|
|
||||
|
||||
![]()
Την δευτερα, ολοι θα προσευχομαστε!!!!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Ας μην φτάσουμε στην υπερβολή...
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
memy με παρεξηγησες...δεν με εμαθες ακομη,φαινεται....
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για φαντασου, δεν το ηξερα οτι μπορει να γινει αυτο.
αλλα δεν πιστευω πως ο καθενας κτηνιατρος θα μπορουσε να το κανει. απο αμοιβη ποσο λετε να στοιχιζει μια τετοια επεμβαση? |
|
||||
|
||||
![]()
Συγγνώμη ρε παιδία ... αλλά πως ζεί το ψάρι έξω απο το νερό ? Στις περισσότερες φωτό το ψάρι είναι εκτός νερού ...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κατά την διάρκεια της επέμβασης του ρίχνουν νερό στα βράγχια μαζί με γαρυφαλλέλαιο ως αναισθητικό.
Kαι άλλες δύο εγχειρήσεις : http://thegab.org/Articles/CystAspiration.html http://thegab.org/Articles/SurgeryWen.html Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 13-10-06 στις 08:29 |
|
|||
|
|||
![]()
Socratis, το δικό μου σχόλιο προέρχεται από άλλη οπτική γωνία: τα οφέλη μιας επιτυχημένης έκβασης δικαιολογούν τους κινδύνους της εγχείρησης?
Το πρόβλημα, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι το ότι το ψάρι θα τυφλωθεί. Όπως γνωρίζω, και παρακαλώ τους εμπειρότερους να σχολιάσουν, ψάρια τα οποία τυφλώνονται για διάφορους λόγους (ατυχήματα, pop-eye, κτλ) ζουν στο ενυδρείο (δηλ. με απουσία θηρευτών κι επιθετικότερων ψαριών) μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή, μετά από μία περίοδο προσαρμογής. Τα ψάρια ούτως ή άλλως μπορούν να βρουν τροφή μέσω άλλων αισθήσεων (οσμή/γεύση). Μπορούν να κολυμπούν φυσιολογικά και ν' αποφεύγουν τα άλλα ψάρια με τη βοήθεια της πλευρικής γραμμής. Υπάρχει σχετική βιβλιογραφία για τον τρόπο που τυφλά ψάρια προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, όχι μόνο ακουαριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και ιατρικού (πχ. PubMed). Ενδεχομένως, θα ήθελα, μαζί με τις ευχές μου για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της υπόθεσης, να προσθέσω ένα ερωτηματικό σχετικά με την αναγκαιότητα της εγχείρησης. Περαστικά! |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχην συγχαρητηρια στο Socratis που μπηκε σε αυτη τη διαδικασια και που καταφερε να βρει λυση!
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ομως ειναι το πως κρατανε το ψαρι ζωντανο τοση ωρα εξω απο το νερο? Δεν υποφερει? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GusEco : 01-01-07 στις 19:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ναρκωμένο !
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αφαίρεση τζαμιου | nikosn | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 9 | 13-05-15 17:24 |
Αφαίρεση άλγης? | x-nos | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 13 | 03-04-08 14:35 |
lionhead ή oranda? | oikonm | Χρυσόψαρα | 3 | 16-08-07 09:18 |
LIONHEAD(RANCHU) | SOCRATIS | Χρυσόψαρα | 5 | 20-12-04 20:09 |