|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο 10 μερες με το excel η BBA εχει γινει ασπρη.
Σταματαμε να ριχνουμε ή συνεχιζουμε κι αλλο? Και αν ναι, ποσο ακομα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δόση που έβαζα ήταν λίγο πάνω απ τη διπλή συνιστώμενη, κάθε μέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
φανταζομαι τις ανουμπιες του τακη...zz top...
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προκειται για ενυδρειο φιλου, που εβαλε υποστρωμα, αλλα οχι αρκετα φυτα, και βρηκε η αλγη φαι και αναπτυχθηκε μια χαρα....
Το ζητουμενο ειναι αν θα πρεπει να σταματησει να ριχνει ή θα χρειαστει να συνεχισει.... |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά Τάκη αν έχει γίνει άσπρη με λίγη βοήθεια (μηχανική) πλέον αφαιρείται με ευκολία, όμως το θέμα είναι να έχουν μπει φυτά π.χ. γρήγορης ανάπτυξης και να μην ξαναβρεί φαί η άλγη διότι θα ξαναβγεί πολύ σύντομα.
Αν συνεχίσει να ρίχνει είναι πιθανόν να εξαφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (ημερών) και μόνη της. Εγώ πάντος στην δική μου περίπτωση την αφαίρεσα μηχανικά και τα ψύγματα που είχαν μείνει εξαφανίστηκαν μάλλον από τα SAE.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια εχω κανει ενα κυκλο θεραπειας με το protalon και τα πραγματα εχουν βελτιωθει αισθητα, χωρις ομως να εχει λυθει το προβλημα,(γυρω στο 30% βελτιωση) σκεφτομαι λοιπον να επαναλαβω τη θεραπεια και παλι.. Εβαλα επισης χρονοδιακοπτη (για σταθερο αναμα και σβησιμο)και δουλευω μονο τις 2 λαμπες απο τις 4 ενυδρειου, με συνολο φωτισμου 72 watt συν 2 ανακλαστηρες και 12 ωρες. Jwuel 450 vision θυμιζω.
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά μετά από 10 ημέρες χρήση του excel, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Η bba έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ παράλληλα ο υαλοβάμβακας θέλει αντικατάσταση κάθε 2-3 μέρες, γιατί γεμίζει από νεκρή άλγη.
Νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Τα φυτά, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, είναι μια χαρά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη για πουλημα!!!! | Pritanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-05 11:42 |
Phosphates (PO4)- Αλγη | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-03 22:37 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Algae eaters | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:59 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |