|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μπαλκόνι είναι δυτικό και η τέντα κατεβασμένη. |
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε ένα ποτήρι νερό απ' το ενυδρείο και άφησε το να κάτσει λίγο. Αν είναι θολούρα από το υπόστρωμα θα καθαρίσει μετά απο λίγο. Αλλιώς είναι άλγη. Αν τώρα είναι το πρώτο (αλήθεια έπλυνες την άμμο πριν τη βάλεις; ) κάνε αλλαγή νερού και προσπάθησε να μειώσεις τη ροή του 404, ίσως είναι υπερβολική για το ενυδρείο σου. Αν είναι άλγη προσπάθησε κατ' αρχήν να την καταπολέμήσεις με συχνές αλλαγές νερού και μείωση της φωτοπεριόδου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos : 03-11-06 στις 10:17 |
|
||||
|
||||
![]()
Σε παρόμοια περίπτωση που μου έχει τύχει ήταν αιωρούμενη άλγη. Βέβαια εκτός απο την θολούρα στο νερό είχε εμφανιστεί και καφέ άλγη στα φυλώματα των φυτών, στο χαλικάκι αλλα και στη ρίζα μοπάνι. Η λύση που έφερε αποτελέσμα ήταν συχνές αλλαγές νερού, συσκότιση για 2 μέρες και μείωση της φωτοπεριόδου. Απο τότε δεν ξαναεμφανίστηκε.
Υ.Σ. Το πρόβλημα εμφανίστηκε σε ενυδρείο που είχε στηθεί 4-5 πρίν απο την εμφάνιση της άλγης. |
|
||||
|
||||
![]()
Είχα και γώ αυτό το πρόβλημα όταν είχα στήσει το πρώτο μου ενυδρείο και τα υλικά του φίλτρου ήταν καινούρια....Οπότε άν έχεις βάλει έξτρα Φίλτρο με καινούρια υλικά αυτό φταίει....Σε λίγες μέρες η θολούρα θα φύγει μόνη της.Από δική μου εμπειρία τουλάχιστον έτσι έγινε....
Καλή συνέχεια!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Τίνια λογικά είναι άλγη αυτό που βλέπω! Πόσες ώρες ανάβεις τα φώτα? Η άλγη αυτή είναι κατα κάποιον τρόπο θα έλεγα φυσιολογική διότι έχουμε φρέσκο υπόστρωμα επομένως περίσια στην παρούσα φάση θρεπτικών στοιχείων! Δεν ρίχνεις και λίγο κερατόφυλο ως φυτό ταχείας ανάπτυξης να τραβήξει λίγο περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το υπόστρωμα?
Παρεπιπτόντως δεν νομίζω να ξεκίνησες να ρίχνεις λιπάσματα!?
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο δεν έχει συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα.
Λογικό, ιδίως αν δεν καθαρίστηκαν καλά τα υλικά. |
|
||||
|
||||
![]()
την περίπτωση να βγάζουν την καφετήλα τα ξύλα την αποκλήσαμε ????
![]() από ότι πρόσεξα έχει αρκετά μοπάνι μέσα !! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πιθανό ICK | malice | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 13-02-06 01:42 |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Σκουλικάκια στο νερό. | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 25-04-03 18:39 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
δίσκοι | newfish | Δίσκοι | 0 | 14-12-02 13:20 |