|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Γιάννη...η διαδικασία που περιγράφεις μπορεί να είναι μονόδρομος για συγκεκριμένους τύπους ενυδρείων (με δίσκους για παράδειγμα) αλλά σε ένα μετρίου μεγέθους κοινωνικό ενυδρείο με εύκολα φυτά ή σε ένα ενυδρείο με κιχλίδες Μαλάουι δε νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο αυτή η προετοιμασία αν οι παράμετροι του νερού της βρύσης πλησιάζουν αυτές του ενυδρείου.
Προσθέτοντας νερό από τη βρύση (με ΡΗ 8,2) στο κοινωνικό μου ενυδρείο στο οποίο το ΡΗ ελέγχεται με κοντρόλερ και διοξείδιο από φιάλη σταθερά στο 7,2 ... στην διάρκεια αλλά και λίγο μετά την αλλαγή νερού της τάξεως του 30% το ΡΗ δεν έχει πάει ποτέ πάνω από 7,3. Στο άλλο μου ενυδρείο με κιχλίδες Μαλάουι....εκεί οι τιμές το νερού της βρύσης ΡΗ 8,2 GH22 KH 12 είναι ιδανικές. |
|
|||
|
|||
![]()
Σωστός .....απλα είπα το απολυτα σωστο.....τωρα η πράξη διαφέρει αναλόγως ......
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σε πετσοπ μου ειπαν δεν χρειαζεται αντιχλωριο!! 10 μερες εχω ενυδρειο δεν ξερω κ πολλα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην τους ακούς τι λένε
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά στα πετ σοπ λένε οτι τα χρυσόψαρα ταιριάζουν και με μονομάχο και με τροπικά ψάρια αυτό δεν σημαίνει οτι ταιριάζουν ή οτι σε κάποιου το ενυδρείο μπορεί και να ζουν!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η αλήθεια είναι οτι παλιότερα που στο νερό της βρύσης βάζανε μόνο χλώριο αν το άφηνες για ένα 24ωρο σε ένα βαρέλι τότε το χλώριο εξατμιζόταν οπότε και το αντιχλώριο πράγματι δεν ήταν απαραίτητο. Αυτό το έκανε φίλος μου χομπίστας με επιτυχία για πολλά χρόνια. Το πρόβλημα σε αυτήν την διαδικασία ήταν οτι τα πρώτα σπίτια έπαιρναν νερό με πάρα πολύ χλώριο και τα τελευταία σχεδόν χωρίς χλώριο. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως στο νερό προσθέτουν χλωραμίνες που δεν εξατμίζονται ώστε σε όλους τους καταναλωτές να φτάνει σωστά χλωριωμένο νερό. Οπότε και αυτό που είπε ο πετσοπάς δεν ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και όφειλε να το γνωρίζει. Το χλώριο θα κάνει κακό και στα ψάρια αλλά και στο βιολογικό φίλτρο αφού για αυτόν τον λόγο το εισάγουν στο νερό που πίνουμε. Επιπλέον οι περισσότεροι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κρατάμε κουβάδες με νερό στο σπίτι μας και ούτε και αξίζει να κάνουμε αυτήν την διαδικασία και να πάρουμε το ρίσκο.
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ το εχω στρωμενο το ενυδρειο[15ημ] με 4 κατοικους,[σημερα τα εβαλα].αν βαλω τωρα την αναλογια που πρεπει θα υπαρξει προβλημα???
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |
Αντιχλώριο - προσθήκη κατά την αλλαγή νερού; | Strahos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 21-02-06 17:59 |
Sea-gavros !!! | γαυρος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 145 | 26-02-05 01:54 |
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΦΥΤΩΝ | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 24-01-03 12:01 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 03:52 |