|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες φιλε μου στην παρεα μας.....
οπως ισως ηδη θα γνωριζεις,το αλατακι κανει καλο στα γκαπις.. μην αναρωτιεσαι και πολυ..εκεινο το 25 νιτρικα..καπως μου εκατσε..... περισσοτερες και αν ειναι εφικτο συχνοτερες αλλαγες νερου παντα με αντιχλωριο,θερμοκρασια στους 24-25(για να μπορεις να αυξησεις λιγο παραπανω αν χρειαστει για καμμια αρρωστεια..)μ;αζι με μια κουταλιτσα αλατακι ενυδρειακης χρησης για γλυκο νερο...το αλατι δεν θα πειραξει τα μικρα.. τωρα αυτα που εχασες ισως και να οφειλεται στην προσαρμογη που τα εκανες...αυτο με την σακουλα πως ειπες οτι το εκανες...????? |
|
|||
|
|||
![]()
Τα νιτρικά είναι 25 γιατί το Σάββατο είναι μέρα για αλλαγή νερού . Να τις κάνω ποιο συχνά λες τις αλλαγές ; Δεν ήξερα ότι με το 25 έχουν πρόβλημα !
![]() Την προσαρμογή την έκανα ως εξής : έβαλα τις σακούλες με ανοιχτό το πάνω μέρος στο ενυδρείο , μετά από ~30 λεπτά πρόσθεσα μισό ποτήρι νερό στις σακούλες από το ενυδρείο και μετά ανά ~20 λεπτά πρόσθετα άλλο ένα μισό ποτηράκι νερό απ το ενυδρείο στις σακούλες μέχρι που σχεδόν γέμισαν . Τότε έβαλα τα ψάρια με τη βοήθεια απόχης στο ενυδρείο και πέταξα το νερό από τις σακούλες . Δεν τα τάισα την πρώτη μέρα και απενεργοποίησα τελείως το φωτισμό ... Έκανα κάτι που δεν έπρεπε ; Θα ρυθμίσω τη θερμοκρασία στους 25οC λοιπόν , και θα προσθέσω και αλατάκι . Αλήθεια 1 κουταλιά του γλυκού ή της σούπας ; Μην τα κάνω παστά ![]() ![]() Thanks για την γρήγορη απάντηση . ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τον.
Πρώτα απ'όλα θα πρέπει να βελτιώσεις την ρουτίνα αλλαγών νερού και να κάνεις από 30% την εβδομάδα. Κατά δεύτερον, οι απώλειες σε αγορασμένα γκαπάκια δεν είναι κάτι το σπάνιο, απλά θα περιμένεις κάποια γέννα για να δεις άσπρη μέρα ή μπορείς να συνενοηθείς με κάποια από τα παιδιά του συλλόγου (αν είσαι αππό Αθήνα) που έχουν guppies για να σου δώσουν κάποια από τις δικές τους γέννες. Θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ πιό ανθεκτικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς η Αθήνα πέφτει κομματάκι μακριά και δε νομίζω να ταξιδέψουν τα ψαράκια με τρένο / λεωφορείο
![]() Μου έτυχε ξανά να χάσω ψάρι την επόμενη που το αγόρασα αλλά ποτέ 4 μαζί ... άρα όντως μπορεί να φταίει η "παρτίδα" . Το καλό είναι ότι τρόμαξα να τα βρω κι όλας ... Στα "πολλά" πετσοπς που έχουμε έχουν γεμίσει τα ενυδρεία με κάτι χρυσόψαρα , παπαγαλόψαρα άντε και κανένα γκουραμάκι ... έλεος . Ένας μάλιστα που είχε ποικιλία μου πρότεινε , άκουσον άκουσον , να μου δώσει neon tetra "που είναι μικρά , και ταιριάζουν με τα guppies"( επέμενε κι όλας ![]() ![]() Μακάρι να είναι καλά τα 4 που έμειναν μπας και δω και καμιά γέννα ![]() edit : Klaz το λινκ για καλό μου το έδωσες ; ![]() ![]() edit2 : ωχ , είδα και άλλες παρουσιάσεις ... αυτό ήταν ... λέω να δώσω το ενυδρείο σε καμιά ψαροταβέρνα να βάλει πέστροφες ... νομίζω ότι είμαι τουλάχιστον 3-4 εποχές πίσω... Εσείς στο 2006 και εγώ στο μεσαίωνα :eek: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BTG : 21-12-06 στις 22:24 |
|
||||
|
||||
![]()
Sorry για το άσχετο αλλά από που είσαι ?
Βάλτο στο προφίλ σου μπας και βρεθεί κάποιος κοντά σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Kardistan , aka "Καρδίτσα"
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok then.....APOSTOLIIIIIIII σε ζητάει ο πατριώτης σου χε,χε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου μην απογοητευεσαι τοσο ευκολα.Στην αρχη ειχαμε ολοι μας απωλειες και ποιο πολλες απο οτι εχεις εσυ τωρα.Το χομπι θελει υπομονη.
Καλη συνεχεια. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο; | memy | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 29-09-06 10:00 |
Νέο Ενυδρείο | Aqua_Manos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 03-03-06 23:17 |
Νέο ενυδρείο | nickall13 | Malawi | 5 | 22-10-05 21:34 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |
Νέο ενυδρείο | n1sarris | Γλυκό νερό - Γενικά | 40 | 20-01-03 14:17 |