|
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το κόστος συντηρησης που αναφέρει ο Μάνος είναι επίσης λάθος. Λάθος γιατί μιλάμε για ένα ενυδρείο κορυφαίων προδιαγραφών που ένα σημαντικό μέρος του κόστους μπορεί να το μειώσει με την χρήση Cr. Σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι ΔΕΗ και κυρίως το καλοκαίρι όπου εκτός από το κόστος φωτισμού υπάρχει και το κόστος ψύξης όπου η χρήση ανεμιστήρων ώς κύριας επιλογής δεν είναι αποδεκτή λόγω της τεράστιας εξάτμισης. Και ειδικά σε όσους πάνε σε ΜΗ η έννοια καλοκαίρι είναι φλου αφού το ψυκτικό θα χρειάζεται από Μάη έως και Οκτώβρη τουλάχιστο. |
|
||||
|
||||
![]()
μα αν ο μανος οπως ειπε χτυπαει 150 το μηνα, και εχοντας υπ'οψη οτι ΕΙΝΑΙ κορυφαιων προδιαγραφων,
και ξαναεχοντας υπ'οψη οτι δεν εβαλε μεσα το ρευμα, που το βλεπεις το υπερβολικο του πραγματος? αλλα και ετσι αν το θες, 150? ειναι λιγα οεο? αλλα και απο τη στιγμη που το γυρισα σε fish only, εχω μια πτωση στο λογαριασμο της δεη, της ταξης των 50-60 εβροπουλακιων μηνιαια. οπως και να εχει πιστευω οτι τα 150 ειναι η εκκινηση! και παντα μιλωντας για ενυδρεια τυπου...μανου! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Στα 150 Ευρά του Μάνου είναι και τα ζουμιά που ρίχνει στο ενυδρείο του.
Με την χρήση ενός C.R. που λέει ο Νίκος θα γίνει μεγάλη οικονομία.
|
||||
|
||||
![]()
κι ετσι ακομη,
αφαιρουμε τα ζουμια αλλα προσθετουμε ρευμα, μηντια, πεχα κοντρολερ, διοξειδια κλπ. μαυρη τρυπα ...αφηστε... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιά να υπολογίσετε το κόστος της ΔΕΗ στο ενυδρείο σας.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραίο και χρήσιμο Δημήτρη.
![]() Βέβαια η κατανάλωση μπορεί να διαφέρει στο τέλος γιατί οι εξυπνάκηδες της ΔΕΗ έχουν κλιμακωτή χρέωση. ![]() Αλλά είναι ένα σωστό εργαλείο για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Μπράβο. Δεν θα ήταν καλύτερο να το ανέβαζες σαν υπόμνημα στον Εξοπλισμό (ή όπου πρέπει για να φάινεται?) και εκεί να έκανες και τις οποιαδήποτε αναβαθμίσεις? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο ποιητης προεβλεψε και κατω κατω εχει βαλει την σημειωση...
<<Γιά το κόστος της KWh δείτε τον λογαριασμό σας και πάρτε την πιό ακριβή χρέωση.>> ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ χρήσιμο το αρχείο για τους υπολογισμούς. Είχα φτιάξει πριν από λίγο καιρό και εγώ ένα παρόμοιο για δικιά μου χρήση, στο ανάλατο ενυδρείο μου, χωρίς βέβαια χρώματα και άλλα τέτοια. Επειδή το είχα ψάξει τότε λιγάκι μπορώ να σου πω οτι έχεις κάνει ένα λάθος στους υπολογισμούς. Συγκεκριμένα μετά από επικοινωνία μου με την Juwel που έχει φτιάξει το ενυδρείο μου με ενημέρωσαν οτι:
Παράθεση:
Στο δικό μου ταπεινό γλυκό ενυδρείο η κατανάλωση περιορίζεται στα 1,9 KW/ημέρα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πες και το γιατι ομως...
2 ρολογια δεη ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σωστός ο γαύρος.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα,
δεν καταλαβαινω τι ειναι τα δυο ρολογια ΔΕΗ... |
|
||||
|
||||
![]()
Εντελει το πιο πολυ ρευμα το καινε οι κυκλοφορητες και οι αντλιες γιατι δουλευουν συνεχεια.Μια μαξι τζετ 1200 θελει 312βατ την ημερα.Ποσες εχουμε μεσα?Εγω εχω 3 και δυο κινεζικες ρισαν που καινε 600 βατ την ημερα + την αντλια του σκιμερ. 2136 βατ την ημερα μονο οι κυκλοφορητες χωρις αντλια,χωρις φωτα,χωρις θερμοστατες κτλ.
Γι αυτο μια ειναι η λυση νανοστριμ.
|
|||
|
|||
![]()
Σίγουρα δεν έχει δυο ρολόγια στο ίδιο σπίτι. ¶ρα έχει δυο σπίτια με σωστή κατανομή του ρεύματος, άρα οικονομία!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμός reef και γλυκού νερού ενυδρείου | leonm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 24-07-06 16:16 |
Ο Κότσος μου αρρώστησε | nickall13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 16-03-06 00:59 |
Επιλογή + κόστος ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 15-12-05 15:02 |
.. Reef .. | χοχλακας φωτης | Reef | 18 | 17-02-05 14:01 |
Reef | ANEMOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 25-04-04 19:55 |