|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το προβλημα με ενα πυκνοφυτεμενο με δισκους ειναι οτι θα πρεπει να διαλεξεις που θα δωσεις περισοτερη σημασια,αν δωσεις στα φυτα θελει συχνα χερια μεσα,αρκετο φως κτλ. ενω οι δισκοι θελουν την ησυχια τους,λιγο φως κτλ.
Σκεφτεσαι για υψηλων απαιτησεων ή χαμηλομεσαιων? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Απο λαμπες δεν ξερω ακομη περι φασματων και κελβιν τι χρειαζετε.Την ψαχνω ομως! |
|
|||
|
|||
![]()
παντος
το χαμηλων απαιτησεων οι υψηλων πηστευω οτι ειναι σχετικο αφου θα αρχησεις με μπουκαλα co2 και καλο φωτισμο φανταζομαι καποι δηλαδι στο 1w/1l τοτε θα εισαι υψηλων απαιτησεων οποτε γιατι να βαλεις φυτα χαμηλων απαιτησεων απο τι στιγμη που θα εχεις εξοπλισο για υψηλων απαιτησεων .?????????? και το πιο δυσκολο φυτο να εχεις και ενας αρχαριος μπορει να το διατηρησει σε αρεστες συνθηκες αν του παρεχει co2 μπολικο φως και λιπασματα........... |
|
|||
|
|||
![]()
Η αληθεια ειναι οτι το νερο ειναι πολυ σκληρο..
Εγω πηγα στη δοκιμασμενη-οικονομικη λυση sylvania grolux σε Τ5 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
γιατι οχι 2-3 METAL HEAD
και τα μυαλα στα καγκελα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ακραια λυση οι λαμπες metal halide..!
Με Τ5 νομιζω θα ειναι υπερ-καλυμενος!! Με 3 grolux + 1 aquastar νομιζω εισαι οκ.. Και εγω εναν παρομοιο συνδιασμο θα κανω. *Thanks Net.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κανω λαθος αυτοι ειναι κρεμαστοι προβολεις ετσι?Μαλλον δεν θα με βολεψουν και προς φθοριου Τ5 θα παει η δουλεια.Ειμαι σιγουρος οτι μεσα απο αυτο το τοπικ θα βγει ακρη.Εξαλλου χρονος υπαρχει (καθως δεν υπαρχει ακομη χρημα
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ήρεμα ΠΟΠΟ!
Λοιπόν... αν μιλάμε για ΔΥΝΑΤΕΣ "ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ" για 250λτ, εγώ προτείνω: 2xT8 30W Hagen FloraGlo (κιτρινωπές, ΦΟΒΕΡΕΣ!) http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01016170030101 1xT5 39W Sylvania Grolux (ροζ) http://www.sylvania.com/content/disp...m&id=003680211 1xT5 39W Arcadia Plant Pro (ροζ) http://www.arcadia-uk.info/product.p...n=en&sub=&id=4 και τέλος 1xT5 39W OSRAM DAYLIGHT FQ39 W865 (άσπρη) με εξαίρεση την τελευταία που κοστίζει 2,5 ευρώ περίπου, οι υπόλοιπες κοστίζουν απο 17-22 η κάθε μία... με ηλεκτρονικά μπάλαστ όμως, θα τις αλλάξεις σε τουλάχιστον 2 ΧΡΟΝΙΑ και θα έχεις ΣΩΣΤΟ φώς ακόμη και για τα πιο δύσκολα φυτά...!!! Αν δεν αγοράσεις τις λάμπες, κάνε τουλάχιστον ΚΑΛΗ προεγκατάσταση (ακροφύσια, τρύπες κλπ) για "υψηλότατες" απαιτήσεις, έτσι ώστε να μην αποτρεπτικό στο μέλλον... Welcome to the Club!!!
|
|||
|
|||
![]()
ωραια υπερβαλα το 3 αλλα 2 γιατι οχι???????
στο τελος θα θελει να βαλει κανα κοκκινο και δε θα μπορει ο ανθρωπος οι γλοσο και θα λεει αχ και να ειχα βαλει mH ΚΑΛη συνεχεια |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια,ηδη για τον φωτισμο αρχιζω να κατατοπιζομαι.Απλα εχω μια απορια.Με 1W/litr δεν θα εχω προβληματα θερμοκρασιας και αλγων?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νικ25: Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ΠΑΝΤΑ ένα μεγάλο θέμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι... γι'αυτό κάνουμε τρύπες στα καπάκια και βάζουμε ανεμιστηράκια και κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό απο R/O λόγω εξάτμισης... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 400LIT | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 18-12-04 01:47 |
σχεδια για ενυδρειο με Τανγκανικες | alfacom | Tanganyika | 14 | 25-12-03 13:34 |