|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αμμωνία (ΝΗ4+) τα νιτρώδη (ΝΟ2) ή τα νιτρικά (ΝΟ3) ως πηγή αζώτου. Πολλά φυτά προτιμούν την αμμωνία από τα νιτρικά. Πειράματα έδειξαν ότι η Elodea nuttallii απορρόφησε το 50% της αμμωνίας από ένα ενυδρείο μέσα σε 8 ώρες και ελάχιστα νιτρικά.Όταν η περισσότερη αμμωνία είχε απορροφηθεί (μετά από 16 ώρες) τότε και μόνον τότε άρχισε να απορροφά και νιτρικά. Τα ίδια πειράματα έδειξαν ότι τα φυτά απορροφούν πολύ πιο γρήγορα την αμμωνία από τα νιτρικά. Από 33 φυτά που συμμετείχαν στο πείραμα τα περισσότερα "προτίμησαν" την αμμωνία για πηγή αζώτου και μέσα σε αυτά είναι και το πολύ γνωστό μας κερατόφυλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Νέες μετρήσεις:
NO3: 0-10 (πιο κοντά στο 0) NO2: 0 GH: 4-7 KH: 3 PH: περ. 7 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η egeria που σάπιζε έφυγε μαζί με την αλλαγή νερού που είχα κάνει την Πέμπτη. Μετά από αυτό, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί "ασπραδάκια". Τη θέση της πήρε ένα μπαλάκι cladophora aegagropila, ενώ προστέθηκαν άλλη μία limnophila aquatica και μια vallisneria spiralis ''Tiger''. PS: Στο κατάστημα απ' όπου είχα πάρει την egeria, είδα ότι και αυτές που είχαν μείνει δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά όπως μου είπε ο πωλητής ..."έτσι κάνουν"! Τα υπόλοιπα φυτά που πήρα από εκεί, όπως και τα άλλα πάνε πάντως πολύ καλά ![]()
Juwel Rio 125 ψάρια: 1 black molly (θηλ.), 1 molly (αρσ.) φυτά: 1 ceratophyllum submersum, 1 anubias barteri var. nana, 1 Riccia fluitans, 1 crinum thaianum, 2 limnophilae aquaticae, 2 anubias barteri var. angustifolia („afzelii“), 1 Vallisneria spiralis ''Tiger'', 1 Cladophora aegagropila, και 2 άγνωστα |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις οσμωση??το gh kh ειναι σε επιπεδο που δεν μπορει να ειναι απο νερο βρυσης και με ph 7.NO3 0??οι μετρησεις μου φαινονται περιεργες.κατι δεν γινεται σωστα
|
||||
|
||||
![]()
Απλά οι μετρήσεις είναι από στικ!
|
||||
|
||||
![]()
μαλιστα!!!!μαλλον πρεπει φιλε μου να παρεις γρα τεστ γιατι τα αποτελεσματα σου μπορει να απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα.και παρε και για αμμωνια
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
![]()
Juwel Rio 125 ψάρια: 1 black molly (θηλ.), 1 molly (αρσ.) φυτά: 1 ceratophyllum submersum, 1 anubias barteri var. nana, 1 Riccia fluitans, 1 crinum thaianum, 2 limnophilae aquaticae, 2 anubias barteri var. angustifolia („afzelii“), 1 Vallisneria spiralis ''Tiger'', 1 Cladophora aegagropila, και 2 άγνωστα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιστορίες αστείες και ΦΡΙΚΗΣ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 25-07-07 01:15 |
Τι λέτε να το κάνω το λάθος? Ωπα !! το έκανα | niouch | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 21 | 17-07-05 22:15 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Συλλογή και Διατήρηση ειδών σαν κατοικίδια | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 04:00 |