Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-10-06, 09:35
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή

17η προς 18η μέρα και ακόμα να εμφανιστεί Νιτρίτης... Τί πρέπει να κάνω πια? Φανουρόπιτα?

Χτες έκανα μια μικρή αλλαγή νερού 20-30 και πρόσθεσα πάλι λίγο stress zyme (το οποίο αρχίζω να υποπτεύομαι ότι είναι μεγάλη φούσκα) και περιμένω....

Εβγαλα και το μικρό κομματι ζαμπον (1Χ1 εκατοστό) που είχα βάλει πριν 2 μέρες στο ενυδρείο, πάνω σε μια κρίση απόγνωσης...

Η αμμωνία και μετά την αλλαγή νερού παραμένει πάνω από 5 mg/l.Περιμένω...
Δεν θέλω να δοκιμάσω με υλικά από στρωμένο φίλτρο γιατι θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία - όσο επίπονη και αν είναι - είναι σημαντική στην απόκτηση εμπειρίας, που προφανώς μου λείπει...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 09:38
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αυτά τα διαβάσαμε έτσι ;
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=13655
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=13656

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 10:08
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george
Τα διαβάσαμε τα διαβάσαμε... Μήπως κάνουμε και τίποτα άλλο τόσους μήνες? Από θεωρία κοντεύω να γίνω master εδω πέρα!

Την αλλαγή την έκανα για να ρίξω λίγω την συγκέντρωση της αμμωνίας που σε άλλη ενότητα εδω πέρα διάβασα ότι αν είναι υπερβολική καθυστερεί την όλη διαδικασία.. Βέβαια υπάρχει και η μέθοδος στρωσίματος με την μπόλικη ποσότητα αμμωνίας στην αρχή και μετά καθόλου.... Είπα να ακολουθήσω μια μέση οδό...

Τα παραπάνω αρθρα George τα διάβασα... Μου έδωσε όμως την αφορμή να τους ρίξω πάλι μια ματιά και έτσι έκανα μια σκέψη.... Τα βακτηρίδια όπως λες είναι αερόβια...Μήπως δεν έχω λοιπόν καλό αερισμό στο ενυδρείο μου? Η επιφάνεια του νερού εχει ελαφρούς κυματισμούς τους οποίους θεώρησα αρκετούς ως έννοια "ανατάραξη νερού".... Μήπως όμως αυτό δεν είναι αρκετό? Να βάλω αεραντλία? Να βάλω την έξοδο του φίλτρου πάνω από το νερό?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 10:20
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jstiva
Μου έδωσε όμως την αφορμή να τους ρίξω πάλι μια ματιά και έτσι έκανα μια σκέψη.... Τα βακτηρίδια όπως λες είναι αερόβια...Μήπως δεν έχω λοιπόν καλό αερισμό στο ενυδρείο μου? Η επιφάνεια του νερού εχει ελαφρούς κυματισμούς τους οποίους θεώρησα αρκετούς ως έννοια "ανατάραξη νερού".... Μήπως όμως αυτό δεν είναι αρκετό? Να βάλω αεραντλία? Να βάλω την έξοδο του φίλτρου πάνω από το νερό?
Μη σε απασχολεί αυτό...η οξυγόνωση των βακτηριδίων γίνεται με την κυκλοφορία του νερού μέσα στο φίλτρο σου.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 09:40
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Την αλλαγή γιατί την έκανες? Ποιος ο λόγος?

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 09:44
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Παράθεση:
stress zyme (το οποίο αρχίζω να υποπτεύομαι ότι είναι μεγάλη φούσκα) και περιμένω....
Για το συγκεκριμένο προϊόν επειδή το έχω δοκιμάσει σε πληροφορώ οτι κάνει δουλειά σίγουρα όχι όμως όπως λένε, βάλε αυτό και σε 5 μέρες έλα να βάλεις ψάρια έτσι! Μην τρελαθούμε κιολας

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-10-06, 11:51
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Παράθεση:
Δεν θέλω να δοκιμάσω με υλικά από στρωμένο φίλτρο γιατι θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία - όσο επίπονη και αν είναι - είναι σημαντική στην απόκτηση εμπειρίας, που προφανώς μου λείπει...
Ίσα ίσα που θα σε βοηθήσει (εκτός από το γρηγορότερο στρώσιμο) να καταλάβεις και τον κύκλο καλύτερα.

Το ζαμπόν γιατί το έβαλες;;;;; Κακώς!
Παλιά 12-10-06, 03:03
Το avatar του χρήστη nikman
nikman Ο χρήστης nikman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Καλημέρα jstiva. Το ενυδρείο που περιγράφεις ότι έχεις αγοράσει από το Carrefourείναι αυτό το μικρό που το δίνουν χωρίς βάσει 55 ευρώ και το μπροστινό τζάμι είναι ημικυκλικό ? Αν ναι εγώ έχω πάρει δύο από αυτά λόγω τιμής φυσικά αλλά το έχω μετανιώσει. Πρώτον δεν είναι με τίποτα 60 λίτρα ίσως καμιά 45αριά. Δεύτερον το φιλτράκι που έχει μπορεί και σε 10λιτρο να πέσει μικρό. Αν πας κάποια στιγμή από το σύλλογο και το δείξεις στα παιδιά πιστεύω το ίδιο θα σου πούνε. Ακόμα πρόσεξε το τζάμι της βάσης γιατί εμένα σε κάποια στιγμή μου ράϊσε διαγώνια στο ένα από τα δύο που έχω. Για φίλτρο έχω βάλει ένα εσωτερικό της eheim αγορά 30ευρώ αλλά βρίσκεις οικονομικότερα της ίδιας εταιρίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-06, 11:42
Member

Προεπιλογή

Ναί αυτό είναι το ενυδρείο. Γιατί όμως λες ότι είναι καμμιά 45αριά λίτρα στην πραγματικότητα? Αν το μετρήσεις θα δεις ότι είναι κανονικότατα 60άλιτρο εξωτερικά οπότε το καθαρό να είναι γύρω στα 55 λίτρα. Οσο για το φίλτρο που λες ,σε πληροφορώ ότι πήγα να αγοράσω ΕΗΕΙΜ, το οποίο σε αυτή την κατηγορία τιμής είχε και αυτό απλά και μόνο σφουγάρι και λιγότερα λίτρα ανα ώρα. Ετσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το δικό του... Δεν θεωρώ ότι σαν ποιότητα κατασκευής είναι το ίδιο πράγμα αλλα και το υπάρχον είναι νομίζω αρκετά ικανοποιητικό.

τώρα το ράγισμα που λες είναι άλλο θέμα αν και πάλι σε έτοιμα ενυδρεία 60 λίτρων που έχω δε δεν πρόσεξα να έχουν παχύτερο τζάμι. Μάλλον ήσουν ο άτυχος...

Ακόμα όμως και αν τα λίτρα είναι λιγότερα και το φίλτρο ανεπαρκές για τα λίτρα αυτά, το πρόβλημα του στρωσίματος παραμένει... Τα περί του ενυδρείου είναι άλλο θέμα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-10-06, 15:51
Το avatar του χρήστη nikitasp
nikitasp Ο χρήστης nikitasp δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: χαιδαρι
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikitasp
Προεπιλογή

λεω εγω τωρα...μηπως η ροη του κυκλοφορητη σου ειναι πολυ μεγαλη για τον ογκο του φιλτρου με αποτελεσμα να παρασυρονται τα βακτηριδια? συμφωνα με τη sera:ανα λεπτο θα πρεπει να περναει απο το φιλτρο ποσοτητα νερου ιση το πολυ με το τριπλασιο του ογκου του φιλτρου(ογκος υλικων) παραδειγμα υπολογισμου....αποδοση φιλτρου=300λ/ω, ογκος φιλτρου=2λ. αποδοση φιλτρου ανα λεπτο= (300λ/ω)/(60 λεπτα)/(2 ογκος φιλτρου)=2,5 φορες ο ογκος του φιλτρου ανα λεπτο.
για τσεκαρε μηπως η ροη ειναι πολυ μεγαλη και δεν μπορουν να συγκρατηθουν τα βακτηρια στο φιλτρο. υπαρχει αναλυτικα αυτο που σου γραφω στον οδηγο της σερα φυσικη περιποιηση του ενυδρειου που μπορεις να το βρεις δωρεαν σε οποιοδηποτε πετ σοπ.
φιλικα, νικητας
Παλιά 13-10-06, 00:00
Member

Προεπιλογή

Νικήτα αυτό πρέπει να είναι!!! Ετσι και φτιάξει σου χρωστάω κέρασμα!!!! Είναι ακριβώς η κατάσταση όπως την περιγράφεις... Και τον οδηγό της Sera τον έχω αλλα δεν είχα προσέξει αυτή την λεπτομέρεια...

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρατήρηση σου...Ήδη μείωσα την ροή... Ηταν ρυθμισμένη στο μέγιστο δηλαδή στα 300 l/h

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jstiva : 13-10-06 στις 00:10
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-06, 00:37
Το avatar του χρήστη Nik25
Nik25 Ο χρήστης Nik25 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παρολα αυτα φιλε μου ,και σχετικα με την ροη το δικο μου σαμπ δουλευει με 2 αντλιες.
Μια Aqua Medic 3500l/h και μια eheim 1250 1200l/h.Οποτε καταλαβαινεις για τι κυκλοφοριες μιλαμε μεσα στο σαμπ.Χειμαρος κανονικος.Παρολα αυτα ο κυκλος ξεκικησε,διοτι εστιψα τα σφουγγαρια απο το στρωμενο ενυδρειο μου μεσα στο καινουριο+οτι εβαλα και λιγο στρωμενο υλικο!Να τονισω οτι το σαμπ μου εχει 2 λιτρα Siporax kai 4 κιλα απλο μακαρονι περιπου+σφουγγαρια μπλε+υαλοβαμβακες κλπ κλπ...
Πιστευω κατα την δικη μου εκτιμηση οτι 2 πραγματα φταινε για τον κυκλο που δεν ξεκιναει.
->η περισσεια αμμωνιας,καθως και το γεγονος οτι δεν εχεις βαλει εστω και λιγο στρωμενο υλικο.
Τωρα οσο αφορα τα ετοιμα βακτηριδια δεν εχω πειραματιστει για να ξερω.

www.dreamwaters.gr
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές