#6
|
||||
|
||||
![]()
Ο κατστηματάρχης ορθά σου είπε να μην βγάλεις ΤΩΡΑ τον άνθρακα και δεν είναι ακριβός για λόγους μετάβασης αλλά για τον εξής λόγο:
Η ιδιότητα του άνθρακα στα φίτρα μας είναι να απομακρινει τυχών φάρμακα που έχουμε χρησημοποιήσει ή να αφαιρέσουμε χρωματισμούς ή οσμές απο το νερό στην περίπτωση που έχουμε. Με τον καιρό όμως ο άνθρακας χάνει αυτή του την ιδιότητα και μετατρέπεται σιγά σιγά σε απλό σφουγγάρι με αποτέλεσμα να γινεται βιολογικό φίλτρο μια και κατοικίται απο αποικίες βακτηρηδίων. (όπως έιναι εσένα τώρα μετά απο τόσο καιρό). Έτσι λοιπόν προσθέτεις το μακαρόνι και αφήνεις το σφουγγάρι μέσα για ΄κάποιο διάστημα ώστε να προλάβουν τα βακτηρίδια να εγκατασταθούν στο μακαρόνι πριν εσύ βγάλεις τον άνθρακα.... αλλιως δεν τίθεται θέμα βιολογικού φίλτρου μια και αν βγάλεις τώρα τον άνθρακα μαζί του θα βγάλεις και ό,τι χρήσημο βακτηρίδιο υπάρχει πάνω του .. ¶ν αργότερα τα οικονομικά σου σου επιτρέπουν την αγορά εξωτερικού φίλτρου μόνο καλό μπορείς να κάνεις το να το αγοράσεις .. ![]()
__________________
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος,απειρος και μαλλον ασχετος με αποριες... | xripas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 19-10-06 17:21 |
Ενημέρωση για νέα μηνύματα και απαντήσεις | pani | Greek Aquarist's Boards | 36 | 13-07-05 12:54 |
πιθανή αναγνώριση και ίσως γεννητούρια?(άσχετος) | Maax | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 12-07-04 16:24 |
νέος στο χόμπι ψάχνει για συμβουλές | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 04-06-04 00:05 |