|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή έχω ακριβώς το ίδιο στην μέση του ενυδρείου μου από το καρτελάκι της tropıca διαβάζω Echinodorus "Rose" (Το e με τόνο στα γαλικά).
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.tropiacuariumbilbao.com/p2853.html
http://www.aquazoo.co.uk/page.cfm/ty...ts/PlantID=107 http://www.echinodorus-online.de/Deu...e_/_rose_.html Το τελευταίο linkείναι στα γερμανικά. Έφτιαξα μια πρόχειρη μετάφραση … H Echinodorus ‘Rosé’ ήταν το πρώτο από τα υβρίδια της Echinodorus, που εσκεμμένα παρήχθη από διασταύρωση. Ο καλλιεργητής HansBarthsen. διασταύρωσε την Echinodorus horizontalis με την κόκκινη μορφή της Echinodorus horemanii. Το φυτό εμπορεύεται από το 1988, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο εξαφανίζεται από την πρόσφορα τον καταστημάτων, επειδή έχουν παραχθεί φυτά με πολύ πιο έντονο κόκκινο χρώμα. Πάντως ένα καλοφροντισμένο φυτό μπορεί και σήμερα να ξεπεράσει σε ομορφιά πολλά από τα νεοκαλλιεργημένα. Στο ενυδρείο μπορεί σχετικά εύκολα να φτάσει τους 50 πόντους ύψος και πλάτος. Το πλάτος τον φύλων μπορεί να φτάσει τους 30 πόντους μακρός και τους 15 φάρδος. Με καλό φωτισμό τα φρέσκα φύλα περνούν το χαρακτηριστικό κόκκινα χρωματισμό που ονόμασε και το φυτό. Αργότερα το χρώμα τους αλλάζει σιγά σιγά σε έναν τόνο του λαδί. Πολλές φορές παρατηρείται στην επιφάνια του φύλου καφεκόκκινοι αυστηρά οροθετημένοι «λεκέδες». Το φυτό είναι πολύ καλό για την χρήση σε ενυδρείο. Για την βέλτιστη ανάπτυξη του, χρειάζεται θρεπτικό υπόστρωμα και κάλο φωτισμό, αλλιώς ξεθωριάσει το κόκκινο χρώμα της. Στο υδροφυτώριο OrientalAquariums, από μια μεταλλαγή δημιουργήθηκε μια πιο έντονα κόκκινη εκδοχή, η οποία εμπορεύεται με την ονομασία Echinodorus ‘Oriental’. Το φυτό αυτό είναι λιγότερο ανθεκτικό από το πρωτογενές. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπερδεύτηκα, το ομολογώ!
![]() Τέλος πάντων, όπως και να το λένε είναι ωραίο κι ας μην έχει pedigree ![]() Όπως είπε και ο Apostolis, το ίδιο φυτό σε διαφορετικά ενυδρεία μεγαλώνει διαφορετικά οπότε άντε βγάλε άκρη... Θεώρησα ότι το δικό μου επειδή το έχω σχεδόν 2 χρόνια έχει πια την κανονική του μορφή, αλλά και αυτό προφανώς δεν είναι απόλυτο. Casper θα βγάλει κι εσένα κοτσάνι, δεν μπορεί! (Βγάζει και ανθάκια, για να ταιριάζουν με τις anubies ![]()
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση - Help | nickall13 | Malawi | 0 | 24-01-06 00:13 |
Αναγνώριση αλγοφάγου ψαριού | profitia | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 12-12-04 23:34 |
Αναγνώριση Φύλου | Fanis | Malawi | 3 | 07-10-04 18:35 |