|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλά ο ζωντανός βράχος δεν κάνει τπτ? Τα φίλτρα σου? έχεις αρκετά. Ελπίζω να είχες αλλάξει την συνδεσμολογία όπως σου είχα προτείνει. Κάθε φίλτρο θα πρέπει να δουλέυει μόνο του. Siporax έχεις μέσα?
|
|||
|
|||
![]()
Τώρα γίνονται οι αλλαγές παιδιά έχεται δίκιο δεν δουλεύουν έν σειρά τα φίλτρα!!!
Ίσως να χρειάζωμαι και περισσότερο βιολογικό, απο τα 7 λίτρα του 2229!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Παράλληλα με τον ζωντανό σου βράχο και με το 2229 ίσως να έβαζες και ένα φίλτρο άμμου Bypass στο 2229 με έλεγχο ροής.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν νομιζω πως φταιει η ποσοτητα των βιολογικων υλικων ...σε 350 λιτρα ενα 2217 γεματο σιποραξ ή αλλο εφαμιλλο βιολογικο υλικο (και μονο αυτο) θα ηταν επαρκες αρκει το ενυδρειο να ειχε στρωσει ...
Οσο δουλευουμε με εξωτερικα κανιστρα στο θαλασσινο ,εγω προτεινω το εξης set up : -ενα βιολογικο μονο με μακαρονι σιποραξ .Τιποτε αλλο.Αλλωστε στο θαλασσινο ενυδρειο δεν εχουμε φυλα απο φυτα που να βουλωνουν ευκολα το φιλτρο μας. -ενα μηχανικο/χημικο που θα περιεχει μονο ενα σφουγγαρι και υαλοβαμβακα (+τα χημικα μας υλικα φυσικα).Αυτο θα το καθαριζουμε συχνα με μαξιμουμ καθε μηνα ...τοτε αλλωστε θα το ανοιγουμε για να ανανεωσουμε και τα χημικα μας υλικα. Φυσικα ,τα παραπανω φιλτρα ΔΕΝ πρεπει να δουλευουν σε σειρα ...αν θελουμε να προστατεψουμε λιγο το βιολογικο μας κανιστρο ωστε να μην ''μπουκωσει'' , μπορουμε να κατευθυνουμε την εξοδο νερου του χημικου/μηχανικου φιλτρου πανω στο strainer του βιολογικου . Ετσι ωστε να μην μπαινουν στο βιολογικο μας φιλτρο μεγαλα κομματια τροφης ή περιττωματων. Να πω οτι στο δικο μου fish only (240 λιτρα) εχω 3 λιτρα σιποραξ σε ενα ερμο Serafil 900 που δουλευει μαλιστα σε μεγαλο υψος (ζητημα να βγαζει 300-400 λιτρα/ω) . Με την διαταξη που περιγραφω παραπανω , δεν το εχω ανοιξει για καθαρισμα ποτε τους τελευταιους 8 μηνες.Δεν εχει σταματησει να δουλευει ουτε λεπτο! Φυσικα , αμμωνια δεν εχω μετρησει ποτε στο ενυδρειο μου . Βοηθαει βεβαια το αποτελεσματικο skimming που εχω και ισως εκει να πρεπει να επικεντρωθεις φιλε mad.Στην αγορα δηλαδη ενος καλου σκιμερ. Και οπως ειπαμε , να αφησεις το ενυδρειο σου να ''στρωσει'' ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς φίλε μου skimmer εσωτερικό μεγάλο δεν υπάρχει, εξωτερικό δεν παίρνει, αυτό είναι όντως πρόβλημα!!!
Απο ότι λές το βιολογικό μου 2229 WET-DRY πρέπει να είναι αρκετό!!!! απλά σε σειρά που τα έχω δεν δουλεύουν, πρέπει να τα χωρίσω. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , πιστευω οτι το 2229 θα ειναι αρκετο .Απλα να το προστατευεις με το αναλογο pre-filter της Eheim , το οποιο και να καθαριζεις τακτικα.... δωσε χρονο στο ενυδρειο σου να στρωσει και μετα ενα ψαρι τη φορα ...το πρωτο να ειναι μικρο και ανθεκτικο .
Αν ακολουθησεις συγκρατημενη τακτικη ιχθυοφορτισης , το βιολογικο σου φιλτρο σου θα προσαρμοζεται στο νεο βιολογικο φορτιο σταδιακα και χωρις προβληματα. Τωρα που το ενυδρειο σου ειναι αδειο απο ψαρια και στο στρωσιμο , βαλε οσο πιο πολυ live rock μπορεις , κανονισε την κυκλοφορια σου ετσι ωστε και ο βραχος να λειτουργει σαν επικουρικο βιολογικο φιλτρο και φροντισε το οποιο σκιμερ εχεις να δουλευει τουλαχιστον στο full capacity του. Ετσι , συντομα το ενυδρειο σου θα ειναι ετοιμο να δεχθει νεους κατοικους ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις τελείωσα τά φίλτρα, από τις 11 το πρωί, τώρα έχουμε, ένα 2217 μηχανικό χημικό, ένα 2217 βιολογικό με substrat, και ένα 2229 WET-DRY βιολογικό με substrat pro.
Αύριο έχουμε UV , και την πλάτη με μιά ιδιοκατασκευή σε μπλε χρώμα. |
|
|||
|
|||
![]()
Ψάρια καθόλου, μόνο την sinularia, τα μανιταράκια, και 2 γαρίδες καθαριστές!!
Μου είπαν οτι το φίλτρο άμμου είναι λίγο μπελαλίδικο, θέλει συχνά ρύθμιση, και προσοχή μην κατέβη η σταθμη κτλ. προτιμώ να βάλω το άλλο 2217 που έχω στο πατάρι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί χρυσόψαρων* | newfish | Χρυσόψαρα | 1 | 15-08-03 19:54 |