Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-11-06, 12:03
Το avatar του χρήστη Liolios
Liolios Ο χρήστης Liolios δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: N. Hρακλειο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GODLIGHT
1 θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω καποιο φυτο που να ειναι σαν γκαζον, και καποια αλλα που να μην θελουν πολλες απαιτησεις για αρχη.
Εύκολα φυτά - που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φωτισμό, λιπάσματα και διοξείδιο - υπάρχουν πολλά. Για γρασίδι μάλλον θα πρέπει να καταλήξεις σε κανά echinodorus tenellus ή echinodorus quadricostatus.

Παράθεση:
2 τι ακριβως ειναι τα τυπου amano, ολλανδικου, βιοτοπου?
Για το τύπου Amano σου απάντησε εκτένεστατα ο george
Ολλανδικού = πυκνοφυτεμένο (ζούγκλα) και υψηλών απαιτήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Βιοτοπικό = Ενυδρείο που η σύνθεση του αποτελείται από τέτοια στοιχεία ώστε να αποτελεί τμήμα κάποιας συγκεκριμένης περιοχής. Δηλαδή χρησιμοποιείς ψάρια, φυτά (αν υπάρχουν) πέτρες κλπ όπως και στο φυσικό κομμάτι της περιοχής που θέλεις να προσομοιώσεις.

Παράθεση:
3 υπαρχουν info και καποια sites?
http://www.greekaquarist.com/vb/show...ewpost&t=11569

Παράθεση:
4 αυτο που μου αρεσε οταν το ειδα ειναι τα amano αν καταλαβα καλα. ειναι ευκολο?
Δεν θα το έλεγα. Απαιτεί να έχεις αρκετή εμπειρία, όχι μόνο με ενυδρεία αλλά και με υδρόβια φυτά.

www.aquarist.gr/forum: το νέο φόρουμ του Π.Σ.Φ.Ε

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-06, 12:38
Το avatar του χρήστη Apostolis
Apostolis Ο χρήστης Apostolis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Γέρακας Αττικής - Καρδίτσα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Apostolis Send a message via Skype™ to Apostolis
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Liolios
Για γρασίδι μάλλον θα πρέπει να καταλήξεις σε κανά echinodorus tenellus ή echinodorus quadricostatus.
Α ρε λιόλιο... απο το πληκτρολόγιο μου το πήρες... Βέβαια για γρασιδάκι χρειάζεται ΠΟΛΥ φώς και CO2...

Παράθεση:
Δεν θα το έλεγα. Απαιτεί να έχεις αρκετή εμπειρία, όχι μόνο με ενυδρεία αλλά και με υδρόβια φυτά.
...εκτός και αν κάνει μια "σύνθεση" με Corymbosa και echinodorus tenellus και μερικά βραχάκια...

Σημείωση: Τα γρασίδια θέλουν ψιλόκοκκο-ουδέτερο χαλίκι και τα φυτά γενικότερα προτιμούν "μαλακό" νερό...
Παλιά 15-11-06, 12:48
Το avatar του χρήστη Liolios
Liolios Ο χρήστης Liolios δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: N. Hρακλειο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Apostolis
Α ρε λιόλιο... απο το πληκτρολόγιο μου το πήρες... Βέβαια για γρασιδάκι χρειάζεται ΠΟΛΥ φώς και CO2...
Μα για αυτό προτείνω τα echinodorus spp., επειδή είναι σαφώς λιγότερο απαιτητικά και σε φως και σε όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά το διοξείδιο δε θα τους έκανε κακό, αντιθέτως!

www.aquarist.gr/forum: το νέο φόρουμ του Π.Σ.Φ.Ε

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-06, 14:05
Γηραιοί του GAB

Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Apostolis Send a message via Skype™ to Apostolis
Προεπιλογή

Παράθεση:
Μα για αυτό προτείνω τα echinodorus spp., επειδή είναι σαφώς λιγότερο απαιτητικά και σε φως και σε όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά το διοξείδιο δε θα τους έκανε κακό, αντιθέτως!
Χεχε... ξέρεις οτι συνύθως "υπερβάλλω" με το φώς... πάντως στο site της tropica αναφέρει

Echinodorus tenellus
Light requirements: medium-very high

απο δική μου εμπειρία, μάλλον είμαστε στο "high"... (τουλάχιστον 0,5W/lt)

Επίσης:
http://www.aquabase.org/plant/view.php3?id=54 (για τους Γαλλόφωνους)
http://www.acqua-dolce.it/echinodorus-tenellus.php (για τους Ιταλόφωνους)
Παλιά 16-11-06, 12:04
Το avatar του χρήστη GODLIGHT
GODLIGHT Ο χρήστης GODLIGHT δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χαλκιδα (crazy waters)
Προεπιλογή

echinodorus tenellus
αυτο μου αρεσει καπως αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα το βρω. αν ξεκινησω με java moss που φανταζομαι ειναι πιο γνωστη. τι λετε? θα καταφερω να δημιουργησω ενα βυθο με γρασσιδι? θα βαλω και καποιες μικρες πετρες για ντεκορ, οπως και καποια αλλα απλα και ευκολα σαν την ανουμπια.
ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-06, 12:22
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το βρείς... Η Java Moss, ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν γίνεται χαλί... για να γίνει, θέλει πολλή συντήρηση... Απο επικοινωνία μου με τον "Μαύρος" από Ουζουμπούρου, μου είπε οτι ΠΡΩΤΑ "έστρωσε" echinodorus tenellus, και μετά "έπιασε" απο πάνω η Java Moss...
Παλιά 16-11-06, 21:21
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Το Echinodorus tenellus όπως λένε τα παιδιά δεν το θεωρώ και εγώ δύσκολο γιατί το είχα ως αρχάριος και γέμισε το ενυδρείο. Πρέπει να πω όμως ότι είχα αρκετό co2. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι θα σου κάνει για αυτό που θέλεις.

Το ενυδρείο είναι σχετικά μικρό και πρέπει να βρεις κατά την γνώμη μου ένα 'μικρό' φυτό για να δείξει.
Κοίτα στον κατάλογο της Tropica και εδώ και βρες πιο φυτό είναι κατάλληλο, υπολογίζοντας από την εμφάνιση-μέγεθος μέχρι τις απαιτήσεις που μπορείς να του προσφέρεις.

Αν και δεν συμπαθώ την java moss μπορεί να δουλέψει στο τύπο του ενυδρείου που λες. Μπορείς να την δέσεις με πετονιά πάνω σε 'πλατιές' πέτρες και να κάνεις χαλί.

Υ.Γ. Τα ενυδρεία του Amano είναι δημοφιλή για το στήσιμο και όλη την ιδέα της σύνθεσης-απόδοσης και όχι για το αν μπορεί να τα κρατήσει.
....αλλά αν δεν μπορεί αυτός ποιος να μπορεί . . ; .

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές