες παραθυρα και να ανοιξει full η φυαλη.. Αν εχεις μια μικρη διαροή, απλά θα αδειασει η φυαλη πολυ γρηγορα.
Το διοξειδιο ΔΕΝ ειναι δηλητηριο. Υπαρχει σε μεγαλες (σχετικα) ποσοτητες στη μπυρα και σε ολα τα ανθρακουχα ποτά. (coca cola κλπ). Ο μονος τροπος ειναι να γεμισουμε τοσο πολυ το δωματιο ωστε να εκτοπιστει το οξυγονο. Αυτο ομως δεν γινεται με μια μικρη διαρροή, οτε καν με μια μικρη φυαλη. |
|
||||
|
||||
![]()
Διορθώσεις αν μου επιτρέπετε
![]() CO2 στο δωμάτιο την είχα εγώ πριν 2 μέρες και την πήγα σε άλλο δωμάτιο... δεν νομίζω να είναι καλό... μια χαρά δηλητήριο είναι φίλε netblues... αν αρχίσει να έχει καλή διαρροή απλώς δεν ξυπνάς.... και δεν μυρίζει σε μεγάλο βαθμό για να το καταλάβεις και να την κλείσεις... (προτείνω να προσέχουμε λίγο και το hobby να μην εξελιχθεί σε τπτ παρατράγουδα) Ακριτίδη πήγα πριν 4 μέρες και δεν έχει ιδέα για το τι ταιρίαζει σε μπουκάλα διοξειδίου... μιλήσαμε προσωπικά και δεν ήξερε τι ταιρίαζει... Μπουκάλα πάρε απο ΤΣΕΡΤΣΗ και μανόμετρο από aquaristic... (47 ευρώ) Φιλικά Στέλιος |
|
||||
|
||||
![]()
ΦιλεTaito απο την καποια εμπειρια που εχω στην χημεια,ξερω οτι το CO σε σκοτωνει και οχι το CO2!Απλα ελεγα μηπως και το CO2 εχει παρενεργειες αλλα οχι και να σε σκοτωσει.Μια καλη λυση ειναι η αγορα και ενος ανηχνευτη CO2 για μεσα στο δωματιο
|
|
||||
|
||||
![]()
Το CO2 δεν σκοτώνει οκ - Δεν κάνει την χημική αντίδραση ώστε να σε σκοτώσει το ξέρω... τι σημαίνει όμως αυτό?
nik25 είμαι της άποψης ότι μπορείς να αποφύγεις , απέφυγέ το... Αν νιώθεις καλά να το έχεις στο δωμάτιό σου εγώ δεν έχω πρόβλημα ![]() Ενυδρειάδες είμαστε και περνάμε καλά (λέω εγώ) αλλά να το διακινδυνέψεις για να δίνεις στα φυτά σου CO2 , δεν ξέρω... δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό ![]() Δική σου η επιλογή , εγώ οφείλω να πω τη γνώμη μου και όχι να κρίνω ![]() ΥΓ: netblues δεν νομίζω να παρεξηγηθούμε γιατί δεν είχα καμια τέτοια πρόθεση ![]() Φιλικά Στέλιος |
|
|||
|
|||
![]()
Οι λάμπες ΜΗ ΔΕΝ κάνουν γιά φυτά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι δεν κανουν?
Δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα εχω δει αρκετα φυτεμενα με ΜΗ. |
|
|||
|
|||
![]()
Το Φάσμα είναι μεν ηλιακό αλλά δεν είναι το σωστό γιά ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι MH ειναι μαλον συμπληρωματικες.. Μονες τους τα προβληματα που δημιουργουν ειναι περισσοτερα απο οσα προσφερουν.
Για ενα τυπικο setup ειναι μαλλον υπερβολή. Ενα ενυδρειο με πολλα φυτα και διοξειδιο σε ενα υπνοδωματιο δεν ειναι καλό όπως δεν ειναι καλο να εχουμε γλαστρες σε υπνοδωματια. Απο κει και περα ομως δεν υπαρχει καποιος κινδυνος. Αν η πορτα ειναι ανοιχτη και ολη η φυαλη να αδειασει (που δεν γινεται) παλι δεν υπαρχει κινδυνος. Αφου μονταρουμε τα μανομετρα κλπ, μπορουμε παντα να βυθισουμε το κεφαλι της μπουκαλας σε ενα κουβα με νερό. Αν υπαρχει διαροη θα φανεί. Ακομα καλυτερα αν την περασουμε με σαπουνονερο. Απο κει και περα, Διαρροη στα καλα καθουμενα θα γινει ΜΟΝΟ αν σκασει κανα πλαστικο σωληνακι. Και παλι ομως η ποσοτητα που θα φυγει ετσι ειναι μηδαμινη και ακινδυνη. Εκτος αν φοβομαστε μηπως σκασει η φυαλη.... Με αυτην την εννοια και το ενυδρειο μπορει να ξεκολλησει... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 400LIT | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 18-12-04 01:47 |
σχεδια για ενυδρειο με Τανγκανικες | alfacom | Tanganyika | 14 | 25-12-03 13:34 |