|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η για να το πω αλλιως, ειναι η ιδανικη για φυτά, από πλευρας φάσματος τουλαχιστον. |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως όμως το "πλήρες" φάσμα ευννοεί ΚΑΙ την ανάπτυξη αλγών?
|
||||
|
||||
![]()
. . . μήπως το παρατραβάτε ;
![]() Πες μας Nik25 πόσα χρήματα σκέφτεσαι να 'επενδύσεις' για ένα τέτοιο ενυδρείο ;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μηπως η "MH" ειναι επικίνδυνη εγκατασταση για ανοιχτοχρωμα ψαρια επιφανειας? Σκεφτομουν τα ηλιακα εγκαυματα με συνεπεια τουλαχιστον μολυνσεις (πχ. fungus). Δεδομενου οτι η λαμπες θα ειναι μολις λιγα εκατοστα απο την επιφανεια του νερου... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
για αυτο βαζεις τις λαμπες σε αναλογο υψος
αλλα και με την αλγη δε κανεις παρτυ γιατι βαζεις ολα τα φυτα στο στησιμο φτιαχνεις aquascape και ολα αυτα γεμιζεις νερο φοτιζεις κανονικα ενα μηνα μετα ρηχνεις γλυφτες οι γαριδες στο κρατανε τζι-τζι βαζεις και co2 και μετα οταν θα τις εχεις πολεμησει τις πρωτες αλγες που ειναι παιχνηδακι βαζεις και τα ψαρια σου |
|
|||
|
|||
![]()
Αν σοβαρευτουμε λιγο..αν πεταξει φυτα και φωτισει κανονικα ενα μηνα θα γινει το χαος και το μονο που θα κανουν οι γλυφτες και οι γαριδες ειναι βολτες αναμεσα στην αλγη!! Η φυτομαζα κανει καλο αλλα ο φωτισμος ειδικα οταν ειναι ισχυρος πρεπει να ξεκινησει σιγα-σιγα λιγες ωρες και με πολυ προσοχη.
Για το θεμα της ακτινοβολιας των ΜΗ νομιζω οτι εχει προστασια UV για αυτο το λογο. Εγω απεριψα την λυση των κρεμαστων γιατι το καλοκαιρι θα πρεπει να συμπληρωνω συνεχεια νερο οσμωσης.Με Τ5 σε υψος ενυδρειου 50εκ (καθαρο λιγοτερο απο 40) το φως ειναι αρκετο και για γλοσσοστιγμα.. Με DIY Co2 στα 250 λιτρα δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα..θα πρεπει να εχεις 3? μπουκαλια και να τα ετοιμαζεις εναλαξ..οποτε μπουκαλα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τα βηματα που λεω τα λεει και ο αμανο σε ενα αρθρο που εχω βρει αλλα δε μπορω να το ανεβασω γιατι ειναι μεγαλωκαι παλι τ5 σε τη υψος απο το νερο και ποσες μηλαμε για 200λιτρα
|
|
|||
|
|||
![]()
Οι Τ5 μπαινουν ακριβως πανω απ'το νερο (σχεδον).
Το ποσες λαμπες ειναι αναλογως τις διαστασεις του ενυδρειου. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην για το ενυδρειο υπολογιζω να μου φυγει κανενα 1000ρικο.Τωρα ,δεν ηξερα οτι δεν πρεπει απο την αρχη να φωταγογηθει πληρως,αλλα σιγα σιγα.Ισχυει σιγουρα κατι τετοιο?Και αν θελει καποιος απο την αρχη να ξεκινησει με φυτα που θελουν πολυ φως?
Στο ενυδρειο θε μπει σιγουρα μπουκαλα CO2 Ηδη ρωτησα σημερα τιμες και μονο για τον μειωτηρα μου ειπαν 90 ευρω(!) Θελω να γινουν οσα πιο λιγα λαθη γινονται και δεν βιαζομαι καθολου! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 400LIT | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 18-12-04 01:47 |
σχεδια για ενυδρειο με Τανγκανικες | alfacom | Tanganyika | 14 | 25-12-03 13:34 |