|
|
||||
|
||||
![]()
εγω θα σου προτεινω τον πιο απλο τροπο κατα τη γνωμη μου που με απαλλαξε απο βαρελια και λουμπαγκο........Αγοραζεις ενα διπλο αν εισαι κουβαρντας ή ενα μονο φιλτρο υδρευσης...... αν προτιμησεις το διπλο στο πρωτο δοχειο βαζεις ενα απλο φιλτρο νηματος για να κρατας τα χοντραδια και στο δευτερο δοχειο βαζεις το φιλτρο ανθρακα (απαραιτητο αντι για αντιχλωριο) ..... αν διαλεξεις τη λυση με το μονο φιλτρο βαζεις μονο τον ανθρακα....... Στην εξοδο του φιλτρου βαζεις μια συστολη και βγαζεις σωληνακι 1/4 ή 1/8 της ιντσας......Στην ακρη της σωληνας ενα βανακι...... Οταν θες να αλλαξεις νερο παιρνεις το σωληνακι και απλα γεμιζεις το ενυδρειο...... Σου προτεινω μικρη παροχη ωστε το ενυδρειο να γεμιζει σιγα και να μην ριχνει αποτομα τη θερμοκρασια.....
|
||||
|
||||
![]()
jstiva όπως είπε και ο george η προσθήκη αντιχλωρίου γίνεται μέσα στο ενυδρείο και είναι safe.
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι ακόμη να ρωτήσω...Το θέμα "καπάκι"...
Οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 140 μήκος 30 πλάτος και 45 ύψος Αν βάλω γυάλινο καπάκι δεν θα είναι λίγο βαρύ και επικίνδυνο να σπάσει όταν πρέπει να βγει; Βρίσκετε καλή ιδέα να γίνει από Plexiglass μόνο το καπάκι? Τί κάνατε εσείς? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να κάνεις το καπάκι δυο κομμάτια συρόμενο και έτσι δεν θα χρειάζεται να βγει!
|
||||
|
||||
![]()
μακρια απο τα επαλληλα συρομενα καπακια...... Ποτε δεν θα εχεις το ανοιγμα που θελεις ειδικα αν υπολογισεις και τις λαμπες δεν μενει καθαρος χωρος για δουλεια......Οι διαστασεις που λες ειναι οτι πρεπει για ενα κομματι κοντρα πλακαζ θαλασσης με τις λαμπες βιδωτες πανω του.... Οταν το ανοιγεις θα εχεις απλετο χωρο για να κανεις τις δουλειες σου......
|
||||
|
||||
![]()
αλλαγή νερού:
Με σκουπα βυθού αδειάζω 3 15λιτρους κουβάδες νερό και ποτίζω γλάστρες και ζαρτινιέρες. Εχω υπολογίσει και ζωγραφίσει ογκομετρική κλιμακα ανα 5 λίτρα σε ένα δοχειο 50 λίτρων. Από την βρύση του νιπτήρα ρυθμίζω ζεστο- κρυο για να μην πέσει η θερμοκρασία. Με μακρύ λάστιχο γεμίζω το δοχείο διπλα στο ενυδρείο μέχρι τα 45 λιτρα της αλλαγής μου. Προσθέτω αντιχλώριο στο δοχείο. Περιμένω 5 λεπτά. Με μια αντλια 600lt/h και λάστιχο πάλι πίσω στο ενυδρείο με τροπο να μην γινεται μεγάλη ανατάραξη. Για το ενυδρείο που σκέφτεσαι με προβληματίζει το πλάτος του....30εκ είναι πολυ λίγο κατα την γνώμη μου. Για καπάκι το δικό μου με πλέξιγκλας μαυρο ειναι ικανοποιητικό αλλά δεν είμαι και καλύτερος μαστορας οπότε έχω κάποιες αστοχιες κατασκευαστικές. αλλά κοιτα κι εδω αν δεν έχεις δει ήδη
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τζαμια μπορουν να ειναι σε 2 η 3 κομματια επικαθημενα κι οχι συρομενα.Και μαυρο πλεξι ειναι καλη επιλογη.Για αλλαγες αν δεν εχεις ιδιαιτερα ευαισθητα ψαρια ειναι πανευκολο.Απλα.επειδη το δυσκολο για μενα ειναι να γραφω αν θελεις παρε με τηλ. να σου εξηγησω τον τροπο.Εχεις p.m.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Ανοιγμα" του ενυδρείου | petran | Γλυκό νερό - Γενικά | 33 | 18-07-06 12:05 |
Στρώσιμο καινούριου ενυδρείου με "μπολιασμα" απο ήδη στρωμένο | klime | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 24-06-06 11:44 |
Βάση ενυδρείου "Carrefour" | afrodite | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 19-04-06 00:48 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |