|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ολλανδικού = πυκνοφυτεμένο (ζούγκλα) και υψηλών απαιτήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βιοτοπικό = Ενυδρείο που η σύνθεση του αποτελείται από τέτοια στοιχεία ώστε να αποτελεί τμήμα κάποιας συγκεκριμένης περιοχής. Δηλαδή χρησιμοποιείς ψάρια, φυτά (αν υπάρχουν) πέτρες κλπ όπως και στο φυσικό κομμάτι της περιοχής που θέλεις να προσομοιώσεις. Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Σημείωση: Τα γρασίδια θέλουν ψιλόκοκκο-ουδέτερο χαλίκι και τα φυτά γενικότερα προτιμούν "μαλακό" νερό... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Echinodorus tenellus Light requirements: medium-very high απο δική μου εμπειρία, μάλλον είμαστε στο "high"... (τουλάχιστον 0,5W/lt) Επίσης: http://www.aquabase.org/plant/view.php3?id=54 (για τους Γαλλόφωνους) http://www.acqua-dolce.it/echinodorus-tenellus.php (για τους Ιταλόφωνους)
|
||||
|
||||
![]()
echinodorus tenellus
αυτο μου αρεσει καπως αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα το βρω. αν ξεκινησω με java moss που φανταζομαι ειναι πιο γνωστη. τι λετε? θα καταφερω να δημιουργησω ενα βυθο με γρασσιδι? θα βαλω και καποιες μικρες πετρες για ντεκορ, οπως και καποια αλλα απλα και ευκολα σαν την ανουμπια. ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το βρείς... Η Java Moss, ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν γίνεται χαλί... για να γίνει, θέλει πολλή συντήρηση... Απο επικοινωνία μου με τον "Μαύρος" από Ουζουμπούρου, μου είπε οτι ΠΡΩΤΑ "έστρωσε" echinodorus tenellus, και μετά "έπιασε" απο πάνω η Java Moss...
|
||||
|
||||
![]()
Το Echinodorus tenellus όπως λένε τα παιδιά δεν το θεωρώ και εγώ δύσκολο γιατί το είχα ως αρχάριος και γέμισε το ενυδρείο. Πρέπει να πω όμως ότι είχα αρκετό co2. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι θα σου κάνει για αυτό που θέλεις.
Το ενυδρείο είναι σχετικά μικρό και πρέπει να βρεις κατά την γνώμη μου ένα 'μικρό' φυτό για να δείξει. Κοίτα στον κατάλογο της Tropica και εδώ και βρες πιο φυτό είναι κατάλληλο, υπολογίζοντας από την εμφάνιση-μέγεθος μέχρι τις απαιτήσεις που μπορείς να του προσφέρεις. Αν και δεν συμπαθώ την java moss μπορεί να δουλέψει στο τύπο του ενυδρείου που λες. Μπορείς να την δέσεις με πετονιά πάνω σε 'πλατιές' πέτρες και να κάνεις χαλί. Υ.Γ. Τα ενυδρεία του Amano είναι δημοφιλή για το στήσιμο και όλη την ιδέα της σύνθεσης-απόδοσης και όχι για το αν μπορεί να τα κρατήσει. ....αλλά αν δεν μπορεί αυτός ποιος να μπορεί . . ; . ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος στο αλμυρο νερο & προβληματα | kamberman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 79 | 21-12-10 01:45 |
Συμβουλες διαμορφωσης του νεου μου ενυδρειου. | mikenuke | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 60 | 16-03-07 00:49 |
παρουσιαση νεου ενυδριου 500λιτρων | Giwrgos23 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 27-10-06 09:31 |
φυτεμενο ενυδρειο; | Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-02-06 20:02 |