|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα επιτέλους ανεβάζω την φωτο . Εάν δείτε πάνω από το στόμα του έχει κάνει μια λευκή γραμμή .
Κάντε ένα Zoom και πιστεύω ότι θα μπορέσετε να καταλάβετε τι εννοώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heiko27 : 28-10-06 στις 09:56 |
|
||||
|
||||
![]()
εγω φιλε μου δεν βλεπω τιποτα αλλα θα σου πω μια ιστορια .εχω 2 σκαλαρια που μαλλον ειναι ζευγαρι αφου κανουν αυγα οπως λεει και η τενια<filou>τα εχω 8 περιπου μηνες.εχθες ενω ειχαν αυγα τσακωθηκαν τοσο εντονα που αναγκαστηκα να βαλω χερι να τα χωρισω και παλι δεν μπορουσα ειχαν πιαστει στομα με στομα και κοπανιωνταν με ορμη .αποτελεσμα....ο αρσενικος γεματος σημαδια και το στομα κατασπρο σαν να το εχεις βαψει με blanko .εαν συνεβει κατι τετοιο και σε εσενα τοτε μην το ζοριζεις το ψαρακι μπορει να το εχει στρεσαρει η ολη κατασταση ουτε μπανια ουτε τιποτα πολλη παρακολουθηση να δεις την συμπεριφορα μεταξυ τους
αυτα τα ολιγα |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο σε ευχάριστο για το ενδιαφέρων αλλά έχω αρχίσει να έχω την υποψία ότι τελικά το ψαράκι μου έχει την παρακάτω ασθένεια μιας και τα περισσότερα συμπτώματα ταιριάζουν . Σχετικά με τσακωμούς δεν είχαν μέχρι τώρα όσο έχω μπορέσει να δω κανένα .
Αυτό βρήκα : Flukes Symptoms: The fish scrapes itself against objects, rapid gill movement, mucus covering the gills or body, the gills or fins may be eaten away, the skin may become reddened. There are many species of flukes, which are flatworms about 1 mm long, and several symptoms that are visible. They infest gills and skin much like ich, but the difference can be seen with a hand lens. You should be able to see movement and possibly eye spots, which is not found in ich. Gill flukes will eventually destroy the gills thus killing the fish. Symptoms of a heavy infestations are pale fish with drooping fins, rapid respiration, glancing off aquarium decor, and /or hollow bellies. Treatment can best be done with a 10 to 30 minute bath in 10 mg per liter of potassium permanganate. Or treat the whole tank with 2 mg per liter, but this method is messy and dyes the water. |
|
|||
|
|||
![]()
heiko27, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να δω το αρχείο που ανέβασες. Αν σου είναι εύκολο, κάνε άλλη μια δοκιμή ανεβάζοντας φωτογραφία (αρχείο jpg), όχι zip.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ως συνηθως η μιση θεραπεια ειναι η διαγνωση.
Ο υδροκοσμος υποθετει οτι ειναι fish bladder disease και σωστα προτεινει furamor-p. Το αλατι απο την αλλη μερια ειναι και αυτο υπο μια εννοια ενα ελαφρυ αντιβιοτικό. Αν προκειται για σοβαρη μολυνση, ακομα και τα furamor-p/furan-2 δυσκολα κανουν δουλεια γιατι συνηθως τα ψαρια απο το εκτροφειο μεχρι το ενυδρειο τα εχοθν συνηθισει. Απο τη φωτο παντως εμενα μου δειχνει κυριως προβλημα αναπνοης αυτη η συμπεριφορα που λες. Τωρα το να κανεις μπανιο το ψαρι σε υπερμαγγανικο καλιο δεν σου το συνιστω για διαφορους λογους. α. Δυσκολο να το βρεις β. Λερωνει απιθανα πολυ γ. Θελει προσεκτικη δοσολογια με ζυγους / μεζουρες ακριβειας που μαλλον δεν διαθετεις. Μιας και το ψαρι ζει ακόμα, εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι gill-flukes παρα βακτηριακη μολυνση, καθοτι θα ειχε "χαιρετισει" μεχρι τωρα. Δυστυχως τα gill-flukes οφειλονται σε παρα πολλους παραγοντες και η περαιτερω διαγνωση ειναι πολυ δυσκολη.. (αναφερω επιγραμματικα sporozoan, saprolegnia, cryptobia branchialis, Branchiomyces, ακομα και oodinium) To αλατι σε δοσολογια 1,5 γραμμαριο ανα λιτρο πιανει καποια απο αυτά αλλα οχι ολα. Θα ελεγα να δοκιμασεις general-cure σε συνδιασμο με αλατι, στη δοσολογια του κατασκευαστη, σε long bath. Ανεβασε αν μπορεις και την κυκλοφορια επιφανειας για να το βοηθησεις να αναπνευσει ευκολοτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά ευχαριστώ όλους σας για της απαντήσεις – συμβουλές .
Γιώργο άλλαξα το αρχείο και ανέβασα φωτογραφεία . Netblues -> general-cure εάν κατάλαβα καλά εννοείς φάρμακο γενικής χρήσης ή κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα ; Χθες έκανα μπάνιο σε αλάτι το σκαλαρι σε υπερτονικό διάλυμα 2% για 20 λεπτά περίπου – σε ξεχωριστό ενυδρείο – διάφορα στην συμπεριφορά είδα αρκετά έντονη δηλαδή άρχισε να είναι ποιο κινητικό . Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heiko27 : 28-10-06 στις 10:25 |
|
||||
|
||||
![]()
Aquarium Pharamaceuticals Inc General Cure Capsules
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι μπουρμπουλήθρες και οι αεραντλίες έχουν πολύ μικρότερο αποτέλεσμα σε σχέση με το έντονο τρεμούλιασμα της επιφάνειας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποια ειναι η γνωμη σας για UV | Pritanis | Δίσκοι | 23 | 14-05-05 23:15 |
ειδη εκτροφης πειτε την γνωμη σας | fishme | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 29-12-04 21:25 |